Geld lenen kost geld

Leenvorm omzetten

Lage rente en gunstige voorwaarden

Een lening omzetten loont als je een lening hebt met een hoge rente. Of de voorwaarden zijn niet gunstig. Of je wilt een andere leenvorm of een langere of juist kortere looptijd. Maar ook een verandering in je persoonlijke situatie of inkomen kan een reden zijn om je huidige lening om te zetten naar een nieuwe.

Je lopende lening omzetten naar een nieuwe betekent een lage rente en gunstige voorwaarden. De rente staat nu historisch laag en de voorwaarden zijn gunstig. In het verleden kon je alleen boetevrij extra aflossen bij een doorlopend krediet maar tegenwoordig mag dat ook kosteloos bij een persoonlijke lening. Een veranderde persoonlijke situatie kan ook een reden zijn om de huidige lening om te zetten naar een nieuwe.

Je doorlopend krediet of persoonlijke lening kun je op elk moment en kosteloos omzetten naar een nieuwe lening. Ook als je huidige lening bij een andere kredietverstrekker loopt. Je leent bij ons online geld tegen een lage rente en gunstige voorwaarden.

Persoonlijke lening omzetten en oversluiten

Je persoonlijke lening omzetten naar een nieuwe persoonlijke lening kan een besparing opleveren van je maandlasten. Dit omdat je een lagere rente krijgt aangeboden. Ook kun je ervoor kiezen om een andere looptijd vast te zetten. Tegenwoordig hoef je geen boete te betalen bij extra tussentijdse aflossingen op je lening. Een persoonlijke lening oversluiten kan op elk gewenst moment.

Wil je liever een variabele rente in plaats van een vaste? Zet dan je persoonlijke lening om naar een doorlopend krediet. Je hebt dan meer zeggenschap over je lening. Je hoeft niet eenmalig het gehele leenbedrag op te nemen en vervolgens af te betalen. Je neemt dat bedrag op wat je nodig hebt en je bepaalt zelf wanneer je dat doet. Heb je een opgenomen bedrag afgelost maar heb je het weer nodig? Dat kun je opnieuw opnemen met als maximum het kredietlimiet van je lening.

Doorlopend krediet omzetten en oversluiten

Een doorlopend krediet kan altijd worden omgezet naar een nieuw doorlopend krediet. Het loont om de lening over te sluiten als je een lagere rente kunt krijgen. Of als de voorwaarden gunstiger zijn.

Omdat de rente nu heel laag staat kan dit ook een mooi moment zijn om de rente vast te zetten in plaats van een lening met een variabele rente te houden. Zet het doorlopend krediet om naar een persoonlijke lening en je start meteen met profiteren van de lage rente en lage vaste maandlasten. Ook bij deze leenvorm mag je tussentijds kosteloos extra aflossen.

Meerdere leningen samenvoegen

De rente die je betaalt voor een laag leenbedrag is hoger dan de rente voor een hoog leenbedrag. Heb je meerdere kleine leningen? Voeg ze samen tot één grote lening: je krijgt een lagere rente en je hebt veel beter overzicht.

Oversluitservice

Maak gebruik van onze rekentool om te zien hoeveel jij gaat besparen na het omzetten van je lening naar ons. Wil je direct een offerte ontvangen voor het oversluiten van je lening? Vraag hem hier aan. Onze kredietadviseurs helpen je graag in geval van vragen en zij geven advies. Zij zorgen ervoor dat jij de best passende lening afsluit.