Let op! geld lenen kost geld

Zorgen over financiële toekomst bij zes van de tien Nederlanders

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

14 juli 2015

Zes van iedere tien Nederlanders maken zich zorgen over hun financiële toekomst. Drie van hen heeft er zelfs veel zorgen over.

Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens uit 2013.

Zorgen bij hoog en laag inkomen

Zowel mensen met een hoog inkomen als mensen met een laag inkomen maken zich zorgen over de financiële toekomst. Van de 25 procent met het laagste inkomen maakt vier op de tien mensen zich veel zorgen. Ruim een kwart maakt zich enige zorgen.

Schulden bij werkloosheid

Van de 25 procent Nederlanders met de hoogste inkomens maakt de helft zich zorgen over de eigen financiële toekomst. Voor een kwart geldt dat men zich veel zorgen maakt, een ander kwart maakt zich enige zorgen. Het CBS vermoedt dat dit te maken heeft met de hoge vaste lasten die mensen met een hoog inkomen doorgaans hebben. Bij verlies van inkomsten kunnen schulden dan snel oplopen.

Tevreden met inkomsten

Gelukkig maken Nederlanders zich niet alleen maar zorgen over hun financiën. Uit de cijfers van het CBS blijkt twee derde tevreden te zijn met de eigen inkomenspositie. Van de mensen met de hoogste inkomens is 86 procent tevreden. Van de Nederlanders met de laagste inkomens is 46 procent tevreden.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.