Geld lenen kost geld

Studenten lenen om te sparen

4 augustus 2015

36 procent van de studenten leent. Voor eenderde van hen is het geldlenen onder andere om na hun studie niet direct zonder geld te zitten. Daarnaast spekken sommige studenten hun spaarrekening via een lening om later een huis te kunnen kopen.

Dit blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek 2015. Hiervoor werden ruim 2700 studenten ondervraagd, zowel hbo- als wo-studenten.

Geldlenen ‘omdat het kan’

Gemiddeld lenen studenten 484 euro per maand. Een op de drie studenten zegt maximaal te lenen ‘omdat het kan’. Maar als belangrijkste redenen om te lenen tijdens de studietijd noemen studenten de gunstige voorwaarden van de speciale lening voor studenten bij DUO. Ook luxe is een reden om te lenen.

Geld lenen tegen lage rente

Bij overheidsdienst DUO kunnen studenten goedkoop een lening afsluiten. De rente voor deze lening staat op dit moment op 0,12 procent. Het Nibud is verrast door de uitkomst dat zoveel studenten niet alleen lenen voor hun studie, maar ook voor het kopen van een huis in de toekomst. De budgetvoorlichter begrijpt dat een lage rente het aantrekkelijk maakt meer te lenen dan nodig is, maar waarschuwt ook voor de risico’s van een lening en schulden.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen