Geld lenen kost geld

Nieuw: het energielabel. Een goed moment voor geld lenen voor verbouwing

6 april 2015

Bij het verkopen of verhuren van je woning moet je sinds 1 januari 2015 over een energielabel beschikken. Met dit label kun je laten zien hoe energiezuinig je woning is. Het oordeel van het label loopt van categorie A (zeer laag energiegebruik) tot G (hoog energiegebruik).

Wanneer je je huis wilt verkopen of verhuren zonder energielabel, riskeer je een boete die kan oplopen tot 405 euro.

Verbouwing stimuleren

Niet iedereen was even enthousiast bij het zien van het voorlopig energielabel voor de eigen woning. Huizen zijn in de categorieën ingedeeld op basis van een globale schatting, onder meer op basis van het bouwjaar van de woning. Volgens het ministerie van Wonen is deze schatting aan de conservatieve kant. De hoop is dat mensen hierdoor extra gaan investeren in het energiezuiniger maken van hun woning.

Woning isoleren

Zet het energielabel jou ook aan tot het verbouwen van je woning? Of stond het energiezuiniger maken van je huis al langer in de planning? Met het isoleren van de begane grond van je woning kun je al zo’n 160 euro per jaar besparen. Investeren in je woning, zoals het isoleren van je woning, loont dus echt! Ook bij geld lenen voor je verbouwing.

Fiscaal aftrekbare lening

Kies je voor een persoonlijke lening om je verbouwing te bekostigen, dan kom je in aanmerking voor fiscaal voordeel. De rente van een persoonlijke lening die gebruikt wordt voor de verbouwing of verbetering van de eigen woning, mag van de belasting worden afgetrokken. Extra voordeel dus bij geld lenen voor je verbouwing!

Meer weten? Lees onze blog: Bezuinigen met een lening? Met het isoleren van je huis bespaar je direct!

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen