Geld lenen kost geld

Tweede huis kopen

Vergelijk en sluit de voordeligste lening af voor een tweede woning!

vanaf

3,4%

arrow

953 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Geld lenen voor een tweede huis

Een woonplek voor je kind, een recreatiewoning of een mooie belegging. Je kunt om verschillende redenen een tweede huis kopen. Maar hoe kun je die tweede woning financieren? Vraag dat aan de specialisten van Krediet.nl. Wij bespreken de mogelijke oplossingen, adviseren je en sturen je een heldere offerte. Omdat de lening snel rond kan zijn, kun je al binnen afzienbare tijd dat tweede huis kopen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom een lening 2e huis?

 • Lening vaak voordeliger dan hypotheek
 • investering is terug te verdienen
 • Persoonlijk advies
 • Boetevrij extra aflossen

Lening aanvragen voor een tweede huis, hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een tweede woning financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer over een tweede woning financieren

Waarom tweede huis kopen?

Er zijn veel goede redenen te bedenken om een 2e huis te kopen. Want zowel voor persoonlijk woongenot als voor je financiën kan het je heel wat opleveren.

 • Vakantieverblijf. Een tweede huis kopen om een vast vakantieverblijf te hebben? Heerlijk. Steeds meer mensen kiezen voor het comfort en gemak van een eigen vakantiewoning.

 • Woning voor kind. Je kind gaat studeren in een stad waar een goede studentenkamer moeilijk te vinden is. Waarom geen tweede huis kopen en je kind voor jaren een goede woonplek bieden? 

 • Inkomsten uit verhuur. Je kunt ook een tweede huis kopen om te verhuren. Zo verdien je de kosten van de lening gemakkelijk terug. De inkomsten uit verhuur van de 2e woning, hoef je niet op te geven bij de Belastingdienst. 

 • Belegging. Je tweede woning stijgt in ieder jaar in waarde. Een 2e huis kopen is dus ook een mooie manier om te beleggen.

Hypotheek of lening voor 2e woning?

Een tweede huis financieren kan met een hypotheek of met een lening. Een hypotheek lijkt voor de hand te liggen, want die heeft vaak een wat lagere rente. Toch kan een lening voor de tweede woning voordeliger zijn. Bovendien is een lening gemakkelijker te realiseren dan een hypotheek. De argumenten op een rijtje:

 • Eigen middelen. Banken geven geen volledige hypotheek voor de financiering van de tweede woning, maar tussen de 60% en 80% van de woningwaarde. De rest betaal je uit eigen middelen. Bedenk dat je ook nog de kosten koper zelf moet betalen. De overdrachtsbelasting is bij de tweede woning al 8%. Al met al moet je dus een groot bedrag zelf inbrengen. Bij Krediet.nl kun je tot 150.000 euro lenen voor je 2e huis. Dan heb je misschien geen of veel minder eigen geld nodig voor de financiering van de tweede woning.

 • Rente. De rente op een hypotheek is vaak lager dan die op een lening. Maar voor de financiering van een tweede woning rekenen banken meestal een opslag op de hypotheekrente. Het verschil met de rente die je betaalt bij een lening voor een tweede woning is dus minder groot dan je denkt.

 • Totale kosten. Hoewel de hypotheekrente doorgaans wat lager ligt, kun je toch duurder uit zijn dan met een lening voor de 2e woning. De looptijd van een hypotheek bedraagt namelijk 30 jaar. Je betaalt dus 360 maanden rente. Een lening kan al in 120 maanden afgelost zijn. De totale kosten van de lening voor de 2e woning zijn dan lager dan de totale kosten van een hypotheek. 

 • Extra kosten. Voordat je een hypotheek kunt afsluiten, maak je kosten voor een taxatierapport, hypotheekadvies en de notaris. Een flink bedrag. Die kosten heb je niet als je een lening voor de 2e woning afsluit. Taxatie en notaris zijn dan niet nodig en het advies is kosteloos.

 • Boetevrij aflossen. Heb je een financiële meevaller, dan mag je boetevrij extra op de lening van je 2e woning aflossen, zoveel je wilt. Met een hypotheek kun je vaak maar een beperkt bedrag extra aflossen zonder kosten.

 • Voorwaarden. Een bank stelt voorwaarden aan de financiering van een tweede woning. De woning moet bijvoorbeeld van steen zijn gebouwd, op een fundering en met pannen gedekt. Ook geldt er soms een verhuurverbod. Dit soort beperkingen heb je niet met een lening voor de 2e woning.

 • Afhandeling. Met de afhandeling van een hypotheekaanvraag kan aardig wat tijd gepaard gaan. Ga je geld lenen voor je tweede huis, dan kan het benodigde bedrag al binnen twee dagen na de aanvraag op je rekening staan.

Welke lening voor een tweede huis?

Wat is de beste financiering van de 2e woning? Dat zoeken we bij Krediet.nl graag voor je uit. Heb je het geld alleen nodig voor de aanschaf of wil je het huis ook nog opknappen? Hoe ga je de tweede woning gebruiken? En welke maandlasten passen bij je?

Tweede huis financieren met een Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening lijkt de meeste geschikte leenvorm voor de financiering van een 2e woning. Je krijgt het bedrag in één keer op je rekening gestort en kunt daarom direct het tweede huis kopen. Maandbedrag, looptijd en rente staan vast gedurende de hele looptijd. Daardoor weet je exact hoeveel je in totaal betaalt en wanneer de lening is afbetaald. 

Financiering tweede huis met Doorlopend Krediet

Je wilt een 2e huis kopen en deze in de komende jaren opknappen. Daarvoor wil je geld achter de hand hebben. Een Doorlopend Krediet, eventueel in combinatie met een Persoonlijke Lening, kan dan uitkomst bieden. Je neemt alleen geld op als je het nodig hebt. Je maandbedrag staat vast, maar je mag kosteloos extra aflossen zoveel en wanneer je maar wilt. 

Tweede woning financieren bij Krediet.nl

Een tweede huis kopen hoeft geen droom te blijven, hiervoor kun je eenvoudig een krediet afsluiten. Met een goede financiering via Krediet.nl kun jij je plannen prima realiseren. Uit een breed aanbod van verschillende kredietverstrekkers selecteren wij de lening die het best past bij de financiering van je tweede huis. We zoeken de lening met de laagste rente en de beste voorwaarden en komen met een maatwerkadvies.

Vraag een offerte aan als je een 2e huis wilt kopen. Wij adviseren welke lening het beste past bij je plannen. Omdat de aanvraag digitaal verwerkt wordt, kan het geld binnen twee dagen op je rekening staan. Er zijn geen kosten verbonden aan het advies of het afsluiten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

953 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goed geholpen, snelle service.

R.J. Leeuw 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Goede snelle service!

GS 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen