Let op! geld lenen kost geld

Geld lenen op hogere leeftijd

18 juli 2015 door Ingrid Lammertink

Geld lenen hoort bij het leven. Lenen om een huis te kopen, lenen voor een nieuwe auto. Maar niet voor iedereen is geld lenen vanzelfsprekend. Zo is een lening afsluiten als je ouder bent dan 60 nog best een uitdaging. Terwijl iemand van 60 nog midden in het leven staat. Gelukkig zijn er ook voor deze groep steeds meer mogelijkheden tot verantwoord geld lenen.

Risico geld lenen voor banken

Iemand van vijftig geldt tegenwoordig allang niet meer als oud. De meeste mensen zijn ook na hun vijftigste verjaardag nog druk met werk, (klein)kinderen, hobby’s enzovoorts. Het leven wordt nog volop genoten.

Toch wordt een lening afsluiten na die vijftigste verjaardag steeds lastiger. Cru gezegd: de kans op overlijden neemt toe. Dit betekent een groter risico voor de bank bij het uitlenen van geld. Want die lening moet wel terugbetaald worden.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Bij jongeren kan dit risico gedekt worden met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Voor ouderen is het vaak niet meer mogelijk een dergelijke verzekering af te sluiten.

Ondertussen stijgt het aantal 65+’ers in Nederland. In 2014 was 12 procent van de bevolking ouder dan 65, in 2020 zal dit aantal gestegen zijn naar 26 procent. Dat is meer dan een kwart!

Lening afsluiten DEFAM

Financiële dienstverleners houden hier steeds beter rekening mee. Ook bij Krediet.nl kun je na je 60e nog een lening afsluiten. Zo verhoogde DEFAM, een van onze partnerbanken, vorig jaar de maximale leeftijd waarop je een lening kunt afsluiten met vijf jaar. Ook ging de maximale leeftijd waarop je lening afgelost moet zijn omhoog naar 74.

Ouderen betalen meer rente dan jongeren. Gelukkig kunnen ze wel steeds makkelijker en op een verantwoorde manier lenen. Een lening afsluiten blijft toch een goedkopere oplossing dan rood staan op je lopende rekening of een creditcard schuld.

Offerte geld lenen 65+

Meer weten over lenen op maat of geld lenen op hogere leeftijd? Bel 0318 - 88 88 88 of mail ons.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.