Let op! geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening vraag je aan om een persoonlijk doel te kunnen realiseren. Wil je een auto kopen, je huis verbouwen, ga je trouwen of wil je op reis? Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een bedrag en dat vaste leenbedrag besteed je aan jouw leendoel. 

Kenmerken persoonlijke lening

Als je van zekerheid houdt is een persoonlijke lening geschikt voor jou. Deze lening sluit je af tegen een vaste rente en looptijd. Je weet vooraf wanneer je lening volledig is afgelost en de maandelijkse kosten staan vast. Je komt niet voor verrassingen te staan als de rentetarieven wijzigen.

Rente persoonlijke lening

Het rentetarief van een persoonlijke lening staat vast. Of de rente tijdens de looptijd van jouw lening nu stijgt of daalt jij betaalt de afgesproken rente. De vaste rentes van een persoonlijke lening bij Krediet.nl zijn:

Kredietbedrag Looptijd in maanden Maandtermijn Vaste debetrente Jaarlijkse kosten­percentage Totale prijs van het krediet  
€ 50.000
€ 506,82 4,1% 4,1% € 60.818 Aanvragen
€ 30.000
€ 304,09 4,1% 4,1% € 36.491 Aanvragen
€ 25.000
€ 253,41 4,1% 4,1% € 30.409 Aanvragen
€ 20.000
€ 206,41 4,5% 4,5% € 24.769 Aanvragen
€ 15.000
€ 154,81 4,5% 4,5% € 18.577 Aanvragen
€ 5.000
€ 55,11 6,0% 6,0% € 6.613 Aanvragen

* Bij een persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
* De minimale rente is 4,1% en de maximale wettelijke rente is 14%. Er zijn geen bijkomende kosten.

Wij bieden lage rentetarieven aan en werken samen met betrouwbare partnerbanken.

Lagere rente persoonlijke lening voor huiseigenaren

Ben je huiseigenaar? Bij het aanvragen van een persoonlijke lening zijn voor jou extra mogelijkheden. Dankzij je eigen woning kom je in aanmerking voor een lagere rente voor je lening. Bovendien is de rente van je persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar als het bestedingsdoel van je lening het verbeteren van je woning is of het aflossen van je restschuld.

Looptijd van een persoonlijke lening

De looptijd van de afgesloten lening spreek je van te voren af zodat je weet op welke datum de persoonlijke lening volledig is afgelost. De looptijd van de lening ligt in ieder geval tussen de zes en 180 maanden. Hoe langer de looptijd hoe lager je maandlasten maar je betaalt hiermee wel uiteindelijk meer kosten aan rente. Het advies is om de looptijd van je lening af te stemmen op jepersoonlijke situatie. Welk leenbedrag heb je nu nodig en welk bedrag kun je maandelijks aan rente en aflossing gaan betalen? De kredietvorm persoonlijke lening geeft je zekerheid. Vraag online een offerte aan of maak een afspraak voor persoonlijk advies.

Kosten persoonlijke lening

De totale kosten van een persoonlijke lening zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, het leenbedrag, de looptijd en het rentetarief wat daar bij hoort. Als je jong bent is lenen goedkoper. Ook als je eigenaar bent van een koopwoning zijn de kosten van je persoonlijke lening lager.

Extra aflossen op een persoonlijke lening

De looptijd van je persoonlijke lening kun je verkorten door tussentijds extra geld af te lossen. Vroeger werd hiervoor een boetebedrag in rekening gebracht maar tegenwoordig mag je kosteloos tussentijds aflossen. Je rente blijft gelijk. Heb je dus een onverwachte financiële meevaller? Los extra af op je lening zodat je sneller het volledige leenbedrag hebt terugbetaald.

Meerdere persoonlijke leningen? Voeg ze samen

Heb je al een persoonlijke lening bijvoorbeeld voor de financiering van je auto? Dan is het aan te raden om je oude en nieuwe lening samen te voegen tot één lening. Dat is overzichtelijker en het rentetarief voor één grote lening is lager dan de rente voor meerdere kleine leenbedragen.

Wil je meer flexibiliteit met je leningen? Dan kun je overstappen van een persoonlijke lening naar een doorlopend krediet met een variabele rente en een niet-vaststaande looptijd. Als de rente daalt profiteer je mee. Bij een persoonlijke lening is dit niet het geval omdat de rente vaststaat.

Vraag vrijblijvend een offerte aan, zonder enige vorm van verplichting of neem eerst contact op met onze kredietspecialisten voor advies over welke lening te kiezen.

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Kunnen wij je verder helpen?

Als je geld wilt lenen, heb je waarschijnlijk ook wel vragen. Bijvoorbeeld welke lening bij je leendoel past of hoe wij werken. Vind hier informatie over onze werkwijze of lees meer over verschillende leendoelen. Als je er niet uitkomt staan onze medewerkers klaar om je verder te helpen.