Let op! geld lenen kost geld

Nieuw: het energielabel. Een goed moment voor geld lenen voor verbouwing

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

6 april 2015

Bij het verkopen of verhuren van je woning moet je sinds 1 januari 2015 over een energielabel beschikken. Met dit label kun je laten zien hoe energiezuinig je woning is. Het oordeel van het label loopt van categorie A (zeer laag energiegebruik) tot G (hoog energiegebruik).

Wanneer je je huis wilt verkopen of verhuren zonder energielabel, riskeer je een boete die kan oplopen tot 405 euro.

Verbouwing stimuleren

Niet iedereen was even enthousiast bij het zien van het voorlopig energielabel voor de eigen woning. Huizen zijn in de categorieën ingedeeld op basis van een globale schatting, onder meer op basis van het bouwjaar van de woning. Volgens het ministerie van Wonen is deze schatting aan de conservatieve kant. De hoop is dat mensen hierdoor extra gaan investeren in het energiezuiniger maken van hun woning.

Woning isoleren

Zet het energielabel jou ook aan tot het verbouwen van je woning? Of stond het energiezuiniger maken van je huis al langer in de planning? Met het isoleren van de begane grond van je woning kun je al zo’n 160 euro per jaar besparen. Investeren in je woning, zoals het isoleren van je woning, loont dus echt! Ook bij geld lenen voor je verbouwing.

Fiscaal aftrekbare lening

Kies je voor een persoonlijke lening om je verbouwing te bekostigen, dan kom je in aanmerking voor fiscaal voordeel. De rente van een persoonlijke lening die gebruikt wordt voor de verbouwing of verbetering van de eigen woning, mag van de belasting worden afgetrokken. Extra voordeel dus bij geld lenen voor je verbouwing!

Meer weten? Lees onze blog: Bezuinigen met een lening? Met het isoleren van je huis bespaar je direct!


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.