Geld lenen kost geld

Lender & Spender

Je wilt geld lenen voor een speciale uitgave zoals een verbouwing of een nieuwe auto. Via Lender & Spender leen je niet bij een bank, maar van andere consumenten en bedrijven. Het hele proces verloopt bovendien digitaal, waardoor de kosten lager uitvallen. Je kiest zo voor gemak, een vlotte afhandeling en een scherpe rente.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

Daarom kies je voor Lender & Spender

Het bijzondere van Lender en Spender is dat het geen bank is. In plaats daarvan zijn er bedrijven en particulieren die geld beschikbaar stellen voor consumenten en daarvoor een vergoeding ontvangen. Om investeerders en jou als geldnemer te beschermen, vinden de betalingen plaats via een onafhankelijke stichting. Zo heeft iedereen de zekerheid dat alles netjes verloopt en dat je lening betrouwbaar is.

De manier van werken van Lender & Spender spaart kosten uit, ook al omdat je alles online afhandelt. Je vraagt een Lender en Spender lening online aan, uploadt de benodigde documenten en ondertekent digitaal. Doordat de kosten lager zijn, kan Lender & Spender leningen tegen een scherpe rente aanbieden. 

Verder kun je bij Lender & Spender rekenen op prima voorwaarden. Je hebt bijvoorbeeld een bedenktijd. Als je bij nader inzien toch af wilt zien van de lening, kun je binnen 14 dagen nadat je het geld ontvangen hebt de lening kosteloos annuleren en het geld terugsturen. 

Persoonlijke Lening van Lender & Spender

De Persoonlijke Lening van Lender & Spender is bij uitstek geschikt voor de financiering van een eenmalige, duidelijke uitgave zoals een auto. Ook als je een dure bestaande lening wilt oversluiten, is Lender & Spender een prima alternatief. Ga je het geld gebruiken voor een verbouwing? Dan is de betaalde rente fiscaal aftrekbaar. Extra financieel voordeel dus.

Als je een Persoonlijke Lening afsluit bij Lender en Spender, betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. De rente staat vast, evenals de looptijd. Je weet dus precies hoeveel je betaalt en wanneer je lening is afgelost. Extra aflossen kan ook en is altijd kosteloos.

Meer over Persoonlijke Lening

Lender & Spender Persoonlijke Lening
  • Eenmalig een bedrag lenen tussen € 2.500 en € 25.000
  • Lening is binnen 1 tot 10 jaar afgelost
  • 14 dagen bedenktijd
  • Altijd boetevrij extra aflossen

Jouw Persoonlijke lening van Lender & Spender in 4 stappen

Je lening bij Lender & Spender kun je eenvoudig regelen.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Wanneer kom je in aanmerking voor een Persoonlijke Lening van Lender & Spender?

Je komt in aanmerking voor een lening als je:

  • Minimaal 21 jaar bent (de lening moet maximaal op je 75e zijn afgelost).
  • EU ingezetene bent.
  • In Nederland woont.
  • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of bepaalde tijd hebt en je salaris ontvangt van een in Nederland gevestigde onderneming, pensioenuitkeringen ontvangt of een uitzendcontract hebt.
  • In het verleden geen of hooguit milde betalingsproblemen hebt gehad.

Ga je de lening samen met je partner afsluiten? Dan moet ook hij of zij aan deze voorwaarden voldoen.

Go Green: de groene persoonlijke lening van Lender & Spender

Heb je plannen om te verduurzamen? Dan heeft Lender & Spender een groene lening voor je met een paar mooie voordelen. Want op deze Go Green lening ligt de rente 0,5% lager dan op de reguliere leningen van Lender & Spender. En je kunt voor de meeste leendoelen  een looptijd kiezen van 15 jaar. Dat scheelt behoorlijk in je maandlasten.

Het geld dat je met Go Green leent, moet je besteden aan energiemaatregelen voor je woning zoals zonnepanelen, een warmtepompen, een zonneboiler of woningisolatie. Maar – anders dan bij groene leningen van andere aanbieders – je mag het geld ook uitgeven aan een elektrische auto of een elektrische laadpaal. 

Er gelden wel een paar spelregels om in aanmerking te komen voor de Go Green lening. Zo moet Lender & Spender eerst de offerte zien en goedkeuren. Het leenbedrag wordt bovendien niet op jouw rekening gestort. Je geeft Lender & Spender toestemming om het geld over te maken naar de leverancier die de verduurzaming gerealiseerd heeft.  

De rente van de Go Green lening is fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor de  verduurzaming van je eigen woning. Koop je van het leenbedrag een elektrische auto, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar. Boetevrij extra aflossen op de Go Green lening kan wel. Je mag dan aangeven wat je  liever wilt: een lager maandtermijn of een kortere looptijd.

Verantwoord lenen bij Lender & Spender 

Als je een lening wilt afsluiten bij Lender & Spender, beoordelen wij of dat past bij jouw situatie. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je financiële problemen krijgt omdat je te veel geleend hebt of tegen niet-passende voorwaarden. Wij gaan na of er binnen jouw inkomsten en uitgaven ruimte is voor extra maandlasten in verband met de lening. En of de lening past bij jouw leendoel.

Ook zijn wij verplicht een toetsing doen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Hier staan alle in Nederland verstrekte leningen en de bijbehorende bedragen geregistreerd. Ook is bij het BKR bekend hoe je in het verleden met leningen bent omgegaan. Op basis van onder meer deze BKR-informatie kunnen wij besluiten om je geen lening te verstrekken. Meer informatie vind je op bkr.nl.

Heb je vragen over je Lender & Spender lening, dan kun je ons altijd bellen of e-mailen. Onze adviseurs staan je graag te woord.

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 26 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen