Geld lenen kost geld

Groene lening

Een goed geïsoleerde woning en zelf duurzaam energie opwekken met zonnepanelen of een warmtepomp? Dat willen we allemaal wel. Je kunt je wens nu vervullen met een groene lening. Binnen 24 uur krijg je een offerte van Krediet.nl. We adviseren je en sluiten de groene lening voor je af. Daarvoor brengen we geen kosten in rekening.

vanaf

6,5%

Kosteloos persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.8 op Trustpilot

Wat is een groene lening?

Een groene lening is een persoonlijke lening om energiebesparende of energieopwekkende maatregelen te financieren. Je hebt daarbij de keuze uit een vaststaande lijst van maatregelen om te verduurzamen. De lening mag je dus niet aan andere zaken besteden, zoals een keuken of een uitbouw.

Met energiebesparende maatregelen creëer je meer woongenot, want je huis is behaaglijk warm en comfortabel. Je wekt duurzaam energie op waardoor je bijdraagt aan een beter milieu. Maar het belangrijkste argument voor verduurzaming is dat je er financieel beter van wordt.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom een groene lening?
  • Lening heeft vaak een lagere rente
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Kosten terug te verdienen door lagere energierekening
  • Aanvraag snel afgehandeld

Geld lenen voor energiebesparing

Het is niet voor niets dat zoveel consumenten geïnteresseerd zijn in een groene lening. Ga maar eens na wat energiebesparende maatregelen je opleveren:

Energiebesparing

Door zelf duurzaam energie op te wekken, verlaag je de gas- en lichtrekening. De besparingen kunnen zelfs groter zijn dan de kosten van de lening. Aan de lening zit je bovendien maar een aantal jaar vast. Een lagere energierekening is blijvend. Hoe lager je energielabel, hoe meer profijt je kunt hebben van energiebesparende maatregelen.

Hogere woningwaarde

Met energiebesparende maatregelen realiseer je een hoger energielabel voor je huis. En daarvan profiteer je bij verkoop. Een huis met een beter energielabel dan dat van vergelijkbare woningen, is goed voor een 2 procent hogere verkoopprijs.

Belastingvoordeel

Als je geld leent voor energiebesparing, doe je aan woningverbetering. Daarom is de rente over je groene lening fiscaal aftrekbaar. Je hebt een mooi belastingvoordeel waardoor je investering nog voordeliger wordt.

Welke duurzame leningen kan je afsluiten?

Bij Krediet.nl kun je kiezen uit twee groene leningen: de GreenLoans lening van Defam en de Go Green lening van Lender & Spender. Je kunt ook gebruikmaken van een regeling van de gemeente of provincie, uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). 

GreenLoans

Bestemd voor: Zonnepanelen, zonneboiler, vloer-, gevel- en dakisolatie, spouwmuurisolatie, ramen, deuren en kozijnen van duurzaam materiaal, warmtepomp, warmte-terugwinsysteem, gelijkstroompompen en -ventilatoren, ventilatierooster, windturbine, biomassaketel, palletkachel, micro-WKK/HR(e)-ketel.

De middelen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie vind je op GreenLoans.nl. Bij de aanvraag van deze groene energielening stuur je de bijbehorende offerte mee die door GreenLoans moet worden goedgekeurd.

Lender & Spender Go Green

Bestemd voor: Elektrische auto’s, elektrische laadpalen, energieopslagsystemen, vloer-, gevel-, muur-en dakisolatie, HR++glas, ramen, deuren en kozijnen van duurzaam materiaal, warmte-terugwininstallaties, warmtepompen, windturbines, zonnepanelen, zonneboilers.

Wanneer je de lening aanvraagt, stuur je de offerte mee. Die moet door Go Green worden goedgekeurd. Als de klus geklaard is, stuur je de factuur naar Go Green. Die betaalt het bedrag uit aan de leverancier. Je krijgt de lening dus niet op je eigen rekening gestort. 

Duurzaamheidslening van SVn

De gemeente of provincie die de lening verstrekt, bepaalt wie in aanmerking komt voor de lening en welke duurzame maatregelen je van het geld mag treffen. Maar let op:

  • Lang niet alle gemeenten bieden de Duurzaamheidslening aan. Terwijl iedereen in Nederland in principe GreenLoans en Go Green kan afsluiten. 
  • Voor een Duurzaamheidslening van SVn moet je eerst een toestemmingsbrief van de gemeente krijgen voor je de lening kunt aanvragen. Dat is ingewikkeld en tijdrovend. Je moet wel 1 tot 2 maanden wachten op je geld. Bij Krediet.nl een groene lening aanvragen is heel eenvoudig en het geld kan al binnen enkele dagen op je rekening staan. 
  • Elke gemeente bepaalt zelf wie wanneer voor de lening in aanmerking komt. De voorwaarden van GreenLoans en Go Green zijn voor iedereen gelijk. Je weet dus direct waar je aan toe bent.
  • En de SVn-leningen worden betaald uit een fonds. Als daar geen geld meer in zit, kun je geen lening meer krijgen.
  • Bij het afsluiten van een SVn lening word je niet vooraf geadviseerd. Als je geld leent bij GreenLoans of Go Green bespreken we alle kenmerken van de lening, zijn we duidelijk over je kosten en laten we je weten welke andere mogelijkheden je hebt om de verduurzaming te financieren. 

Groene lening afsluiten, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Voorwaarden van de energielening

Wat is een energielening? Het is een persoonlijke lening die je verplicht moet besteden aan energie-opwekkende en/of energiebesparende middelen. Je kunt vooraf nagaan welke maatregelen dat zijn en je moet een offerte kunnen laten zien. Het leenbedrag ligt tussen 2.500 en 50.000 euro. 

Verder werkt een groene energielening op dezelfde manier als andere persoonlijke leningen. Je leenbedrag is afhankelijk van je financiële situatie. Die moet goed genoeg zijn om de maandlasten te kunnen dragen. Er vindt een bkr-check plaats om na te gaan of je nog andere kredieten hebt en of je betalingsachterstanden hebt (gehad). Je mag tussentijds de energie lening boetevrij extra aflossen.

Rente groene lening

Zowel GreenLoans als Go Green hebben een gunstige rente. GreenLoans heeft een vaste, lage rente, ongeacht je leenbedrag en je looptijd. De Go Green lening heeft een rente die 0,5% lager ligt dan de rente op de reguliere leningen van Lender & Spender. De rente van de energielening is fiscaal aftrekbaar. Een mooi belastingvoordeel dus. 

Bij beide leningen mag je een looptijd kiezen tot 15 jaar, hoewel dat bij Go Green wel afhangt van de energiebesparingsmaatregel die je gekozen hebt. Met een lange looptijd blijven je maandlasten lekker laag. Omdat je bespaart op je energierekening kunnen je totale maandlasten toch lager uitvallen dan voorheen.

Rente verduurzamingslening fiscaal aftrekbaar

Een groene lening is een persoonlijke lening die per definitie bedoeld is voor verduurzaming. Gebruik je het geld voor je eerste woning, dan is de rente van deze groene lening fiscaal aftrekbaar en realiseer je een aardig belastingvoordeel. Dat opgeteld bij de lagere energielasten en de hogere woningwaarde maakt de groene lening meer dan de moeite waard.

Alternatief voor een groene lening

Een groene lening moet je besteden aan energiebesparende maatregelen. Wil je niet alleen geld lenen voor energiebesparing, maar bijvoorbeeld ook voor een nieuwe keuken of badkamer? Dan kun je beter kiezen voor een ‘gewone’ persoonlijke lening. Met zo’n lening mag je zelf bepalen waar je het geld aan uitgeeft.

Een persoonlijke lening hoeft niet duurder te zijn dan een groene lening. Voor hogere bedragen kun je bij Krediet.nl soms zelfs leningen krijgen met een lagere rente dan die bij GreenLoans of Go Green.

Energielening aanvragen

Wil jij ook verduurzamen? Vraag ons dan welke lening in jouw situatie het meest geschikt is. Of misschien wil eerst een idee van je mogelijkheden. Check dan eens hoeveel je kunt lenen. Voor een concreet voorstel vraag je een offerte aan. Je krijgt dan duidelijkheid over je leenbedrag, rente, looptijd en kosten. 

We adviseren je graag over de manier waarop je verduurzaming financiert. We nemen dan je plannen als uitgangspunt en zoeken daar de beste oplossing bij. We kijken dan niet alleen naar het aanbod aan energieleningen, maar naar het totale aanbod aan persoonlijke leningen. Lage maandlasten, goede voorwaarden en verantwoord lenen staan in ons advies centraal. 

Wil je een groene lening aanvragen of meer weten over je mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen