Geld lenen kost geld

Geld lenen voor tuin

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht en de tuin is nog helemaal kaal. Of je woont al ergens maar  wilt de tuin opnieuw laten aanleggen. Zelfs als je groene vingers hebt en alles zelf doet, ben je een hoop geld kwijt. Heb je dat niet? Hoe ga je dan je nieuwe tuin financieren? Bij Krediet.nl ontvang je binnen twee dagen een offerte en wordt je persoonlijk geadviseerd.

Vergelijk en sluit de voordeligste lening voor tuinaanleg af!

vanaf

6,6%

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

Nieuwe tuin aanleggen

Een strak gazon, een leuke vijver, mooie borders, een fijn terras en een gezellig tuinhuisje. Je kunt je tuin zo mooi maken als je zelf wilt. Maar al die planten, schuttingen, tegels en vlonders zijn niet gratis. En dan heb je de ontwerper en de hovenier nog niet eens meegerekend. Al met al zijn de kosten voor tuinaanleg behoorlijk. 

Wil je geld lenen voor de aanleg van je tuin? Dan vraag je aan Krediet.nl waar je een voordelige lening voor je tuin afsluit. Wij kijken naar de rente en de voorwaarden, bespreken die met jou en geven je een heldere berekening van je kosten. 

Financieringsopties

Als je onvoldoende spaargeld hebt, kun je op twee manieren tuinaanleg financieren: door de hypotheek te verhogen of door een consumptieve lening voor je tuin af te sluiten. 

Hypotheek 

Als je een woning koopt, bedraagt je hypotheek maximaal 100% van de aanschafkosten. De inrichting van je woning en ook tuinaanleg financier je zelf, los van de hypotheek. Bezit je al een koopwoning dan heb je misschien overwaarde. Je zou dan je hypotheek kunnen verhogen om de tuinaanleg te financieren. Maar of dat de beste oplossing is, is de vraag. Wat zijn de bezwaren?

Weliswaar is de hypotheekrente lager dan de rente van een consumptieve lening, maar de totale kosten kunnen toch hoog uitvallen. Je hebt namelijk met een hypotheek nog kosten voor een woningtaxatie en voor de notaris. Ook betaal je voor het hypotheekadvies. Die extra kosten wegen vooral zwaar als het hypotheekbedrag lager is dan ongeveer 20.000 euro.

Daar komt bij dat je hypotheek een looptijd kent van dertig jaar. Al die jaren betaal je rente, in totaal een enorm bedrag. Boetevrij aflossen is vaak maar beperkt mogelijk. En heb je gekozen voor een aflossingsvrije hypotheek? Dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar. Tel al die nadelen eens bij elkaar op. Dan blijkt dat je best duur uit bent met een hypotheek.

Consumptieve lening

Je kunt een tuinaanleg ook financieren met een consumptieve lening. Dat heeft als voordeel dat je niet de extra kosten hebt, die je wel bij een hypotheekaanvraag krijgt. Want een lening is niet gekoppeld aan de waarde van je woning. Een taxatierapport en een bezoek aan de notaris, zijn niet nodig. En sluit je bij Krediet.nl een consumptieve lening af? Dan zijn advies en bemiddeling kosteloos.

De kosten van de consumptieve lening kunnen ook lager uitvallen omdat je kunt kiezen voor een korte looptijd van bijvoorbeeld vijf of tien jaar. Je betaalt dan minder lang rente, waardoor je in totaal minder kwijt bent aan rente dan met een hypotheek van 30 jaar.

Ten slotte is het fijn dat je consumptieve lening snel geregeld kan zijn. Als jij tijdig de benodigde documenten toestuurt en door de bkr-check komt, staat het geld al binnen twee dagen na aanvraag op je rekening. Een hypotheekaanvraag kan wel zes weken duren.

Hypotheek
 • Lange looptijd van 30 jaar dus hoge totale kosten
 • Lagere rente
 • Je betaalt advies- en afsluitkosten
 • Kosten voor taxatie en notaris
 • Beperkt boetevrij aflossen
 • Rente niet fiscaal aftrekbaar bij aflossingsvrije hypotheek
 • Aanvraag afhandelen duurt zes weken
Consumptieve lening
 • Kortere looptijd, maximaal 10 jaar, daardoor lagere totale kosten
 • Rente v.a. 6,6%
 • Geen advies- en afsluitkosten
 • Geen bijkomende kosten voor notaris en taxatie
 • Onbeperkt boetevrij extra aflossen
 • Geld binnen twee dagen op je rekening

Fiscaal aftrekbare kosten

Ga je geld lenen voor tuinaanleg, dan kun je profiteren van een belastingvoordeel. Tuinaanleg valt namelijk onder woningverbetering. En als je voor woningverbetering een lening afsluit, dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Tenminste als je aan alle voorwaarden voldoet.

Een voorwaarde is dat je de lening stapsgewijs aflost binnen 30 jaar. Met een aflossingsvrije hypotheek of een doorlopend krediet kom je daarom niet in aanmerking voor renteaftrek. Verder moet de tuinaanleg bedoeld zijn voor je eerste woning: de woning waar je zelf woont. Voor een tweede huis of een recreatiewoning geldt het belastingvoordeel niet.

Ten slotte: de Belastingdienst moet kunnen zien dat je de lening daadwerkelijk gebruikt hebt voor woningverbetering. Bewaar daarom alle bonnetjes goed.

De kosten van een tuinverbouwing

Hoe hoog zijn de kosten van tuinaanleg? Dat is afhankelijk van de oppervlakte van je tuin, de omvang van het project, materiaalkeuze en jouw speciale wensen. Ook maakt het nogal uit of je zelf aan de slag gaat of alles laat doen door een vakman. Schakel je een tuinarchitect in of een hovenier? Dan zijn de kosten voor tuinaanleg een stuk hoger.

Als je geld wilt lenen voor tuinaanleg, doe je er dus goed aan om eerst een begroting te maken. Vraag offertes aan van de ontwerpers en de tuinlui en ga na wat de prijzen zijn van het materiaal en de beplanting. Bedenk dat je voor de Belastingdienst de kosten van tuinaanleg moet kunnen aantonen, Het leenbedrag moet dus in overeenstemming zijn met de werkelijke kosten.

Lening voor een tuin

Er zijn twee soorten consumptieve leningen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Welke het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke wensen. Onze adviseurs nemen je wensen en mogelijkheden door en sturen je de best passende offerte.

Persoonlijke lening

Heb je al een duidelijk beeld van de kosten van de tuinaanleg? Dan kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Je leent dan het benodigde bedrag in een keer. De rente en de looptijd staan vast, dus alle kosten zijn vooraf berekend. Daarom los je iedere maand hetzelfde bedrag af en weet je precies wanneer je klaar bent met aflossen. 

Een lening voor tuinaanleg  wordt voordeliger omdat de rente fiscaal aftrekbaar is. Verder kun je sturen op lage maandlasten door te kiezen voor een lange looptijd. Wil je juist dat de totale kosten zo laag mogelijk zijn? Dan is een korte looptijd een betere keuze. Overleg met je adviseur van Krediet.nl welke looptijd goed bij jou past.

Heb je op een gegeven moment de mogelijkheid om extra af te lossen op je persoonlijke lening? Dan mag dat dat gewoon. Extra aflossen is kosteloos. Het voordeel is dat je looptijd korter wordt. Dat betekent dat je totale kosten lager zijn en dat je eerder van je lening af bent.

Doorlopend krediet

Je kunt ook met een doorlopend krediet geld lenen voor een tuinaanleg. Daarmee krijg je financiële ruimte tot een bepaalde kredietlimiet. Je neemt geld op wanneer je het nodig hebt en betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Afgeloste bedragen mag je opnieuw opnemen. Het is een flexibele leenvorm en dat kan handig zijn als je nog niet weet hoeveel je kwijt bent aan je nieuwe tuin. 

Maar een doorlopend krediet kent ook nadelen. De rente is nooit fiscaal aftrekbaar, ook niet als je het geleende geld gebruikt voor woningverbetering. De rente staat bovendien niet vast. Daardoor zijn je kosten vooraf niet zeker. En omdat je steeds weer gebruik kunt maken van het krediet, zit je er misschien langer aan vast dan de bedoeling was.

Vanwege de nadelen zijn de meeste kredietverstrekkers in Nederland gestopt met het doorlopend krediet. Bij Krediet.nl kun je nog wel een doorlopend krediet afsluiten, maar de looptijd is dan maximaal twee jaar.

Hoe werkt de aanvraag?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Tuinaanleg financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Veilig lenen bij Krediet.nl

Wil je je nieuwe tuin financieren met een lening, vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl.  Wij doen uitsluitend zaken met gerenommeerde en betrouwbare kredietverstrekkers. Je leent dus veilig en verantwoord. 

We willen zeker weten dat je begrijpt hoe jouw lening in elkaar zit, wat er van je verwacht wordt en wat de financiële gevolgen zijn. Daarom nemen we contact op voor een persoonlijke advies. Dat advies en het afsluiten van de lening zijn kosteloos.

Je sluit een lening voor tuinaanleg eenvoudig online af bij Krediet.nl. De afhandeling verloopt vlot omdat je documenten uploadt en het contract digitaal ondertekent. Door de hoge mate van automatisering zijn de kosten voor de kredietverstrekker laag en dat zie jij terug in een lagere rente. Ook kan er snel een akkoord komen. Het geld wordt vaak al binnen twee dagen na aanvraag overgemaakt.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen