Geld lenen kost geld

Studenten lenen om te sparen

4 augustus 2015

36 procent van de studenten leent. Voor eenderde van hen is het geldlenen onder andere om na hun studie niet direct zonder geld te zitten. Daarnaast spekken sommige studenten hun spaarrekening via een lening om later een huis te kunnen kopen.

Dit blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek 2015. Hiervoor werden ruim 2700 studenten ondervraagd, zowel hbo- als wo-studenten.

Geldlenen ‘omdat het kan’

Gemiddeld lenen studenten 484 euro per maand. Een op de drie studenten zegt maximaal te lenen ‘omdat het kan’. Maar als belangrijkste redenen om te lenen tijdens de studietijd noemen studenten de gunstige voorwaarden van de speciale lening voor studenten bij DUO. Ook luxe is een reden om te lenen.

Geld lenen tegen lage rente

Bij overheidsdienst DUO kunnen studenten goedkoop een lening afsluiten. De rente voor deze lening staat op dit moment op 0,12 procent. Het Nibud is verrast door de uitkomst dat zoveel studenten niet alleen lenen voor hun studie, maar ook voor het kopen van een huis in de toekomst. De budgetvoorlichter begrijpt dat een lage rente het aantrekkelijk maakt meer te lenen dan nodig is, maar waarschuwt ook voor de risico’s van een lening en schulden.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen