Let op! geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening sluit je af als je eenmalig een specifieke aankoop wilt realiseren. Geld lenen om een leendoel zoals een auto, caravan, verbouwing of vakantiewoning te financieren. Deze leenvorm geeft zekerheid dankzij de vaste rente, looptijd en maandlasten. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan. 

Kenmerken

Een persoonlijke lening geeft jou zekerheid. De rente en de looptijd staan vast; je betaalt dus elke maand tijdens de hele looptijd dezelfde maandlasten aan rente en aflossing. Op de einddatum is de lening volledig afbetaald. Als de rente tussentijds wijzigt heb jij daar geen last van; jij hebt een vaste rente en betaalt een vast bedrag. Je weet precies welke financiële verplichting je aangaat.

Veelgestelde vragen:

Looptijd

De looptijd van de lening staat vast. De minimale looptijd is zes maanden, de maximale 120 maanden. In geval van een lening voor woningverbetering is in sommige gevallen een maximale looptijd van 180 maanden mogelijk. Stem de looptijd van je lening af op het leendoel en je persoonlijke situatie. Een auto heeft bijvoorbeeld een economische levensduur van vijf jaar. Hou hier rekening mee zodat je lening niet meer loopt terwijl de auto is afgeschreven.

Boetevrij extra aflossen: verkort de looptijd

Heb je tijdens de looptijd van de lening de beschikking over extra geld? Dan mag je dat kosteloos inlossen op de lening. Je verkort hiermee de looptijd van de lening en je bent dus eerder schuldenvrij. Bij oude leningen moest je een boeterente betalen bij vervroegde aflossingen. Tegenwoordig mag je boetevrij aflossen.

Fiscaal voordeel voor huiseigenaren

Een persoonlijke lening die je gebruikt voor een verbouwing in of aan je woning (waarmee je de woning verbetert) of voor een restschuldfinanciering (tot eind 2017 mogelijk) geeft fiscaal voordeel: de rentekosten zijn aftrekbaar. Huiseigenaren hebben niet alleen belastingvoordeel maar krijgen ook een lagere rente aangeboden van de bank omdat een koophuis hen meer zekerheid biedt.

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening zijn in elke situatie anders. Het is afhankelijk van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Maar ook van jouw persoonlijke situatie. Als je jong bent of je bent huiseigenaar dan is geld lenen goedkoper voor jou. In ieder geval geldt: hoe langer de looptijd hoe lager de rente, maar je betaalt wel over een langere periode rente.

Rente persoonlijke lening

Kredietbedrag Looptijd in maanden Maandtermijn Vaste debetrente Jaarlijkse kosten­percentage Totale prijs van het krediet  
€ 50.000
€ 506,82 4,1% 4,1% € 60.818 Aanvragen
€ 30.000
€ 304,09 4,1% 4,1% € 36.491 Aanvragen
€ 25.000
€ 253,41 4,1% 4,1% € 30.409 Aanvragen
€ 20.000
€ 205,49 4,4% 4,4% € 24.658 Aanvragen
€ 15.000
€ 155,50 4,6% 4,6% € 18.660 Aanvragen
€ 5.000
€ 59,68 7,9% 7,9% € 7.162 Aanvragen

* Bij een persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
* De minimale rente is 4,1% en de maximale wettelijke rente is 14%. Er zijn geen bijkomende kosten.

Wij bieden lage rentetarieven aan en werken samen met betrouwbare partnerbanken.

Optimaal rendement

De rente staat historisch laag. Bij een persoonlijke lening zet je deze rente vast tijdens de looptijd van jouw keuze.

Heb je meerdere leningen en wil je meer overzicht? Voeg de leningen samen. Naast het krijgen van overzicht ontvang je vaak een lagere rente voor één hoog leenbedrag dan voor meerdere lage bedragen. Samenvoegen kan kosteloos.

Heb je een doorlopend krediet (met een variabele rente) maar wil je de lage rente vastzetten? Zet je krediet om naar een persoonlijke lening en profiteer direct van de lage rente en de zekerheid die deze leenvorm je biedt.

Betaal je een hoge rente voor je huidige lening? Je mag hem kosteloos oversluiten naar ons. Dat kan eenvoudig via onze online oversluitservice. Nadat de lening is overgesloten betaal je een lagere rente voor je lening.

Persoonlijke lening berekenen

Nieuwsgierig naar wat je kunt lenen? Bereken het via de bereken-pagina.

Maar wat kost een persoonlijke lening nu eigenlijk per maand? Je wilt tenslotte precies weten waar je aan toe bent. Hieronder kun je heel simpel berekenen wat ongeveer het maandbedrag van jouw lening is.

N.B. De uitkomsten van de berekening kunnen iets afwijken van de uiteindelijke maandlasten, het is een berekening bij benadering.

Wil je een persoonlijk voorstel ontvangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Het is natuurlijk ook mogelijk om een van onze adviseurs te bellen op nummer 0318 – 88 88 88. Krediet.nl biedt jou een persoonlijke lening met gunstige bijbehorende voorwaarden. Je betaalt bij ons geen afsluit- en advieskosten.

 

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.