Let op! geld lenen kost geld

Belgen lenen korter, en andere lening trends

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

7 juli 2015

Belgen zijn korter gaan lenen. In 2014 verkortte de gemiddelde looptijd van een hypothecaire lening van 23 naar 22 jaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse woontrendonderzoek van adviesbureau Immotheker.

In vergelijking met 2007 is de looptijd van een lening bij onze zuiderburen met drie jaar verminderd.

Trends in geld lenen

Immotheker maakte de analyse van de Belgische hypotheekmarkt op basis van vierduizend klanten. De vermindering in de periode dat Belgen geld lenen, is slechts een van de vier trends die het adviesbureau signaleerde.

Lenen met lage rente

Zo is de inbreng van eigen middelen bij het afsluiten van een hypothecaire lening gedaald. Met name doorstromers brengen minder geld in. Toch steeg de aankoopprijs van een nieuwe woning wel licht. Volgens Immotheker is de lage rente de belangrijkste reden waarom de Belgen liever iets meer lenen.

Minder afbetalen

Een ander gevolg van de lage rente is volgens het onderzoek dat mensen met een lening minder afbetalen. Het gemiddelde bedrag dat de Belgen in 2014 per maand afbetaalden, daalde onder de 1000 euro.

Lenen op hogere leeftijd

Tot slot constateert Immotheker dat Belgen gemiddeld op nog weer hogere leeftijd een huis kopen. In 2013 was het nog 35 jaar, in 2014 sloten mensen gemiddeld pas op hun 36 voor het eerste een hypothecaire lening af voor een koopwoning.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.