Geld lenen kost geld

Opnieuw toename mensen met betalingsachterstand lening

18 augustus 2015

Het aantal mensen met een betaalachterstand op hun lening is opnieuw toegenomen. Sinds 1 januari 2015 zijn er 7039 bijgekomen die niet kunnen voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Daarmee stond het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun lening op 1 juli 2015 op 777.767. Dat blijkt uit de Kredietbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Lening en schuld

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun lening neemt al jaren toe. De grootste stijging werd genoteerd in 2013. Toen kwamen er ruim 31.000 mensen bij die niet aan de verplichtingen van hun lening konden voldoen. Gelukkig is de toename van dit jaar minder groot dan die van 2013 en 2014.

BKR registratie

De toename van het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun lening geeft echter geen volledig beeld van de schuldenproblematiek in Nederland. Bij het BKR worden alleen een afgesloten lening en een eventuele betalingsachterstand geregistreerd. Ook de betalingsachterstand op hypotheken wordt geregistreerd, maar pas vanaf vier maanden. Andere schulden, bijvoorbeeld het niet betalen van belasting of huur, en ook studieleningen, staan niet in het register van het BKR.

Geld lenen kost geld

Ga je een lening afsluiten? Zorg dan dat je vooraf precies weet waar je je aan verbindt. Welke lening past het best bij je persoonlijke situatie en wensen? Is dat een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? En kun je aan de betalingsverplichtingen voldoen die horen bij een lening? Ook dat is verantwoord geld lenen. Bij Krediet.nl denken we graag met je mee!

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen