Geld lenen kost geld

Meer werk voor uitzendkrachten

23 maart 2015

Uitzendconcern Randstad boekte in het laatste kwartaal van 2014 een winst van 4,5 miljard euro. Dat is 5 procent meer dan in dezelfde periode in 2013.

Dat blijkt uit jaarcijfers van de uitzender. Traditioneel voert de uitzendbranche het herstel op de arbeidsmarkt aan en er klinken nu al meer dan een jaar positieve geluiden. Randstad meldde dat ook in januari 2015 de omzetgroei bemoedigend is.

Toename uren uitzendkracht

Niet alleen de omzet van uitzenders stijgt. Ook bedrijven zien hun opdrachten toenemen. Toch durven ze vaak nog geen vaste krachten in dienst te nemen. De extra arbeidsuren besteden ze liever uit aan uitzendkrachten of zzp’ers.

Geld lenen uitzendkracht

Afgelopen jaar speelde kredietverstrekker DEFAM in op de veranderingen op de arbeidsmarkt. Mensen hebben vaker een tijdelijk dan een vast contract hebben, maar willen nog altijd geld lenen. Daarom rekent DEFAM bij mensen met een uitzendkrachtovereenkomst Fase B tegenwoordig 70 procent van het inkomen mee bij het beoordelen van de aanvraag voor een lening. Zo blijft geld lenen ook op een veranderde arbeidsmarkt mogelijk.

research

Uitkomsten Nibud onderzoek naar Persoonlijke leningen

1 december 2018
aflossen

Extra aflossen via MijnDefam

25 oktober 2018
agreement-application-business-893894

Minister verhoogt rente op studieleningen

16 oktober 2018