Geld lenen kost geld

Zorgen over financiële toekomst bij zes van de tien Nederlanders

14 juli 2015

Zes van iedere tien Nederlanders maken zich zorgen over hun financiële toekomst. Drie van hen heeft er zelfs veel zorgen over.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens uit 2013.

Zorgen bij hoog en laag inkomen

Zowel mensen met een hoog inkomen als mensen met een laag inkomen maken zich zorgen over de financiële toekomst. Van de 25 procent met het laagste inkomen maakt vier op de tien mensen zich veel zorgen. Ruim een kwart maakt zich enige zorgen.

Schulden bij werkloosheid

Van de 25 procent Nederlanders met de hoogste inkomens maakt de helft zich zorgen over de eigen financiële toekomst. Voor een kwart geldt dat men zich veel zorgen maakt, een ander kwart maakt zich enige zorgen. Het CBS vermoedt dat dit te maken heeft met de hoge vaste lasten die mensen met een hoog inkomen doorgaans hebben. Bij verlies van inkomsten kunnen schulden dan snel oplopen.

Tevreden met inkomsten

Gelukkig maken Nederlanders zich niet alleen maar zorgen over hun financiën. Uit de cijfers van het CBS blijkt twee derde tevreden te zijn met de eigen inkomenspositie. Van de mensen met de hoogste inkomens is 86 procent tevreden. Van de Nederlanders met de laagste inkomens is 46 procent tevreden.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen