Geld lenen kost geld

Tweede huis kopen

Een woonplek voor je kind, een recreatiewoning of een mooie belegging. Je kunt om verschillende redenen een tweede huis kopen. Maar hoe kun je die tweede woning financieren? Vraag dat aan de specialisten van Krediet.nl. Wij bespreken de mogelijke oplossingen, adviseren je en sturen je een heldere offerte. Omdat de lening snel rond kan zijn, kun je al binnen afzienbare tijd dat tweede huis kopen.

Vergelijk en sluit de voordeligste lening af voor een tweede woning!

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Geld lenen voor een tweede huis

Hoeveel kan ik lenen voor een tweede woning? Is de rente van de lening voor een tweede woning fiscaal aftrekbaar? Wat ga ik per maand betalen als ik een lening voor een tweede verblijf afsluit? En hoe hoog zijn mijn totale kosten? Belangrijke vragen waarop je eerst een antwoord wilt voordat je een lening afsluit.

Krediet.nl geeft duidelijkheid over de kosten wanneer je geld gaat lenen voor je tweede woning. Want pas als het financiële plaatje rond is en je weet wat je mogelijkheden zijn en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom een lening 2e huis?
 • Lening vaak voordeliger dan hypotheek
 • investering is terug te verdienen
 • Persoonlijk advies
 • Boetevrij extra aflossen

Lening aanvragen voor een tweede huis, hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een tweede woning financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een 2e woning

Meer weten over de financiering 2e woning? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening voor een privé-uitgave. De lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je krijgt het volledige leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarna los je het leenbedrag stap voor stap af in een aantal maanden: de looptijd. Ook betaal je rente over de lening. Het maandbedrag blijft steeds gelijk en bestaat uit rente plus aflossing. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je de lening boetevrij extra aflossen

Lees meer

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente op een persoonlijke lening of hypotheek is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor de aanschaf of de verbetering van je eigen woning. Dat is de koopwoning waar je zelf woont. Gebruik je het geld voor een andere uitgave, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Meer over een tweede woning financieren

Waarom tweede huis kopen?

Er zijn veel goede redenen te bedenken om een 2e huis te kopen. Want zowel voor persoonlijk woongenot als voor je financiën kan het je heel wat opleveren.

 • Vakantieverblijf. Een tweede huis kopen om een vast vakantieverblijf te hebben? Heerlijk. Steeds meer mensen kiezen voor het comfort en gemak van een eigen recreatiewoning of vakantiewoning.
 • Afwisseling. Jouw woning in een kleine plaats verlaten om te genieten van het grote culturele en culinaire aanbod van een stad. Of juist de drukke stad inwisselen voor een rustigere plek in de provincie. Wie wil die keuzevrijheid niet?
 • Woning voor kind. Je kind gaat studeren in een stad waar een goede studentenkamer moeilijk te vinden is. Door een tweede huis te kopen, bied je je kind een goede plek om nog jaren in te wonen.
 • Inkomsten uit verhuur. Je kunt ook een tweede huis kopen om te verhuren. Zo verdien je de kosten van de lening gemakkelijk terug. De huurinkomsten van de 2e woning hoef je niet op te geven bij de Belastingdienst.
 • Belegging. Je tweede woning stijgt in ieder jaar in waarde. Zodra de woning meer waard is dan je hypotheek- of leenbedrag heb je overwaarde. Een 2e huis kopen is dus een mooie manier om te beleggen.

Hypotheek of lening voor 2e woning?

Een tweede huis financieren kan met een hypotheek of met een lening. Een hypotheek lijkt voor de hand te liggen, want die heeft vaak een wat lagere rente. Toch kan een lening voor de tweede woning voordeliger zijn. Bovendien is een lening gemakkelijker te realiseren dan een hypotheek. De argumenten op een rijtje:

 • Onvolledige financiering.Banken geven geen volledige hypotheek voor de financiering van de tweede woning, maar tussen de 60 procent en 80 procent van de woningwaarde. Verder moet je ook nog de kosten koper zelf betalen want die mogen niet in de hypotheek meegefinancierd worden. De overdrachtsbelasting is bij de tweede woning maar liefst 10,4%. 

