Let op! geld lenen kost geld

Recreatiewoning financieren

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Hoe financier je een recreatiewoning?

Je hebt je oog laten vallen op een recreatiewoning. Hoe regel je de financiering? Als je een deel eigen geld hebt kun je dat gebruiken en de rest van het bedrag aanvullend financieren met een lening. Heb je geen eigen middelen? Regel de financiering met een hypotheek of sluit een lening af. Een lastige keuze? Wij zetten de feiten naast elkaar zodat jij kunt kiezen voor de best passende optie die aansluit op jouw wensen en jouw financiële en persoonlijke situatie.

Een hypotheek of een lening? De feiten op een rijtje

Je kunt voor de recreatiewoning een tweede hypotheek afsluiten. Als je overwaarde op je koophuis hebt kan het een mogelijkheid zijn dit te gebruiken voor de financiering van deze tweede woning. Hou er rekening mee dat je met een tweede hypotheek niet in aanmerking komt voor renteaftrek. Dit fiscale voordeel heb je alleen bij een eerste woning.

Maximaal 75% hypotheek

Het afsluiten van een tweede hypotheek is geen vanzelfsprekendheid. De regels rondom hypotheekverstrekking worden steeds strenger. Banken zijn terughoudend en sluiten in geval van een tweede hypotheek maximaal 75% van het totaalbedrag af. Het resterende deel moet je op een andere manier financieren.

Notariskosten

Het afsluiten van een hypotheek brengt extra kosten met zich mee. Je moet de makelaar/taxateur en notaris betalen en advies- en afsluitkosten worden in rekening gebracht. Een lening afsluiten heeft deze extra kosten niet. Er zijn uitzonderingen op te betalen notariskosten: in geval van een (sta)caravan heb je niet te maken met een notaris. Dit geldt ook als je je recreatiewoning van een recreatiepark koopt. Als je het aanvraagproces vergelijkt is een lening sneller geregeld dan een hypotheek(verhoging).

Gedeeltelijke financiering

Je financiert de recreatiewoning gedeeltelijk als je niet voldoende eigen geld hebt of je wilt niet al je geld investeren in de woning. Als je namelijk (een deel van) je geld nodig hebt zit het in je “belegging” en is het niet vrij opneembaar en besteedbaar. Een deel eigen vermogen gebruiken en de rest aanvullend financiering is dan een goede optie.

Financieren met een lening

De hoogte van het leenbedrag is afhankelijk van het soort recreatiewoning. Is het een stacaravan, chalet of een appartement? Voor elk leendoel hebben wij een passende verantwoorde lening met lage rentes vanaf 3,9%.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Je kunt in theorie kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. In de praktijk adviseren wij voor het leendoel recreatiewoning een persoonlijke lening. Je ontvangt geen fiscaal voordeel bij een lening; alleen bij een eerste woning zijn de rentekosten aftrekbaar. Bij een tweede woning ontvang je geen belastingvoordeel.

Persoonlijke lening

Die biedt zekerheid dankzij de vaste rente, looptijd en maandlasten. De bank keert eenmalig het totale leenbedrag aan je uit zodat je het huisje of chalet kunt betalen. Op de einddatum ben je schuldenvrij.

Doorlopend krediet

Kiezen voor een doorlopend krediet betekent flexibel lenen. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je van je leenbedrag opneemt. De rente en looptijd zijn variabel, de maandlasten niet.

Op zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet mag je boetevrij extra aflossen tijdens de looptijd. Wij bieden gunstige voorwaarden bij alle leningen. Bereken zelf wat jouw maandlasten zijn na aankoop van de tweede woning.

Bestemming tweede woning

Een tweede woning financieren als belegging of koop je hem voor je kind(eren)? Onze kredietspecialisten kunnen meedenken over vermogensgroei dankzij juiste beleggingen en investeringen, het behaalde rendement uit huurinkomsten slim besteden of om de kinderen op weg helpen met hun eerste woning. Wat het doel ook is voor jouw tweede woning wij denken met je mee en zorgen dat je de best passende lening afsluit. Ook als je voor slechts een deel van het aankoopbedrag van de recreatiewoning een lening nodig heeft denken wij graag met je mee.

Offerte aanvragen

Je kunt gebruik maken van ons offerteformulier om de lening van je keuze aan te vragen. Je vult je gegevens in en stuurt de aanvraag in. Daarna nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken zodat we jou het best passende en voordelige aanbod kunnen sturen. Lenen is maatwerk dus wij bieden jou een lening die aansluit op jouw situatie.

Wat kun je lenen?


Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.