Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een auto

Een eigen auto betekent mobiliteit, onafhankelijkheid, vrijheid en gemak. Een waardevol en belangrijk bezit dus. Geld lenen voor een auto doe je natuurlijk bij Krediet.nl. Waarom? Omdat je dan je auto kunt financieren tegen de laagste rente en de beste voorwaarden. En omdat je persoonlijk geadviseerd wordt. Een vrijblijvende offerte is binnen 24 uur bij je binnen.

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom kiezen voor een autolening?

Je kunt een bescheiden of juist een hoog bedrag lenen voor een auto. Voor welk leenbedrag je in aanmerking komt, hangt af van je financiële en je persoonlijke situatie. Als we die gegevens van je krijgen, kunnen we jouw maximale autolening berekenen. 

We zoeken altijd de autolening met de laagste rente voor je. Of je nu 5.000 euro leent voor een tweedehandsje of 50.000 euro voor een gloednieuwe wagen, wij zorgen ervoor dat je de goedkoopste lening voor je auto kunt afsluiten.

 

Offerte aanvragen voor een autolening

Voordelen van een autolening
  • Direct eigenaar van de auto
  • Lagere rente dan bij de dealer
  • Korte looptijd, snel afgelost
  • Leenbedrag snel op je rekening
  • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Hoe werkt de autolening?

Als je een autolening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maar het kan ook eenvoudig. Want Krediet.nl geeft je vooraf een persoonlijk leenadvies. Een auto financieren wordt dan een proces van heldere stappen. Je hebt duidelijkheid, maar je bespaart ook geld. Onze specialisten weten namelijk altijd de autolening met de laagste rente voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Hoe financier je een auto?

Een auto financieren kan op verschillende manieren. Laten we eens de verschillende mogelijkheden vergelijken. Wat zijn de kenmerken en waarom is een autolening bij Krediet.nl vaak een betere keuze?

Auto kopen op afbetaling

Vaak biedt een autodealer je de mogelijkheid de auto te kopen met gespreide betaling. Nadeel van zo’n koop op afbetaling is je vaak een aanbetaling moet doen en dat je nogal eens de maximale wettelijk toegestane rente betaalt. Je bent dus duur uit. Mis je maandtermijnen, dan kun je een boete krijgen. 

Als je een auto koopt op afbetaling, ben je direct eigenaar, behalve als de koop op afbetaling de vorm heeft van huurkoop. Dan is de auto pas je eigendom nadat je alle termijnen hebt voldaan. Krijg je tijdens de looptijd betalingsproblemen, dan moet je de auto inleveren. 

Met een voordelige auto lening bij Krediet.nl vallen je maandlasten een stuk lager uit dan met een koop op afbetaling. Een persoonlijke lening voor een auto kent bovendien vaak betere voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om boetevrij extra af te lossen. Ook is de auto direct jouw bezit en mag je er vrij over beschikken.

Auto leasen

Wil je de auto financieren met een private lease? Denk dan nog even goed na. Voor de leasemarkt gelden geen strenge regels zoals bij leningen. Je wordt daarom als consument minder beschermd. Voor je het weet, heb je een duur en niet-flexibel leasecontract waar je alleen van af kunt tegen hoge kosten. 

Met lease ben je geen eigenaar van de auto. De auto kan teruggevorderd worden als je betalingen mist. Met een auto lening van Krediet.nl ben je wel eigenaar en kun je vrij over je auto beschikken.  Lease is bovendien niet de goedkoopste manier een auto te gebruiken. Laat ons de kosten van lease vergelijken met de kosten van een autolening.

Spaargeld gebruiken

Geld lenen voor een auto? Kun je niet beter sparen om je auto te financieren? Misschien, maar dan duurt het wel een hele tijd voor je wens in vervulling gaat. Wil of kun je niet zo lang wachten? Dan kun je een lening voor je auto afsluiten bij Krediet.nl.

Het is bovendien niet slim om al je spaargeld op te maken. Het Nibud raadt je aan om minimaal 10% van je netto jaarinkomen achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld voor autoreparaties. Gebruik je buffer dus niet zomaar voor de aanschaf van een auto.

Persoonlijke lening voor auto

De meeste mensen willen een persoonlijke lening voor een auto afsluiten. Je krijgt dan een bedrag in een keer op je rekening en kunt direct naar de dealer. Na de koop ben je meteen eigenaar. Je kunt dan bijvoorbeeld de auto weer verkopen als je daar zin in hebt. Een ander voordeel is dat je een persoonlijke lening tussentijds boetevrij extra af kunt lossen.

In je zoektocht naar de goedkoopste autofinanciering kun je bij Krediet.nl zelf alvast autoleningen vergelijken. Dit is algemene informatie. Waar jij tegen de laagste rente geld kunt lenen voor een auto hangt af van verschillende factoren. Laat ons nagaan waar je het goedkoopste uit bent.

Waar moet je op letten?

Als je geld wilt lenen voor een auto, zijn er een paar punten waar je op kunt letten:

Looptijd van de lening

Je auto heeft bij aanschaf een verwachte levensduur. Zorg ervoor dat de looptijd van je autolening korter is dan die economische levensduur. Zo voorkom je dat je nog maanden of jaren aan de lening voor je auto vastzit wanneer deze alweer aan vervanging toe is.

Wil je na een paar jaar de auto verkopen? Als je voor een korte looptijd hebt gekozen, ben je misschien al van je lening af. De restwaarde van je auto is op dat moment nog behoorlijk. Wil je dan geld lenen voor een nieuwe auto,  dan kun je dan toe een lager bedrag.

Totale kosten van de auto

De maandlasten van je auto lening zijn niet de enige kosten waar je mee te maken krijgt. Met een nieuwe auto zul je een duurdere verzekering willen afsluiten, met een oudere auto heb je hogere kosten voor onderhoud. Verder heb je nog kosten voor wegenbelasting, brandstof en belastingen. Kun je die kosten betalen?

Houd rekening met alle kosten. Dan kun je beter je benodigde autolening berekenen. 

Rente en voorwaarden van de autofinanciering

Je kunt beter niet zomaar een lening voor je auto afsluiten. Het is beter om de mogelijkheden om je auto te financieren met elkaar te vergelijken. Hoe hoog is de rente van een autolening, wat zijn de voorwaarden en waar zijn je voordelen het grootst? Wil je zeker weten dat je goed zit? Schakel dan Krediet.nl in. Wij vergelijken de autoleningen voor jou.

Natuurlijk wil je geld lenen voor je auto tegen de laagste rente. De hoogte van jouw rente is afhankelijk van verschillende factoren. Van je persoonlijke en financiële situatie bijvoorbeeld, van de marktrente, maar ook van het bedrag dat je leent. Je ontvangt van ons altijd een heldere uitleg over je kosten.

Lening voor auto afsluiten

Leningen vergelijken

Je kunt bij Krediet.nl het aanbod aan autoleningen vergelijken. In ons overzicht zie je precies welke rentetarieven onze kredietverstrekkers hanteren, welke kosten je maakt en wat de belangrijkste voorwaarden zijn van de autolening. Zo kunnen we jouw lening berekenen.

Geld lenen voor een auto doe je natuurlijk tegen zo laag mogelijke kosten. Krediet.nl vindt voor jou de goedkoopste autolening omdat we kunnen kiezen uit een zeer groot aanbod van verschillende kredietverstrekkers.

Wil je dat wij je maximale lening berekenen? Of tot welke leeftijd je een auto lening af kunt sluiten. En of een langere looptijd mogelijk is? Neem dan contact op.

Actuele rentes bij Krediet.nl

Bekijk de actuele rentetarieven van een persoonlijke lening en doorlopend krediet voor een auto.

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een auto

Meer weten over een geld lenen voor een auto? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik een auto financieren zonder rente?

Nee. Het is verboden om financieringen zonder rente aan te bieden. In het verleden kon je bij bepaalde partijen wel een autolening afsluiten zonder rente, maar er was dan sprake van misleiding. Je betaalde zoveel voor de lening dat je in feite duurder uit was dan met een gewone lening met rente. Als je een lening afsluit bij Krediet.nl, zijn we altijd duidelijk over de kosten.

Lees meer

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Jouw leenbedrag moet altijd passen bij je financiële situatie en je persoonlijke omstandigheden. Het maakt dan niet uit of je het geld leent voor een auto of voor iets anders.

Lees meer

Wat is huurkoop?

Met huurkoop sluit je een lening af voor een bepaald product, bijvoorbeeld een auto of een laptop. Maar let op! Tijdens de looptijd ben je geen eigenaar, maar huur je het product. Pas als je de lening helemaal hebt afbetaald, is het product van jou. Over het leenbedrag betaal je rente en die is vaak vrij hoog.

Dat je geen eigenaar bent, is een nadeel als je betalingsproblemen krijgt. Want als je nog niet 75% van het bedrag hebt afbetaald, kan de verkoper het product terugeisen. Dit is een verschil met een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening ben je direct eigenaar van het product. Je mag het verkopen als jou dat goed uitkomt en de opbrengst gebruiken om je lening af te lossen of een ander product te kopen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Wat kost een lening voor een auto?

Als je geld leent voor een auto bestaan de totale kosten uit de aflossing en rente. Het bedrag dat je aflost is je leenbedrag: dat wat geleend hebt om de auto aan te schaffen. De rente is een vergoeding voor de lening. Het tarief hangt af van het leenbedrag en van de risicocategorie waarin de kredietverstrekker jou indeelt.

Verder zijn de totale kosten afhankelijk van de looptijd van de lening. Met een korte looptijd betaal je minder lang rente. Daardoor zijn je totale kosten lager dan met een lange looptijd. Het is bovendien belangrijk op de looptijd af te stemmen op de gebruiksduur van de auto. Het is niet fijn om nog te moeten betalen voor een autolening terwijl de auto zelf al vervangen moet worden.

Sluit gemakkelijk online af via Krediet.nl

Een autolening aanvragen, is bij Krediet.nl heel gemakkelijk want het aanvraagproces verloopt sterk geautomatiseerd. Je kunt heel gemakkelijk documenten uploaden in een beveiligde omgeving en het contract digitaal ondertekenen. Daardoor kan alles vlot afgehandeld worden en kan de bank snel akkoord geven. De autolening kan al binnen een paar dagen op je rekening staan.

We adviseren je voor je de lening afsluit, zodat je precies weet wat je krijgt en zeker bent dat je de juiste financiering voor je auto hebt gekozen. Heb je voor of na het afsluiten van de autolening nog vragen? Neem dan gerust weer contact op met je adviseur.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen