Let op! geld lenen kost geld

Tuinaanleg financieren

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

Nieuwe tuin aanleggen

Je tuin renoveren of een nieuwe tuin aanleggen; een grote klus en het kost veel geld. Heb je het geld niet op je rekening staan om de tuinaanleg te financieren dan zijn er andere opties. In het geval van woningverbetering, waar je tuin ook onder valt, kun je je hypotheek verhogen, een tweede hypotheek afsluiten of je leent geld bij een kredietverstrekker. We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Hypotheek of een lening

Als je een nieuw huis koopt kun je de aanleg van je tuin meefinancieren met de hypotheek die je afsluit voor je woning. Het hypotheekbedrag wordt dan verhoogd. Heb je een koophuis en wil je je tuin renoveren of vernieuwen dan kun je een tweede hypotheek afsluiten. Een hypotheek heeft een lange looptijd van 30 jaar en de rentetarieven zijn laag. Het afsluiten of verhogen van de hypotheek gaat via een notaris; voor deze diensten betaal je kosten. Ook worden afsluitkosten over de hypotheek doorberekend.

De looptijd van een lening is een stuk korter, maximaal 10 jaar. Het rentetarief ligt hoger maar je betaalt bij Krediet.nl geen advies- en afsluitkosten. Een lening afsluiten doe je zelf en online zonder tussenkomst van een notaris.

Kosten tuinaanleg aftrekbaar 

Een lening die je afsluit om je woning te verbeteren heeft fiscaal voordeel: de rente is aftrekbaar. Een nieuwe tuin valt onder woningverbetering. Een aantrekkelijk belastingvoordeel om de waarde van je huis te verhogen.

Op de website van de Belastingdienst lees je meer over belastingvoordeel bij woningverbetering.

Persoonlijke lening

Het fiscale voordeel is alleen van toepassing bij een persoonlijke lening. De rente, looptijd en maandlasten staan vast bij deze leenvorm. Bij een doorlopend krediet is de rente van de lening niet aftrekbaar. Beide leenvormen kunnen boetevrij worden ingelost. Bij een tweede hypotheek mag je niet boetevrij inlossen tenzij de rente variabel is.

Doorlopend Krediet

Met een doorlopend krediet heb je extra geld achter de hand omdat je niet het gehele leenbedrag eenmalig hoeft op te nemen. Je bent vrijer in het besteden van je geld. Naast de aanleg van je tuin heb je nog geld tot je beschikking voor een andere aankoop zoals een nieuwe badkamer of als financiële reserve. De persoonlijke lening biedt je belastingvoordeel maar je kunt niet flexibel over je geld beschikken. De bank keert eenmalig het totale leenbedrag uit zodat je met de lening de tuin financiert.

Offerte aanvragen

Wil je je nieuwe tuin financieren met een lening dan kun je gebruik maken van ons online formulier om een aanvraag in te dienen. Wij nemen vervolgens via een telefonische intake de aanvraag met je door en kunnen daarna een offerte op maat voor je maken. Die sturen wij jou vrijblijvend toe. Als je akkoord gaat met ons voorstel mail je ons het getekende contract samen met de benodigde stukken en vervolgens betaalt de bank het leenbedrag aan jou uit.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.