Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening oversluiten kan gratis

1 juni 2015

"Teveel gedoe" dat zeggen veel mensen als ik het oversluiten van hun lening ter sprake breng. Zo sprak ik pas geleden Thomas. Hij realiseerde zich dat de rente voor geld lenen sinds hij zijn persoonlijke lening had afgesloten, flink gedaald was. Maar bij de gedachte aan papierwerk kreeg hij de kriebels. Zijn persoonlijke lening oversluiten was niet aan de orde.

Rente persoonlijke lening

Zonde! Het oversluiten van je persoonlijke lening kan je veel geld besparen. Het verschil in rente tussen verschillende kredietverstrekkers kan rustig oplopen tot 2 procent. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om het voordeel tussen lenen tegen 7,5 procent of 5,5 procent in te zien. Bij een lening van 20.000 euro scheelt het 400 euro aan rentekosten op jaarbasis.

Persoonlijke lening vergelijken

Dat is dan makkelijk verdiend, zou je zeggen. Maar het verschil in rente is niet het enige dat je kunt vergelijken tussen verschillende aanbieders van persoonlijke leningen. Het kan ook lonen de voorwaarden van kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

Langere of kortere looptijd lening

Misschien dat de huidige looptijd van je persoonlijke lening niet meer aansluit bij je persoonlijke situatie. Thomas had mij zojuist verteld dat hij eraan dacht weer te gaan studeren. Dat betekent minder uren per week werken en dus minder inkomsten. Een langere looptijd van zijn lening en dus een lager maandtermijn voor zijn lening zou in dat geval beter bij zijn persoonlijke situatie passen.

Persoonlijke lening aflossen

Thomas was nog altijd niet overtuigd. “Maar de boeterente dan?” Inderdaad een punt om mee te nemen in je overweging bij het oversluiten van je persoonlijke lening.

Bij een persoonlijke lening betekent oversluiten namelijk het vervroegd aflossen van je oude lening en het afsluiten van een nieuwe lening. Het kan zijn dat kredietverstrekkers voor het voortijdig aflossen boeterente rekenen. Ze lopen namelijk rente mis. Maar de boete weegt vaak met gemak op tegen het bedrag dat je bespaart met oversluiten.

Oversluiten met de oversluitservice

"Oké, oversluiten kan dus gunstigere voorwaarden opleveren en veel geld besparen." Thomas begon het voordeel van het oversluiten van zijn persoonlijke lening wel in te zien. Maar ja, dat papierwerk…

Laten we daar bij Krediet.nl nu ook een oplossing voor hebben! Vul op onze site je gegevens in en bereken of oversluiten je voordeel oplevert. Vraag dan een offerte aan en wij regelen de rest. Helemaal gratis. Dat is de oversluitservice van Krediet.nl.

Offerte aanvragen oversluiten

Thomas was om. En jij? Ook jou helpen we met plezier bij het oversluiten van je persoonlijke lening. Overtuigd? Vul hier je gegevens in, vraag een offerte aan en begin zo snel mogelijk met besparen!

Kun jij nog een doorlopend krediet afsluiten
Kun jij nog een Doorlopend Krediet afsluiten? 24 maart 2021 | Danny Lindeman
Leennormen verder aangescherpt per 1 april
Nieuwe leennormen per 1 april 2021 22 maart 2021 | Danny Lindeman
Lender en spender
Lender & Spender is met verlaagde rente nu goedkoopste in de markt 2 maart 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen