Geld lenen kost geld

Recreatiewoning financieren

vanaf

6,1%

arrow
Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Hoe financier je een recreatiewoning?

Je hebt je oog laten vallen op een recreatiewoning. Hoe regel je de financiering? Als je een deel eigen geld hebt, dan kun je dat gebruiken en de rest van het bedrag aanvullend financieren met een lening. Heb je geen eigen middelen? Regel de financiering met een hypotheek of sluit een lening af. Een lastige keuze? Wij zetten de feiten naast elkaar zodat jij kunt kiezen voor de best passende optie die aansluit op jouw wensen en jouw financiële en persoonlijke situatie.

Een hypotheek of een lening? De feiten op een rijtje

Je kunt voor de recreatiewoning een tweede hypotheek afsluiten. Als je overwaarde op je koophuis hebt, dan kan het een mogelijkheid zijn om dit te gebruiken voor de financiering van deze tweede woning. Hou er rekening mee dat je met een tweede hypotheek niet in aanmerking komt voor renteaftrek. Dit fiscale voordeel heb je alleen bij een eerste woning.

Maximaal 75% hypotheek
Het afsluiten van een tweede hypotheek is geen vanzelfsprekendheid. De regels rondom hypotheekverstrekking worden steeds strenger. Banken zijn terughoudend en sluiten in geval van een tweede hypotheek maximaal 75% van de waarde van de tweede woning. Het resterende deel moet je op een andere manier financieren.

Notariskosten
Het afsluiten van een hypotheek brengt extra kosten met zich mee. Je moet de makelaar/taxateur en notaris betalen en er worden advies- en afsluitkosten in rekening gebracht. Er zijn uitzonderingen op te betalen notariskosten: in geval van een (sta)caravan heb je niet te maken met een notaris. Dit geldt ook als je je recreatiewoning van een recreatiepark koopt. Bij een lening heb je nooit te maken met deze extra kosten. Daarnaast gaat het afsluiten van een lening sneller dan het verhogen van een hypotheek.

Gedeeltelijke financiering

Je financiert de recreatiewoning gedeeltelijk als je niet voldoende eigen geld hebt of als je niet al je geld wilt investeren in de woning. Geld dat je investeert in je recreatiewoning is namelijk niet meer vrij opneembaar en besteedbaar, het zit immers in je “belegging”. Als je geld vrij besteedbaar en opneembaar achter de hand wilt houden, is het een goed idee om voor een deel je eigen vermogen te gebruiken en de rest te financieren.

Financieren met een lening

De maximale hoogte van het leenbedrag is onder andere afhankelijk van het soort recreatiewoning. Is het een (sta)caravan, chalet of een appartement? Voor elk leendoel hebben wij een passende verantwoorde lening met lage rentes vanaf 6,1%.

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet

Je kunt in theorie kiezen voor een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Een Persoonlijke Lening biedt zekerheid dankzij de vaste rente, looptijd en maandlasten. De bank keert eenmalig het totale leenbedrag aan je uit, zodat je het huisje of chalet kunt betalen. Op de einddatum ben je schuldenvrij.

Kiezen voor een Doorlopend Krediet betekent flexibel lenen. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je van je leenbedrag opneemt. De rente en looptijd zijn variabel, de maandlasten niet.

Op zowel de Persoonlijke Lening als het Doorlopend Krediet mag je boetevrij extra aflossen tijdens de looptijd. Je ontvangt geen fiscaal voordeel bij een lening voor een recreatiewoning; alleen bij een eerste woning zijn de rentekosten aftrekbaar.

In de praktijk adviseren wij voor het leendoel recreatiewoning een Persoonlijke Lening. Wij bieden gunstige voorwaarden bij alle leningen.

Persoonlijke Lening
  • Vaste rente vanaf 5,5%
  • Vaste looptijd
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Boetevrij extra aflossen

Bestemming tweede woning

Een tweede woning financieren als belegging, koop je hem voor je kind(eren), of een tweede woning in de vorm van een financiering vakantiewoning. Onze kredietspecialisten kunnen meedenken over vermogensgroei door gunstige beleggingen en investeringen, hoe je het behaalde rendement uit huurinkomsten slim kunt besteden of hoe je de kinderen op weg helpen met hun eerste woning. Wat het doel ook is voor jouw tweede woning, wij denken met je mee en zorgen dat je de best passende lening afsluit. Ook als je voor slechts een deel van het aankoopbedrag van de recreatiewoning een lening nodig hebt kun je bij ons terecht.

Offerte aanvragen

Je kunt gebruik maken van ons offerteformulier om de lening van je keuze aan te vragen. Je vult je gegevens in en dient de aanvraag in. Daarna nemen wij contact met je op om de aanvraag compleet te maken, zodat we jou het best passende en voordelige aanbod kunnen sturen. Lenen is maatwerk dus wij bieden jou altijd een lening die aansluit op jouw situatie.

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1227 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Altijd snelle acties en we zijn al vaker teruggekomen!

Hirsch 20 uur geleden
Trustpilot rating

Netjes, duidelijk, snel en erg behulpzaam!

Heer Van Ledden enmevrouw Kelderman, 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 6,1% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen