Let op! geld lenen kost geld

Opnieuw toename mensen met betalingsachterstand lening

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

18 augustus 2015

Het aantal mensen met een betaalachterstand op hun lening is opnieuw toegenomen. Sinds 1 januari 2015 zijn er 7039 bijgekomen die niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Daarmee stond het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun lening op 1 juli 2015 op 777.767. Dat blijkt uit de Kredietbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Lening en schuld

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun lening neemt al jaren toe. De grootste stijging werd genoteerd in 2013. Toen kwamen er ruim 31.000 mensen bij die niet aan de verplichtingen van hun lening konden voldoen. Gelukkig is de toename van dit jaar minder groot dan die van 2013 en 2014.

BKR registratie

De toename van het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun lening geeft echter geen volledig beeld van de schuldenproblematiek in Nederland. Bij het BKR worden alleen een afgesloten lening en een eventuele betalingsachterstand geregistreerd. Ook de betalingsachterstand op hypotheken wordt geregistreerd, maar pas vanaf vier maanden. Andere schulden, bijvoorbeeld het niet betalen van belasting of huur, en ook studieleningen, staan niet in het register van het BKR.

Geld lenen kost geld

Ga je een lening afsluiten? Zorg dan dat je vooraf precies weet waar je je aan verbindt. Welke lening past het best bij je persoonlijke situatie en wensen? Is dat een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? En kun je aan de betalingsverplichtingen voldoen die horen bij een lening? Ook dat is verantwoord geld lenen. Bij Krediet.nl denken we graag met je mee!


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.