Geld lenen kost geld

Groene lening

Een goed geïsoleerde woning en zelf energie opwekken met zonnepanelen of een warmtepomp? Dat willen we allemaal wel. Je kunt je wens nu vervullen met een groene lening. Binnen 24 uur krijg je een offerte van Krediet.nl. We adviseren je en sluiten de groene lening voor je af. Daarvoor brengen we geen kosten in rekening.

Kosteloos persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Wat is een groene lening?

Een groene lening is een lening voor energiebesparende maatregelen. Je hebt daarbij de keuze uit een vaststaande lijst van maatregelen. De lening mag je dus niet aan andere zaken besteden, zoals een keuken of een auto.

Met energiebesparende maatregelen creëer je meer woongenot, want je huis is behaaglijk warm en comfortabel. Ook fijn: je levert een bijdrage aan een beter milieu. Maar het belangrijkste argument voor verduurzaming is dat je er financieel beter van wordt.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom een groene lening?
  • Een vast laag rentetarief
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Kosten terug te verdienen door lagere energierekening
  • Keuzevrijheid in energiebesparende investeringen

Geld lenen voor energiebesparing

Het is niet voor niets dat zoveel consumenten geïnteresseerd zijn in een groene lening. Ga maar eens na wat energiebesparende maatregelen je opleveren:

  • Energiebesparing. Je gas- en lichtrekening daalt. De besparingen kunnen zelfs groter zijn dan de kosten van de lening. Aan de lening zit je bovendien maar een aantal jaar vast. Een lagere energierekening is blijvend. Hoe lager je energielabel, hoe meer profijt je kunt hebben van energiebesparende maatregelen.
  • Hogere woningwaarde. Met energiebesparende maatregelen realiseer je een hoger energielabel voor je huis. En daarvan profiteer je bij verkoop. Een huis met een beter energielabel dan dat van vergelijkbare woningen, is goed voor een 2 procent hogere verkoopprijs.
  • Belastingvoordeel. Als je geld leent voor energiebesparing, doe je aan woningverbetering. De rente over je groene lening is daarom fiscaal aftrekbaar. Je hebt een mooi belastingvoordeel waardoor je investering nog voordeliger wordt.

Welke duurzame leningen kan je afsluiten?

Bij Krediet.nl is Greenloans dé aanbieder van een groene lening. Het is een persoonlijke lening met een vaste, lage rente, ongeacht je leenbedrag en je looptijd. Je mag bovendien een looptijd kiezen tot wel 15 jaar. Je maandlasten blijven dan lekker laag. Een zonnepanelen lening van Greenloans is bijvoorbeeld bij uitstek dé persoonlijke lening voor zonnepanelen.

Je kunt ook gebruikmaken van een regeling van de gemeente, provincie of Rijksoverheid, uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Het gaat dan om een Duurzaamheidslening of een Energiebesparingslening. Deze leningen kennen een aantal beperkingen. Greenloans heeft die beperkingen niet. Voor leningen vanaf 5.000 euro tot 50.000 euro is Greenloans vrijwel altijd de beste keuze.

Groene lening afsluiten, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en tegen een lage rente, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Voorwaarden van de groene lening

Wat groene leningen gemeenschappelijk hebben is dat je het geld verplicht moet besteden aan energiebesparende maatregelen en dat je daarbij moet kiezen uit een bepaalde lijst. Maar tussen een SVn lening en een Greenloans lening zijn ook een paar belangrijke verschillen.

Beschikbaarheid. Een Greenloans lening kan door iedereen in Nederland afgesloten worden, terwijl niet iedere gemeente of provincie een Duurzaamheidslening heeft. De overheidsregelingen zijn bovendien afhankelijk van een fonds. Als daar geen geld meer in zit, kunnen er geen leningen meer worden uitgegeven.

Vaste lage rente. Greenloans heeft een lage rente, ongeacht je leenbedrag en je looptijd. Bij SNv betaal je met een lager leenbedrag een hogere rente op je groene lening. Ook als je een langere looptijd kiest, gaat de rente van je groene lening bij SVn omhoog.

Keuzevrijheid. Bij Greenloans bepaal je zelf welke energiebesparende maatregelen je kiest en of dat er één of meer zijn. Wil je met een SVn lening zonnepanelen aanschaffen? Dan mag je 75% van het leenbedrag daaraan besteden, de rest moet je investeren in een andere maatregel. Ook mag de soms maar 30% van de lening besteden aan een warmtepomp. 

Looptijd. Bij Greenloans mag je ook voor bedragen tot 50.000 euro een looptijd kiezen van 15 jaar. Je maandbedrag is dan laag. En doordat je energierekening goedkoper wordt, kun je die kosten vaak volledig compenseren. 

Bij SVn is de looptijd voor bedragen tot 5.000 euro 7 jaar. En voor bedragen van 5.000 tot 15.000 euro 10 jaar. Met die kortere looptijd zijn je maandlasten hoger. Ondanks lagere energiekosten ben je dan toch meer kwijt per maand.

Toestemming. Bij lening bij SVn moet je voldoen aan de toetsingscriteria van je gemeente of provincie. Dat kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Bij Greenloans hoef je alleen maar aan te geven dat je het geld besteedt aan een maatregel uit de lijst van systemen.

Snel op je rekening. Je Greenloans lening kan binnen een paar dagen na aanvraag op je rekening staan. Een SVn lening aanvragen kost meer tijd. Je moet 1 tot 2 maanden wachten op je geld.

Boetevrij extra aflossen. Tussentijds extra aflossen kan boetevrij.

Rente groene lening fiscaal aftrekbaar

Een groene lening is een persoonlijke lening die per definitie bedoeld is voor woningverbetering. Daarom is de rente van je groene lening fiscaal aftrekbaar en realiseer je een aardig belastingvoordeel. Dat opgeteld bij de lagere energielasten en de hogere woningwaarde maakt de groene lening meer dan de moeite waard.

Alternatief voor een groene lening

Een groene lening moet je besteden aan energiebesparende maatregelen. Wil je niet alleen geld lenen voor energiebesparing, maar bijvoorbeeld ook voor een nieuwe keuken of badkamer? Dan kun je beter kiezen voor een ‘gewone’ Persoonlijke Lening. Met zo’n lening mag je zelf bepalen waar je het geld aan uitgeeft. 

Een persoonlijke lening hoeft niet duurder te zijn dan een groene lening. Voor hogere bedragen kun je bij Krediet.nl zelfs leningen krijgen met een lagere rente dan die bij Greenloans. 

Als wij jou adviseren nemen we jouw plannen als uitgangspunt en zoeken daar de beste oplossing bij. We kijken dan niet alleen naar het aanbod aan groene leningen, maar naar het totale aanbod aan persoonlijke leningen. Lage maandlasten, goede voorwaarden en verantwoord lenen staan in ons advies centraal. 

Wil je een groene lening aanvragen of meer weten over je mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1227 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Altijd snelle acties en we zijn al vaker teruggekomen!

Hirsch 19 uur geleden
Trustpilot rating

Netjes, duidelijk, snel en erg behulpzaam!

Heer Van Ledden enmevrouw Kelderman, 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 6,1% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen