Geld lenen kost geld

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

logo-BKR

15 mei 2019

Als je een financiering hebt afgesloten, dan wordt deze aangemeld bij het BKR. Voordat je een lening afsluit toetsen wij ook bij Stichting BKR. Dit is wettelijk verplicht. Door bij Stichting BKR een toetsing te doen, kunnen wij namelijk zien welke andere financieringen je al hebt afgesloten. Ook kunnen wij dan zien of er spraken is van achterstanden op lopende financieringen. Veel mensen weten niet dat ze geregisterd staan bij het BKR.

Goed nieuws
Nu is er goed nieuws voor u, vanaf april 2019 is het opvragen van jouw eigen gegevens bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) gratis geworden!. Je kunt nu zelf eenvoudig en snel jouw eigen BKR registratie opvragen. Om jouw eigen privacy, en die van anderen te beschermen, is het alleen mogelijk om jouw eigen gegevens kosteloos op te vragen. Als je met een partner een lening wilt aangaan, kunnen jullie beide de eigen registratie opvragen, ook dit is natuurlijk kosteloos. Hiermee kun je voorkomen dat je voor een verrassing komt te staan als je een financiering aanvraagt bij ons.

Wat is er veranderd?
Sinds 1 december vorig jaar worden alle kredieten vanaf € 250 (zoals roodstand op de betaalrekening) en met een looptijd van langer dan 1 maand geregistreerd. Veel mensen zijn niet op de hoogte dat een roodstand op de betaalrekening, creditkaart of een Mobiele telefoon, aangeschaft bij een tweejarig abonnement worden aangemeld op het BKR. Registraties bestaan 5 jaar en kunnen flinke problemen opleveren bij het afsluiten van leningen en kredieten, zoals een hypotheek.

Hoe werkt het?
Het op vragen van jouw BKR kan eenvoudig via de website van het BKR via IDIN. IDIN is een dienst die ontwikkeld is door banken om je veilig en eenvoudig te identificeren bij andere organisaties zonder aparte wachtwoorden of ingewikkelde identificatiemethoden. Je logt in via jouw eigen bank. Deze manier zorgt ervoor dat Stichting BKR direct de benodigde gegevens kan ontvangen die bekend zijn bij je eigen bank. Hierdoor hoeft je geen aparte wachtwoorden meer te onthouden, want je logt in via je eigen vertrouwde bank. Deze manier van online identificeren wordt sinds 2017 steeds vaker toegepast door overheden en bedrijven zoals banken en verzekeraars.

Wegens de grote belangstelling kan het verwerken van je kredietoverzicht iets langer duren dan normaal.

abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019
research

Uitkomsten Nibud onderzoek naar Persoonlijke leningen

1 december 2018

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen