Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening oversluiten kan gratis

1 juni 2015

"Teveel gedoe" dat zeggen veel mensen als ik het oversluiten van hun lening ter sprake breng. Zo sprak ik pas geleden Thomas. Hij realiseerde zich dat de rente voor geld lenen sinds hij zijn persoonlijke lening had afgesloten, flink gedaald was. Maar bij de gedachte aan papierwerk kreeg hij de kriebels. Zijn persoonlijke lening oversluiten was niet aan de orde.

Rente persoonlijke lening

Zonde! Het oversluiten van je persoonlijke lening kan je veel geld besparen. Het verschil in rente tussen verschillende kredietverstrekkers kan rustig oplopen tot 2 procent. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om het voordeel tussen lenen tegen 7,5 procent of 5,5 procent in te zien. Bij een lening van 20.000 euro scheelt het 400 euro aan rentekosten op jaarbasis.

Persoonlijke lening vergelijken

Dat is dan makkelijk verdiend, zou je zeggen. Maar het verschil in rente is niet het enige dat je kunt vergelijken tussen verschillende aanbieders van persoonlijke leningen. Het kan ook lonen de voorwaarden van kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Langere of kortere looptijd lening

Misschien dat de huidige looptijd van je persoonlijke lening niet meer aansluit bij je persoonlijke situatie. Thomas had mij zojuist verteld dat hij eraan dacht weer te gaan studeren. Dat betekent minder uren per week werken en dus minder inkomsten. Een langere looptijd van zijn lening en dus een lager maandtermijn voor zijn lening zou in dat geval beter bij zijn persoonlijke situatie passen.

Persoonlijke lening aflossen

Thomas was nog altijd niet overtuigd. “Maar de boeterente dan?” Inderdaad een punt om mee te nemen in je overweging bij het oversluiten van je persoonlijke lening.

Bij een persoonlijke lening betekent oversluiten namelijk het vervroegd aflossen van je oude lening en het afsluiten van een nieuwe lening. Het kan zijn dat kredietverstrekkers voor het voortijdig aflossen boeterente rekenen. Ze lopen namelijk rente mis. Maar de boete weegt vaak met gemak op tegen het bedrag dat je bespaart met oversluiten.

Oversluiten met de oversluitservice

"Oké, oversluiten kan dus gunstigere voorwaarden opleveren en veel geld besparen." Thomas begon het voordeel van het oversluiten van zijn persoonlijke lening wel in te zien. Maar ja, dat papierwerk…

Laten we daar bij Krediet.nl nu ook een oplossing voor hebben! Vul op onze site je gegevens in en bereken of oversluiten je voordeel oplevert. Vraag dan een offerte aan en wij regelen de rest. Helemaal gratis. Dat is de oversluitservice van Krediet.nl.

Offerte aanvragen oversluiten

Thomas was om. En jij? Ook jou helpen we met plezier bij het oversluiten van je persoonlijke lening. Overtuigd? Vul hier je gegevens in, vraag een offerte aan en begin zo snel mogelijk met besparen!

Qander consumer finance lagere rente
Lagere rente voor alle leningen van Qander 19 januari 2021 | Danny Lindeman
National Nederlanden verlaagt rente naar 9,9%
Nationale-Nederlanden verlaagt rente voor bedragen vanaf 10.000 euro 29 december 2020 | Danny Lindeman
Lender en spender
Laagste rente voor 5.000 en 10.000 bij Lender & Spender 28 december 2020 | Gerbert van de Bovenkamp

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

742 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Prima service,snel en duidelijk. Compleet ook.

Luudje1967 19 uur geleden
Trustpilot rating

Aanvraag van krediet was snel geregeld , de benodigde stukken zijn makkelijk aan te leveren via het internet . Je word op de hoogte gehouden van het verwerken van de aanvraag en van de stand van het verloop .

Heer en mevrouw F 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen