Geld lenen kost geld

DEFAM stopt met Doorlopend Krediet

DEFAM stopt met Doorlopend Krediet

8 juli 2022

Het Doorlopend Krediet is al enige tijd op zijn retour. Deze leenvorm wordt als risicovol gezien en dat is voor veel aanbieders de reden geweest om het product uit de schappen te halen. Ook DEFAM heeft nu besloten om te stoppen met het Doorlopend Krediet. Wat betekent dat voor jou?

Een Doorlopend Krediet is een flexibele leenvorm waarbij je onbeperkt geld op kunt nemen tot een bepaalde kredietlimiet. Ook de bedragen die je hebt afgelost kun je opnieuw opnemen. Het grote voordeel is dat je op die manier altijd over een financiële reserve beschikt. Maar de verleiding is groot om steeds opnieuw gebruik te maken van de mogelijkheid om bij te lenen. Daardoor kom je maar moeilijk van het krediet af en kun je uiteindelijk financiële problemen krijgen.

DEFAM streeft naar financiële gezondheid

Vanwege dat risico op blijvende schulden, werden de regels voor het Doorlopend Krediet al aangepast. De maximale looptijd werd teruggebracht naar 15 jaar. Maar veel kredietverstrekkers pasten hun producten verder aan door de opnamemogelijkheden nog meer te beperken. En heel veel aanbieders besloten geen Doorlopende Kredieten meer aan te bieden. Er zijn op dit moment nog maar een paar geldverstrekkers bij wie je deze leenvorm kunt afsluiten. Een daarvan is DEFAM. Maar ook DEFAM stopt er nu mee. De Doorlopend Krediet-contracten van de bestaande klanten worden per 1 januari 2023 opgezegd. DEFAM vindt het product niet meer passen bij hun streven om klanten financieel gezond te houden.

Nog geld opnemen tot 1 januari 2023

Heb jij een Doorlopend Krediet bij DEFAM? Dan kun je daar nog tot 1 januari 2023 gebruik van maken. Wel kan DEFAM – net als nu – om aanvullende informatie vragen en naar aanleiding daarvan het opnameverzoek weigeren. Per 1 januari 2023 kun je geen geld meer opnemen. Vanaf die datum ga je het Doorlopend Krediet stapsgewijs helemaal aflossen. Je blijft het maandbedrag betalen dat je hebt  afgesproken. De rente is nu variabel en dat blijft ook zo na 1 januari 2023. En als je klaar bent met aflossen, wordt het krediet afgemeld bij het Bureau Kredietregistratie (bkr) in Tiel. Heb je vragen over je DEFAM Doorlopend Krediet dat je bij ons hebt afgesloten? Neem dan contact met ons op.

Vraag Krediet.nl om een passend alternatief

Het stopzetten van je Doorlopend Krediet van DEFAM kan minder aantrekkelijke gevolgen voor je hebben. Je mist het voordeel om geld op te nemen op een moment dat jou dat goed uitkomt. En je houdt een variabele rente waardoor je kosten zomaar kunnen stijgen. Wil jij toch graag een lening die flexibel is en jou enige tijd opnamemogelijkheden biedt? Of vind je aflossen prima, maar kies je dan liever voor een Persoonlijke Lening met een vaste rente? Zet je DEFAM Doorlopend Krediet dan om. Bij Krediet.nl gaan we graag op zoek naar een alternatief dat goed past bij jouw wensen en mogelijkheden. Wist je dat er zelfs een flexibele lening bestaat met een vaste rente: de Flex en Zeker lening van Qander

Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Als je bij Krediet.nl een offerte aanvraagt, ontvang je binnen 24 uur een aanbod. We doen zaken met veel verschillende aanbieders en vinden daarom altijd de lening die het best bij je past. Goede voorwaarden en een lage rente zijn daarbij onze uitgangspunten. Om zeker te zijn dat de lening goed bij je past, bellen we je altijd voor een persoonlijk adviesgesprek. Pas als je volmondig akkoord gaat met het aanbod, sluiten we de lening kosteloos voor je af. Het geld kan dan al binnen 2 dagen op je rekening staan.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Maximale rente gaat per 1 januari 2024 naar 15 procent
Maximale rente gaat per 1 januari naar 15% 4 december 2023 | Danny Lindeman
Minder consumptieve leningen en minder betalingsachterstanden
Minder consumptieve leningen en minder betalingsachterstanden 20 november 2023 | Danny Lindeman
Senioren kunnen wel lenen bij kredietnl
Bij Krediet.nl kunnen senioren wél geld lenen 31 oktober 2023 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Een heel goed advies en mensen die met je meedenken. En altijd een snelle reactie.

Ton 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer vlotte service, vriendelijk contact en snel geregeld.

Jo Mols 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen