Let op! geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening vraag je aan om een persoonlijk doel te kunnen realiseren. Wil je een auto kopen, je huis verbouwen of ga je trouwen? Met dit type lening leen je eenmalig een bedrag en dat vaste leenbedrag besteed je aan jouw leendoel. 

Kenmerken

Een persoonlijke lening herken je aan zijn vaste rente en looptijd. Je weet precies hoeveel je iedere maand gaat betalen en wanneer jouw lening is afgelost. Kenmerken die goed aansluiten bij mensen die op zoek zijn naar zekerheid. 

Vaste rente

Het rentetarief van een persoonlijke lening staat de gehele looptijd vast. Stijgt de rente, dan heeft dit geen invloed op jouw maandelijkse kosten of wanneer jouw lening is afbetaald. 

Huidige rentetarieven

Kredietbedrag Looptijd in maanden Maandtermijn Vaste debetrente Jaarlijkse kosten­percentage Totale prijs van het krediet  
€ 50.000
€ 506,82 4,1% 4,1% € 60.818 Aanvragen
€ 30.000
€ 304,09 4,1% 4,1% € 36.491 Aanvragen
€ 25.000
€ 253,41 4,1% 4,1% € 30.409 Aanvragen
€ 20.000
€ 206,41 4,5% 4,5% € 24.769 Aanvragen
€ 15.000
€ 154,81 4,5% 4,5% € 18.577 Aanvragen
€ 5.000
€ 59,68 7,9% 7,9% € 7.162 Aanvragen

* Bij een persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
* De minimale rente is 4,1% en de maximale wettelijke rente is 14%. Er zijn geen bijkomende kosten.

Wij bieden lage rentetarieven aan en werken samen met betrouwbare partnerbanken.

Lagere rente voor huiseigenaren

Als huiseigenaar kan je in aanmerking komen voor een lagere rente. Gebruik je de lening voor een verbouwing of voor het aflossen van een restschuld, dan is de rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar

Looptijd 

Met looptijd wordt de duur van een lening bedoelt. Deze wordt bij een persoonlijke lening vooraf afgesproken, maar ligt altijd tussen de zes en 180 maanden.

Hoe langer de looptijd van een consumptief krediet des te lager de maandlasten, maar let op; een langere looptijd brengt ook meer kosten aan rente met zich mee. Het advies is om de looptijd van je lening af te stemmen op je persoonlijke situatie. 

Wat kost een persoonlijke lening?

De totale kosten van een persoonlijke lening zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, het leenbedrag, de looptijd en het rentetarief wat daar bij hoort. Als je jong bent is lenen goedkoper. Ook als je eigenaar bent van een koopwoning zijn de kosten van je lening lager.

Gratis extra aflossen

De looptijd van je persoonlijke lening kun je verkorten door tussentijds extra geld af te lossen. Vroeger werd hiervoor een boetebedrag in rekening gebracht, maar tegenwoordig mag je kosteloos tussentijds aflossen. Je rente blijft gelijk. Heb je dus een onverwachte financiële meevaller? Los extra af op je lening zodat je sneller het volledige leenbedrag hebt terugbetaald.

Samenvoegen

Als je meerdere geld leningen hebt lopen, dan kan het lonen om deze samen te voegen. Dit creërt overzicht en kan ook invloed hebben op de hoogte van je rente. Een hoger bedrag betekent vaak ook een lagere rente. Zo bespaar je direct extra geld zonder meer geld te lenen. 

Omzetten

Naast het samenvoegen van meerdere leningen is het ook mogelijk om een doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening. Dit kan resulteren in een lagere rente en gunstigere voorwaarden. Maak gebruik van onze gratis oversluitservice om te controleren of u goedkoper kunt lenen.

Oversluiten

Heb je al een persoonlijke lening, maar ben je benieuwd of je goedkoper kunt lenen? Ook dan kan je gebruikmaken van onze gratis oversluitservice. 

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan, zonder enige vorm van verplichting. Liever telefonisch contact met een kredietspecialist? Bel dan 0318 - 88 88 88. 

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.