Geld lenen kost geld

Geld lenen, isoleren en geld besparen

18 augustus 2014

Geld lenen voor de isolatie van je huis

“Kan ik geld besparen door geld te lenen?” Het overkomt een kredietadviseur nog wel eens dat zijn gesprekken over geld gaan. Zelfs midden in de zomer tijdens het eten van een ijsje.

Geld besparen door geld te lenen, het kan echt! Mijn gesprekspartners kijken mij verbaasd aan. “Maar geldlenen kost toch geld?” Dat klopt, maar het geleende geld slim gebruiken kan je geld opleveren. Zelfs meer dan de lening je aan rente kost.

Bovenstaand gesprek vond plaats op een zonovergoten terras. Heel begrijpelijk niet de eerste plaats waar je nadenkt over het isoleren van je huis. Maar laat dat juist een slimme manier zijn om te investeren in je woning én geld te besparen.

Direct besparen door je lening

Het voordeel van een energiezuinige woning zie je direct terug op je energierekening. En de besparingen kunnen flink oplopen. Wist je dat een gemiddeld gezin per maand zo’n 200 euro kwijt is aan gas, water en licht?

Het isoleren van de vloer op de begane grond kan dit gezin jaarlijks 160 euro schelen. Het vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas levert zelfs 250 euro per jaar op!

Lenen voor woningisolatie

Isoleren kost natuurlijk geld. Maar deze investering is snel terug te verdienen. Mijn advies: sluit een persoonlijke lening af voor je isolatiekosten. De rente van een persoonlijke lening die gebruikt wordt voor het isoleren van een woning is namelijk aftrekbaar van de belasting.

Besparing groter dan het maandbedrag van de lening?

Is de besparing op je energierekening groter dan het maandbedrag van de lening? Dan levert je investering je meteen maandelijks geld op. Later komt daar dan ook nog eens het geld bovenop dat je terugkrijgt van de Belastingdienst.

Juist nú lenen en isoleren

Op het terras waar ik mijn verhaal deed werd instemmend geknikt. Maar eigenlijk gingen de gedachten van mijn gesprekspartners onder invloed van de zon meer uit naar een tweede portie ijs. Toch moet je juist nú nadenken over het isoleren van je huis. En niet alleen omdat de herfst in aantocht is.

Laag btw-tarief

Tijdelijk geldt een lager btw-tarief voor de arbeidskosten bij het verbouwen van je huis. In plaats van 21% betaal je over werkzaamheden afgerond in 2014 maar 6% btw. Anders gezegd: 1000 euro aan arbeidsloon kost je volgend jaar 140 euro meer dan dit jaar. Meteen aan de slag betekent dus extra veel besparen!

Nadenken over isoleren, besparen en geldlenen

Op het terras hebben we de middag afgesloten met een laatste ronde ijskoude frisdrank. Maar mijn gesprekspartners waren wel aan het denken gezet.

Meer weten over een lening voor woningisolatie?

En hoe zit het met jou? Wil je ondanks de zon buiten meer weten over het lenen van geld voor het isoleren van je huis? Lees meer over de persoonlijke lening en lenen voor woningisolatie op onze website. Of vraag een offerte aan en overleg met onze kredietadviseurs wat voor jou persoonlijk de beste lening is.

Kun jij nog een doorlopend krediet afsluiten
Kun jij nog een Doorlopend Krediet afsluiten? 24 maart 2021 | Danny Lindeman
Leennormen verder aangescherpt per 1 april
Nieuwe leennormen per 1 april 2021 22 maart 2021 | Danny Lindeman
Lender en spender
Lender & Spender is met verlaagde rente nu goedkoopste in de markt 2 maart 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen