Let op! geld lenen kost geld

Studenten lenen om te sparen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

4 augustus 2015

36 procent van de studenten leent. Voor eenderde van hen is het geldlenen onder andere om na hun studie niet direct zonder geld te zitten. Daarnaast spekken sommige studenten hun spaarrekening via een lening om later een huis te kunnen kopen.

Dit blijkt uit het Nibud Studentenonderzoek 2015. Hiervoor werden ruim 2700 studenten ondervraagd, zowel hbo- als wo-studenten.

Geldlenen ‘omdat het kan’

Gemiddeld lenen studenten 484 euro per maand. Een op de drie studenten zegt maximaal te lenen ‘omdat het kan’. Maar als belangrijkste redenen om te lenen tijdens de studietijd noemen studenten de gunstige voorwaarden van de speciale lening voor studenten bij DUO. Ook luxe is een reden om te lenen.

Geld lenen tegen lage rente

Bij overheidsdienst DUO kunnen studenten goedkoop een lening afsluiten. De rente voor deze lening staat op dit moment op 0,12 procent. Het Nibud is verrast door de uitkomst dat zoveel studenten niet alleen lenen voor hun studie, maar ook voor het kopen van een huis in de toekomst. De budgetvoorlichter begrijpt dat een lage rente het aantrekkelijk maakt meer te lenen dan nodig is, maar waarschuwt ook voor de risico’s van een lening en schulden.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.