  Al met al moet je dus een groot bedrag zelf inbrengen als je de tweede woning financiert met een hypotheek. Als je een persoonlijke lening afsluit, heb je misschien geen of veel minder eigen geld nodig voor de aanschaf van een 2e woning. Bij Krediet.nl kun je samen met je partner tot 150.000 euro lenen.
 • Rente. De rente op hypotheken is doorgaans lager dan die op leningen. Maar voor de financiering van een tweede woning rekenen banken meestal nog een opslag op de hypotheekrente. Het verschil met de rente die je betaalt bij een lening voor een tweede woning is dus minder groot dan je denkt.
 • Totale kosten. Hoewel de hypotheekrente doorgaans wat lager ligt, kun je toch duurder uit zijn dan met een lening voor de 2e woning. De looptijd van een hypotheek bedraagt namelijk 30 jaar. Je betaalt dus 360 maanden rente. Een lening kan al in 120 maanden afgelost zijn. De totale kosten van de lening voor de 2e woning zijn dan lager dan de totale kosten van een hypotheek.
 • Extra kosten. Voordat je een hypotheek kunt afsluiten, maak je kosten voor een taxatierapport, hypotheekadvies en de notaris. Een flink bedrag. Die kosten heb je niet als je een lening voor de 2e woning afsluit. Taxatie en notaris zijn dan niet nodig en het advies is kosteloos.
 • Boetevrij aflossen. Heb je een financiële meevaller, dan mag je boetevrij extra op de lening van je 2e woning aflossen, zoveel je wilt. Met een hypotheek kun je vaak maar een beperkt bedrag extra aflossen zonder kosten.
 • Voorwaarden. Een bank stelt een aantal voorwaarden aan de financiering van een tweede woning. De woning moet bijvoorbeeld van steen zijn gebouwd, op een fundering en met pannen gedekt. Ook geldt er soms een verhuurverbod. Dit soort beperkingen heb je niet met een lening voor de 2e woning. Je kunt met een lening ook een tweede woning voor verhuur financieren.
 • Afhandeling. Met de afhandeling van een hypotheekaanvraag kan aardig wat tijd gepaard gaan. Ga je geld lenen voor je tweede huis, dan kan het benodigde bedrag al binnen twee dagen na de aanvraag op je rekening staan.

Welke lening voor een tweede huis?

Wat is de beste financiering van de 2e woning? Dat zoeken we bij Krediet.nl graag voor je uit. Heb je het geld alleen nodig voor de aanschaf of wil je het huis ook nog opknappen? Hoe ga je de tweede woning gebruiken? En welke maandlasten passen bij je?

Tweede huis financieren met een Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening lijkt de meeste geschikte leenvorm voor de financiering van een 2e woning. Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening gestort en kunt daarom direct het tweede huis kopen. Maandbedrag, looptijd en rente staan vast gedurende de hele looptijd. Daardoor weet je exact hoeveel je in totaal betaalt en wanneer de lening is afbetaald.

Financiering tweede huis met Doorlopend Krediet

Een doorlopend krediet is niet zo geschikt als financiering van de tweede woning. Kredietverstrekkers zijn bovendien vrijwel allemaal gestopt met deze leenvorm vanwege het grote risico. Want de kosten staan van tevoren niet vast en de verleiding is groot om steeds opnieuw geld op te nemen. Dat kan leiden tot financiële problemen 

Een doorlopend krediet kan soms wel uitkomst bieden als je geld achter de hand wilt hebben voor het opknappen van je 2e huis. Want met een doorlopend krediet kun je geld opnemen op het moment dat je het nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag en mag kosteloos extra aflossen zoveel en wanneer je maar wilt. 

Bij Krediet.nl kun je alleen nog een doorlopend krediet afsluiten met een maximale looptijd van twee jaar.

Rente niet fiscaal aftrekbaar

Anders dan bij de aanschaf van een eerste woning, is de rente niet fiscaal aftrekbaar als je een tweede woning koopt. Het maakt daarbij niet uit of je de 2de woning financiert met een hypotheek, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Je hebt namelijk alleen recht op hypotheekrenteaftrek als het geld gebruikt wordt voor de aankoop of de verbetering van de eerste woning.

Tweede woning financieren bij Krediet.nl

Een tweede huis kopen hoeft geen droom te blijven. Voor een tweede woning in Nederland kun je eenvoudig een krediet afsluiten bij Krediet.nl. 

Uit een breed aanbod van verschillende geldverstrekkers selecteert Krediet.nl de lening die het best past bij de financiering van je tweede huis. We rekenen uit hoeveel je kan lenen voor een tweede woning en we zoeken de lening met de laagste rente en de beste voorwaarden. Zo komen we met een maatwerkadvies.

Vraag een offerte aan als je een 2e huis wilt kopen. Wij adviseren welke lening het beste past bij je plannen en berekenen je maximale leenbedrag. Omdat de aanvraag digitaal verwerkt wordt, kan het geld binnen twee dagen op je rekening staan. Er zijn geen kosten verbonden aan het advies of het afsluiten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen