Geld lenen kost geld

Lage rente en restschuld zorgen voor meer aflossen hypotheek

3 oktober 2014

Huiseigenaren kiezen steeds vaker voor zekerheid. De spaarrente staat laag en mensen willen af van schulden en restschuld. Hierdoor lossen meer mensen dan voorheen hun hypotheek tussentijds af.

De ING Woonindex laat zien dat inmiddels een op de drie huiseigenaren een tussentijdse aflossing op de hypotheek heeft gedaan. Een op de vier is van plan dit te gaan doen, terwijl vorig kwartaal nog slechts een op de vijf hierover nadacht.

Reden: rente en restschuld

Dat de spaarrente laag staat, maakt het financieel aantrekkelijk af te lossen op de hypotheek. Dat wordt dan ook door ruim de helft van de ondervraagden genoemd als reden voor het aflossen van de hypotheek. Ruim 40% lost af omdat ze zo weinig mogelijk schulden willen hebben. Een kwart van de huiseigenaren wil geen restschuld overhouden bij het verkopen van hun huis en lost daarom de hypotheek af.

Trend in aflossen hypotheek

De ING meent in het meer tussentijds aflossen van de hypotheek een cultuuromslag te zien. Mensen wachten de toekomstige opbrengst van hun huis niet meer af. Dit jaar werd in de eerste drie kwartalen ook al 13% meer afgelost dan in dezelfde periode vorig jaar.

Hypotheek aflossen kan ook met lening

Huis onder water? Dan kan het verstandig zijn een deel van je hypotheek af te lossen met een lening. Hiermee bespaar je geld én zorg je ervoor dat je huis niet meer onder water staat. Directeur van Krediet.nl René Koopman legt het uit in zijn blog. Meer weten? Onze adviseurs hebben ruime ervaring met mensen die een lening willen afsluiten om een deel van de hypotheek af te lossen. Vraag hier een offerte aan.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen