Geld lenen kost geld

Rente over restschuld blijft langer aftrekbaar

12 september 2014

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid.

Het is weer september en de derde dinsdag van september betekent Prinsjesdag. Voor veel mensen een terugkerend moment van hoedjes kijken of misschien zelfs in het echt zwaaien naar de koning en koningin.

Maar Prinsjesdag betekent natuurlijk meer dan mooie kleding en de Gouden Koets. Op Prinsjesdag maakt onze regering haar plannen voor het komende jaar bekend.

Plannen voor de woningmarkt

Nadat in de Ridderzaal in Den Haag de Troonrede is voorgelezen door de koning, gaat de minister van Financiën met het bekende koffertje naar de Tweede Kamer. Daar biedt hij de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan.

Tijdens de bespreking van die begroting zal dit jaar ook weer aandacht besteed worden aan de woningmarkt. Het kabinet komt namelijk opnieuw met plannen om de woningmarkt te stimuleren.

Rente over restschuld belastingaftrekbaar

De rente over de restschuld die overblijft na het verkopen van je huis is al langer aftrekbaar. Maar tot nu toe gold dit voor een periode van tien jaar. In de plannen die deze Prinsjesdag gepresenteerd worden, wordt deze periode van het aftrekken van de rente over restschuld verlengd naar vijftien jaar.

Veel mensen met (dreigende) restschuld

Onlangs meldde het Netwerk Notarissen dat in de eerste helft van 2014 bij maar liefst eenderde van de verkochte woningen sprake was van een restschuld. Hierbij ging het niet om kleine bedragen. Een restschuld van tienduizenden euro’s was geen uitzondering!

Daarnaast dreigt voor veel mensen een restschuld. 1,4 miljoen huizen staan op dit moment namelijk ‘onder water’. Voor deze huizenbezitters geldt dat nu verkopen betekent dat hun huis minder oplevert dan hun hypotheek waard is. Veel mensen stellen een verhuizing dus nog even uit.

Huizenmarkt stimuleren via restschuld

Het langer aftrekbaar maken van de rente over restschuld moet mensen aanzetten nu tóch te gaan verhuizen. Het aftrekken van de rente over je restschuld kan namelijk al snel een paar honderd euro per maand schelen!

Restschuld financieren met een lening

Een restschuld kun je opvangen door deze mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Vaak is dat echter niet mogelijk. Krediet.nl heeft goede alternatieven voor een hypotheek om je restschuld te bekostigen. Een lening is in dit geval namelijk een voordeliger alternatief voor een hypotheek.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Of je nu voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kiest om je restschuld te financieren, voor beide leningen geldt dat de rente over je restschuld aftrekbaar is.

Aangezien een persoonlijke lening vaak een maximale looptijd heeft van tien jaar, is het wellicht interessant om een doorlopend krediet af te sluiten met een theoretische looptijd van 180 maanden. Zo is je maandlast lager en profiteer je meer van de aftrekbaarheid van de rente.

Advies lening of krediet voor restschuld

Het hebben van een restschuld is vervelend. Daar wil je zo min mogelijk geld aan kwijt zijn of zo snel mogelijk van af. Maak het jezelf makkelijk en laat ons de financieringsopties eens voor je op rijtje zetten. Vraag snel een offerte aan!

Kun jij nog een doorlopend krediet afsluiten
Kun jij nog een Doorlopend Krediet afsluiten? 24 maart 2021 | Danny Lindeman
Leennormen verder aangescherpt per 1 april
Nieuwe leennormen per 1 april 2021 22 maart 2021 | Danny Lindeman
Lender en spender
Lender & Spender is met verlaagde rente nu goedkoopste in de markt 2 maart 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen