Geld lenen kost geld

Tuinaanleg financieren

Nieuwe tuin aanleggen

Je tuin renoveren of een nieuwe tuin aanleggen; een grote klus en het kost veel geld. Heb je het geld niet op je rekening staan om de tuinaanleg te financieren, dan zijn er andere opties. In het geval van woningverbetering, waar je tuin ook onder valt, kun je je hypotheek verhogen, een tweede hypotheek afsluiten. Of je leent geld bij een kredietverstrekker. We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Hypotheek of een lening

Als je een huis koopt, kun je de aanleg van je tuin meefinancieren met de hypotheek die je afsluit voor je woning. Het hypotheekbedrag wordt dan verhoogd. Woon je al in een koophuis en wil je je tuin renoveren of vernieuwen, dan kun je een tweede hypotheek afsluiten. Je kunt voor het aanleggen van je tuin ook een consumptieve lening afsluiten.

Wat zijn de verschillen tussen een consumptieve lening en een hypotheek?

Consumptieve lening

Hypotheek

Kortere looptijd, maximaal 10 jaar

Lange looptijd van 30 jaar

Hogere rente

Lagere rente

Geen advies- en afsluitkosten

Wel advies- en afsluitkosten

Zonder tussenkomst van een notaris  

Met tussenkomst van een notaris; hier zijn kosten aan verbonden

Boetevrij extra inlossen

Bij tweede hypotheek alleen boetevrij inlossen als de rente variabel is

Kosten tuinaanleg aftrekbaar

Een lening die je afsluit om je woning te verbeteren heeft fiscaal voordeel: de rente is aftrekbaar als je aan een aantal voorwaarden voldoet. De aanleg van een nieuwe tuin valt onder woningverbetering. Een aantrekkelijk belastingvoordeel om de waarde van je huis te verhogen!

Op de website van de Belastingdienst lees je meer over belastingvoordeel bij woningverbetering.

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Door de lange looptijd van een hypotheek is het financieren van een nieuwe tuin op deze manier vaak duurder dan met een consumptieve lening.
Er zijn twee soorten consumptieve leningen: een Persoonlijke Lening en een Doorlopend Krediet.

Bij een Persoonlijke Lening staan de rente, looptijd en maandlasten vast. De bank keert eenmalig het totale leenbedrag uit zodat je met de lening de tuin kunt financieren. De rente van een Persoonlijke Lening is fiscaal aftrekbaar als je het gebruikt voor woningverbetering.

Met een Doorlopend Krediet heb je extra geld achter de hand, aangezien je niet het gehele leenbedrag in een keer hoeft op te nemen. Je bent hierdoor vrijer in het besteden van je geld: naast de aanleg van je tuin heb je nog geld tot je beschikking voor een andere aankoop zoals een nieuwe badkamer, of kun je het gebruiken als financiële reserve. Bij een Doorlopend Krediet is de rente van de lening niet aftrekbaar.

Beide leenvormen kunnen boetevrij worden ingelost. Dit geldt niet voor een tweede hypotheek, tenzij de rente variabel is.

Offerte aanvragen

Wil je je nieuwe tuin financieren met een lening, dan kun je gebruik maken van ons online formulier om een aanvraag in te dienen. Wij sturen jou vrijblijvend en kosteloos de best passende offerte toe.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen