Geld lenen kost geld

Geld lenen op hogere leeftijd

img-4

18 juli 2015

Geld lenen hoort bij het leven. Lenen om een huis te kopen, lenen voor een nieuwe auto. Maar niet voor iedereen is geld lenen vanzelfsprekend. Zo is een lening afsluiten als je ouder bent dan 60 nog best een uitdaging. Terwijl iemand van 60 nog midden in het leven staat. Gelukkig zijn er ook voor deze groep steeds meer mogelijkheden tot verantwoord geld lenen.

Risico geld lenen voor banken

Iemand van vijftig geldt tegenwoordig allang niet meer als oud. De meeste mensen zijn ook na hun vijftigste verjaardag nog druk met werk, (klein)kinderen, hobby’s enzovoorts. Het leven wordt nog volop genoten.

Toch wordt een lening afsluiten na die vijftigste verjaardag steeds lastiger. Cru gezegd: de kans op overlijden neemt toe. Dit betekent een groter risico voor de bank bij het uitlenen van geld. Want die lening moet wel terugbetaald worden.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Bij jongeren kan dit risico gedekt worden met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Voor ouderen is het vaak niet meer mogelijk een dergelijke verzekering af te sluiten.

Ondertussen stijgt het aantal 65+’ers in Nederland. In 2014 was 12 procent van de bevolking ouder dan 65, in 2020 zal dit aantal gestegen zijn naar 26 procent. Dat is meer dan een kwart!

Lening afsluiten DEFAM

Financiële dienstverleners houden hier steeds beter rekening mee. Ook bij Krediet.nl kun je na je 60e nog een lening afsluiten. Zo verhoogde DEFAM, een van onze partnerbanken, vorig jaar de maximale leeftijd waarop je een lening kunt afsluiten met vijf jaar. Ook ging de maximale leeftijd waarop je lening afgelost moet zijn omhoog naar 74.

Ouderen betalen meer rente dan jongeren. Gelukkig kunnen ze wel steeds makkelijker en op een verantwoorde manier lenen. Een lening afsluiten blijft toch een goedkopere oplossing dan rood staan op je lopende rekening of een creditcard schuld.

Offerte geld lenen 65+

Meer weten over lenen op maat of geld lenen op hogere leeftijd? Bel 0318 - 88 88 88 of mail ons.

Defam verlaagt rente
Nu bij DEFAM: laagste rente op leningen boven 50.000 euro 23 oktober 2020 | Danny Lindeman
National Nederlanden verlaagt rente naar 9,9%
Verlaagde rente Nationale-Nederlanden biedt huiseigenaren unieke kans 12 oktober 2020 | Danny Lindeman
BNP Paribas laagste rente voor middelgrote bedragen
Laagste rente voor middelgrote bedragen bij BNP Paribas 25 september 2020 | René Koopman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

700 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Helder en voldoende contacten. Tevens zijn er voldoende updates tussen de medewerkers van Krediet onderling zodat zij op de hoogte zijn van ons dossier.

Tevreden 9 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer correcte en snelle afhandeling.

Monique 9 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen