Let op! geld lenen kost geld

Tweede woning financieren

Een tweede woning  kan voor uiteenlopende doelen worden gekocht: als vakantiewoning (voor jezelf of voor de verhuur), als woning voor een kind of ouder of als belegging. Hoe financier je een tweede huis? Voor een eerste woning sluit je een hypotheek af en zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Voor een tweede- of recreatiewoning is het een stuk lastiger om een hypotheek te krijgen en de rentekosten zijn niet aftrekbaar. Een financiering door middel van een consumptief krediet is een goed alternatief als een hypotheek niet lukt. We zetten de verschillen op een rijtje.

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

Hypotheek of consumptief krediet?

De financiering van je tweede- of recreatiewoning is mogelijk door een tweede hypotheek af te sluiten maar tegenwoordig is dat bij steeds minder banken een optie. De bank zal in de meeste gevallen de tweede- of vakantiewoning niet geheel willen financieren met een hypotheek. Een deel van de kosten zal uit eigen vermogen moeten worden ingebracht. Dat kan met de overwaarde van je eerste hypotheek of met spaargeld. Kan dit niet, sluit dan een consumptief krediet af.

Fiscale aspecten tweede woning

Bij de hypotheek op je eerste woning heb je belastingvoordeel in de vorm van fiscale aftrek van de rentekosten. Bij een tweede huis heb je geen recht op renteaftrek. Dit geldt ook voor de lening voor je vakantie- of recreatiewoning; de rentekosten zijn niet fiscaal aftrekbaar. Dit is wel het geval als je een persoonlijke lening afsluit voor de verbetering van je woning.

De looptijd van een hypotheek is een stuk langer dan de looptijd van een lening. De rente van een hypotheek ligt dan wel wat lager dan de rente van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de looptijd is een stuk korter;  maximaal 10 tot 15 jaar. De uiteindelijke kosten die je betaalt liggen dus lager bij een lening. En je hoeft geen extra afsluitkosten te betalen of langs een notaris om de akte te laten passeren.

Persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening dan kies je voor zekerheid: je krijgt een vaste rente, een vaste looptijd en vaste maandbedragen die je betaalt aan rente en aflossing. Je leent eenmalig het bedrag dat je nodig hebt voor de financiering van je tweede woning en daarmee ben je eigenaar. Tussentijds kun je altijd extra aflossen en daar zijn geen kosten aan verbonden; dat mag boetevrij.

Doorlopend krediet

Wil je niet alleen geld lenen voor een vakantiehuis maar wil je daarnaast nog extra geld lenen? Dan kies je voor een doorlopend krediet met een variabele rente met een looptijd die niet vaststaat. Je hebt zelf beheer over de lening. Jij bepaalt welk bedrag en wanneer je dat opneemt. Heb je al bedragen afgelost maar heb je het bedrag weer nodig? Dat kan kun je weer vrij opnemen tot aan het afgesproken kredietlimiet. Bij deze leenvorm kun je ook boetevrij extra aflossingen op de lening doen.

Meer advies nodig?

Hoe wil jij je tweede huis financieren? Onze kredietspecialist of hypotheekspecialist bekijkt graag samen met jou alle mogelijkheden en geeft je uitgebreid advies. Heb je een lopende hypotheek bij de Rabobank of ING en lukt het afsluiten van een tweede hypotheek niet? Wij bieden je lage rentetarieven en gunstige voorwaarden bij het afsluiten van een consumptief krediet. Je betaalt bij ons geen afsluit- en advieskosten. Voor het afsluiten van een lening betaal je geen notariskosten. Een hypotheek laten passeren gaat wel via de notaris.

Offerte aanvragen

Weet je welke lening je wilt afsluiten om je vakantiewoning te financieren dan kun je online een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij sturen je een aanbod van onze partnerbanken en na jouw akkoord op één van de aanbiedingen regelen wij jouw lening.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.