Geld lenen kost geld

Freo

Freo is de online leenspecialist van de Rabobank, waar je prima terecht kunt als je geld nodig hebt voor woningverbetering, een nieuwe auto of een andere belangrijke uitgave. De belangrijkste voordelen van een Freo lening? De laagste rentes in Nederland en heldere voorwaarden! Dus als je jouw bestaande lening te duur vindt, kun je de lening oversluiten naar Freo. De Consumentenbond heeft Freo niet voor niets beoordeeld als aantrekkelijke keus.

100% dochter Rabobank
Geen afsluitkosten
De laagste rente
5 sterren van MoneyView

Geld lenen bij Freo

Geld lenen bij Freo is heel eenvoudig. Je vraagt online een offerte aan bij Krediet.nl en beantwoordt een paar vragen. Als wij denken dat een Freo lening voor jouw geschikt is, sturen we je aanvraag naar hen door. Freo neemt dan contact met je op om je aanvraag door te spreken. 

Je ontvangt vervolgens een offerte voor een Freo lening. Die onderteken je digitaal en je uploadt de benodigde documenten, zoals een loonstrook. Freo beoordeelt je financiële situatie en als alles in orde is, wordt het geld overgemaakt. Het hele proces is binnen een paar dagen afgerond. Heb je na het afsluiten nog vragen, dan zit de Freo adviseur klaar om je te helpen.

Daarom kies je voor een Freo lening

Lage rente: Freo staat al jarenlang in de top 3 van voordelige kredietverstrekkers. Hoe dat kan? De rente hangt onder meer af van het risico dat de lening niet wordt terugbetaald. Freo beperkt dat risico door streng te zijn op wie een Freo lening af mag sluiten. Minder risico betekent een lagere rente. De Freo leningen zitten bovendien eenvoudig in elkaar en zijn online af te sluiten. Daardoor worden kosten uitgespaard en kan de rente verder omlaag.

Duidelijkheid: Als je geld leent bij Freo weet je vooraf precies wat je kunt verwachten. De voorwaarden zijn eenvoudig en helder. Het is duidelijk wat je per maand betaalt en hoe je Freo lening in elkaar steekt. Kenmerkend voor Freo’s duidelijkheid: er wordt geen onderscheid gemaakt tussen klanten. Per leenvorm betaalt iedereen met hetzelfde leenbedrag hetzelfde tarief.

Verstandig lenen: Bij Freo geld lenen, betekent verstandig geld lenen. Freo wil vooraf weten waar je het geld voor nodig hebt en hoe je financiële en persoonlijke situatie is. Op basis van die gegevens beoordelen we welke Freo lening bij jou past. Tijdens de looptijd blijft Freo checken of de lening nog altijd passend is. Tussendoor extra aflossen kan trouwens ook verstandig zijn. Daarom mag je bij alle leningen van Freo altijd meer aflossen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Welke leningen sluit je af bij Freo?

Freo houdt het simpel en biedt twee soorten leningen aan. Niet meer, niet minder. Je kunt een Freo persoonlijke lening afsluiten voor specifieke uitgaven of een Freo doorlopend krediet voor als je een tijd extra geld achter de hand wilt hebben.

Persoonlijke lening van Freo

Een persoonlijke lening van Freo is ideaal als je bijvoorbeeld een nieuwe auto of een verbouwing wilt financieren. Door de lage rente van Freo en de mogelijkheid vervroegd af te lossen, blijven je kosten betaalbaar. Je bestaande lening oversluiten naar een Freo persoonlijke lening is ook mogelijk. Wij gaan na of je met een Freo krediet voordeliger uit bent.

Wanneer je een persoonlijke lening bij Freo afsluit, zijn de afspraken heel duidelijk en simpel: je leent in een keer het geld dat je nodig hebt. Vooraf kies je hoe lang je over de aflossing doet en weet je welke rente in rekening wordt gebracht. Je maandbedrag van de Freo lening blijft tijdens de hele looptijd gelijk en je krijgt van tevoren te zien hoeveel je in totaal kwijt bent. 

Persoonlijke lening aanvragen

Persoonlijke lening van Freo
  • Leenbedragen tussen de €5.000 en €75.000
  • Geld direct op je rekening
  • Looptijd 12 tot 120 maanden
  • Vaste lage rente
  • Boetevrij extra aflossen
Doorlopend krediet van Freo
  • Kredietlimiet tussen de €5.000 en €75.000
  • Rente is variabel en kan dus stijgen of dalen
  • Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag
  • Vast maandbedrag voor rente en aflossing
  • Boetevrij extra aflossen

Een Freo doorlopend krediet lening

Net als de meeste kredietverstrekkers is ook Freo gestopt met het aanbieden van doorlopende kredieten. De reden is eenvoudig. Met een doorlopend klrediet loop je een groter risico op overkreditering. Je laat het krediet bijvoorbeeld langer doorlopen dan je oorspronkelijk van plan was. 

Bovendien heb je minder vat op de kosten van een doorlopend krediet, omdat de rente variabel is en omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw kunt opnemen. Omdat Freo verantwoord lenen hoog in het vaandel heeft, achten zij dit risico onwenselijk. Vandaar dat ze het doorlopend krediet niet meer aanbieden.

Heb je nog een doorlopend krediet van Freo? Geen probleem. Je kunt dit blijven gebruiken onder de voorwaarden die golden toen je het krediet afsloot. Wil je liever van het doorlopend krediet af, bijvoorbeeld omdat je meer zekerheid wilt over rente en aflossing? Neem dan contact met ons op. Wij gaan na of je het doorlopend Krediet kunt oversluiten naar een persoonlijke lening

Kun jij een lening afsluiten bij Freo?

Om geld te kunnen lenen bij Freo moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je leeftijd, je inkomen, je woonsituatie en je financiële situatie worden daarom gecheckt. Ook wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel gevraagd of je andere leningen uit hebt staan en of je daar betalingsproblemen mee hebt (gehad). 

Sluit je de lening af samen met je partner, dan worden ook zijn of haar gegevens nagetrokken. Verder houdt Freo zich aan de leennormen van de Vereniging Financieringsmaatschappijen Nederland (VFN). Al deze regels zijn nodig om jou de zekerheid te geven dat je lening verantwoord is.

Met Freo melding bij het BKR

Freo is verplicht om bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel te melden dat je een lening hebt afgesloten. Heb je een ongeoorloofde betalingsachterstand dan geven we dat ook door aan het BKR. Wel waarschuwen we je vooraf en geven je nog een laatste mogelijkheid de achterstand weg te werken. Meer informatie vind je op bkr.nl.

Freo lening oversluiten

Heb je een persoonlijke lening met een hoge rente? Je kunt deze naar een Freo lening oversluiten. Wij rekenen graag voor je uit hoeveel jou dat aan rente scheelt en hoeveel je in totaal bespaart aan rentekosten. Je bestaande lening naar een Freo lening oversluiten is heel eenvoudig en bovendien kosteloos. 

Freo lening aanvragen

Een Freo lening aanvragen doe je online bij Krediet.nl. Op het moment dat jou dat uitkomt en gewoon thuis vanuit je luie stoel. Heel gemakkelijk dus. Omdat de aanvraag digitaal verloopt, bespaart de geldverstrekker op kosten voor personeel en gebouwen. En daar profiteer je van omdat de rente op Freo leningen daardoor omlaag gaat.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen