Let op! geld lenen kost geld

Banken vaker gepasseerd bij afsluiten lening

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

13 september 2014

Mensen kiezen er steeds vaker voor grote bedragen te lenen bij familie, vrienden of zelfs onbekenden. Banken worden vaker gepasseerd voor een lening. Dit constateert de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Officiële cijfers om de constatering te staven, zijn er niet. Maar ook notarissen valt het op dat steeds meer leningen buiten een bank om worden afgesloten.

Geld lenen bij (on)bekenden

Mensen lenen hun geld liever bij familie of vrienden. Ook het lenen van geld bij onbekenden is een alternatief. Dat gebeurt door middel van crowdfunding, waarbij mensen geld aan elkaar lenen op basis van vertrouwen. De rente wordt bepaald door degene die de lening aanvraagt en is vaak relatief hoog.

Risico’s van elkaar geld lenen

Geld aan elkaar lenen en van elkaar lenen brengt wel risico’s met zich mee. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie wijst erop dat de schuldeiser zonder officieel contract weinig zekerheid heeft of de lening wordt terugbetaald.

Verantwoord geld lenen

De AFM vermoedt dat het bij het lenen van anderen dan officiële kredietverstrekkers ook vaak gaat om mensen die een bank geen lening kunnen krijgen. Het is van belang dat de mensen die hen geld lenen zich dit realiseren.

Krediet.nl staat voor verantwoord en voordeling geldlenen. Wij helpen je aan de lening die het beste past bij je persoonlijke situatie. Vraag hier een offerte aan.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.