Geld lenen kost geld

Tweede woning financieren

Een tweede woning  kan voor uiteenlopende doelen worden gekocht: als vakantiewoning (voor jezelf of voor de verhuur), als woning voor een kind of ouder of als belegging.

Hoe financier je een tweede huis?

Voor een eerste woning sluit je een hypotheek af en zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Voor een tweede- of recreatiewoning is het een stuk lastiger om een hypotheek te krijgen en de rentekosten zijn niet aftrekbaar. Een financiering door middel van een consumptief krediet is een goed alternatief als een hypotheek niet lukt. We zetten de verschillen op een rijtje.

Hypotheek of consumptief krediet?

Je kunt je tweede of recreatiewoning financieren door een tweede hypotheek af te sluiten, maar tegenwoordig is dat bij steeds minder banken mogelijk. De bank zal in de meeste gevallen de tweede of vakantiewoning niet geheel willen financieren met een hypotheek. Een deel van de kosten zul je uit eigen vermogen moeten inbrengen. Hiervoor kun je de overwaarde op je eerste woning of spaargeld gebruiken. Is dit geen optie, dan kun je een consumptief krediet afsluiten.

Een consumptief krediet heeft ook voordelen ten opzichte van een hypotheek. De rente van een hypotheek ligt dan wel wat lager dan de rente van een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet, maar de looptijd van een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet is een stuk korter; maximaal 10 tot 15 jaar. Hierdoor liggen de uiteindelijke kosten die je betaalt dus lager bij een lening. En je hoeft geen extra afsluitkosten te betalen of langs een notaris om de akte te laten passeren.

Onze mogelijkheden voor de financiering van een tweede woning

Persoonlijke Lening

 • Eenmalig een vast bedrag lenen
 • Vaste rente en looptijd
 • Vaste maandelijkse kosten
 • Boetevrij extra aflossen
 • Geen afsluitkosten of advieskosten
 • Advies van gekwalificeerde adviseurs

Doorlopend Krediet

 • Geld opnemen tot aan opnamelimiet
 • Tussentijds aflossen en opnemen
 • Alleen rente over opgenomen bedrag
 • Boetevrij extra aflossen
 • Geen afsluitkosten of advieskosten
 • Advies van gekwalificeerde adviseurs
 • Fiscale aspecten tweede woning
 • Lage rentetarieven en gunstige voorwaarden
 • Meer advies nodig?

Fiscale aspecten tweede woning

Fiscale aspecten tweede woning

Bij de hypotheek op je eerste woning heb je belastingvoordeel in de vorm van fiscale aftrek van de rentekosten. Bij een tweede huis heb je geen recht op renteaftrek. Dit geldt ook voor de lening voor je vakantie- of recreatiewoning; de rentekosten zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Lage rentetarieven en gunstige voorwaarden

Lage rentetarieven en gunstige voorwaarden

Heb je een lopende hypotheek bij de Rabobank of ING en lukt het afsluiten van een tweede hypotheek niet? Wij bieden je lage rentetarieven en gunstige voorwaarden bij het afsluiten van een consumptief krediet. Je betaalt bij ons geen afsluit- en advieskosten.

Meer advies nodig?

Meer advies nodig?

Hoe wil jij je tweede huis financieren? Onze kredietspecialist of hypotheekspecialist bekijkt graag samen met jou alle mogelijkheden en geeft je uitgebreid advies.

Offerte aanvragen

Weet je welke lening je wilt afsluiten om je vakantiewoning te financieren, dan kun je online vrijblijvende een offerte aanvragen. Wij sturen je een aanbod van onze partnerbanken en na jouw akkoord op één van de aanbiedingen regelen wij jouw lening.

Offerte aanvragen

Onze rentetarieven

Selecteer de productvorm waarvan je de actuele rentetarieven wilt inzien.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen