Geld lenen kost geld

Huizenprijzen blijven stijgen

30 september 2014

Een huis kopen was in augustus 2014 gemiddeld 1,7% duurder dan in augustus 2013. Hiermee stijgen de huizenprijzen voor de vijfde maand op rij.

Dit melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster na onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen in Nederland. De gemiddelde huizenprijs ligt hiermee 3,1% hoger dan op het dieptepunt van de woningmarkt. Dat is echter nog altijd 19% lager dan met de piek in 2008.

Meer huizen verkocht

Ook het aantal verkochte woningen nam toe. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar werden in augustus van dit jaar bijna 24% meer huizen verkocht. Hiermee wisselden in 2014 al bijna 90.000 woningen van eigenaar, 38% meer dan in de eerste acht maanden van het jaar een jaar eerder.

Restschuld?

Ben jij een van die mensen die afgelopen maand hun huis verkochten en zit je nu met een restschuld? Of ben je van plan je huis te verkopen, maar hangt je daarbij een restschuld boven het hoofd? Een restschuld kun je voordeliger via een lening financieren dan via je hypotheek. De adviseurs van Krediet.nl denken hierbij graag met je mee!

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen