Geld lenen kost geld

Verbouwing financieren

Vergelijk en sluit de voordeligste lening af

vanaf

5,7%

arrow

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Geld lenen voor een verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing heeft een paar mooie voordelen. Om te beginnen kun je als woningbezitter een zeer lage rente krijgen. Vooral bij hogere bedragen valt het tarief heel gunstig uit. Daar komt nog bij dat rente fiscaal aftrekbaar is als je een Persoonlijke Lening afsluit voor een verbouwing. Door het belastingvoordeel vallen de kosten van je verbouwingslening nog lager uit.

Voor welke verbouwing kun je geld lenen?

Een verbouwingslening kun je gebruiken voor het verfraaien, vergroten of verduurzamen van je woning. Dat zorgt voor meer woongenot en voor een hogere woningwaarde. Dus of het nu gaat om een nieuwe keuken, een andere badkamer, zonnepanelen, een dakkapel of welke verbetering dan ook. Je profiteert van de speciale voordelen die een lening voor een verbouwing je biedt: een lage rente en een lagere belastingaanslag.

Lening voor een verbouwing
  • Lage rente voor huiseigenaren
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Korte looptijd, snel afgelost
  • Leenbedrag snel op je rekening
  • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Lening aanvragen voor een verbouwing, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies over de meest geschikte en voordeligste financiering voor je verbouwing.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Welke lening voor een verbouwing?

Wil je geld lenen voor een verbouwing, dan kun je kiezen uit drie mogelijkheden: een Persoonlijke Lening of een Doorlopend Krediet. Wat in jouw situatie de beste keuze is, hangt af van jouw persoonlijke wensen, je financiële mogelijkheden en de omstandigheden van de verbouwing. Dat bespreken we met jou. We verstrekken nooit een krediet zonder voorafgaand persoonlijke advies.

Persoonlijke lening voor verbouwing

Je leent eenmalig een bedrag tegen een vaste rente en betaalt alles af binnen een vastgesteld aantal termijnen. Je maandbedrag blijft gedurende de looptijd gelijk. De rente is fiscaal aftrekbaar als je het geld besteedt aan woningverbetering. Je kunt bovendien boetevrij extra aflossen en zo je verbouwingslening nog sneller afbetalen. 

Een Persoonlijke Lening is ideaal als je al weet hoeveel de verbouwing gaat kosten. 

Doorlopend krediet voor verbouwing

Je spreekt een kredietlimiet af en kunt tot dat bedrag onbeperkt geld opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Het maandtermijn staat vast, maar de looptijd is onzeker omdat de rente variabel is en omdat je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen. Je maandlasten blijven weliswaar gelijk, maar het krediet is misschien veel later afgelost dan je van plan was.

Een nadeel van een Doorlopend Krediet is verder dat de rente op nooit fiscaal aftrekbaar is, ook niet als je het geld gebruikt voor een verbouwing. Toch kan het een aantrekkelijke leenvorm zijn. Bijvoorbeeld als je nog niet weet hoe duur je verbouwing wordt en als je extra geld achter de hand wilt hebben voor onvoorziene kosten.

Twijfel je welke leenvorm het meest geschikt is voor jouw project? Je ontvangt van onze adviseurs altijd een persoonlijk advies zodat de lening op jouw wensen en persoonlijke situatie is afgestemd.

Actuele rentetarieven Persoonlijke lening en Doorlopend krediet

  • Bij een Persoonlijke Lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
  • Bij een Doorlopend Krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
  • De minimale rente is 5,7% en de maximale wettelijke rente is 9,9%.
  • Er zijn geen bijkomende kosten.

Hypotheek of lening voor verbouwing?

Geld lenen voor een verbouwing is vaak voordeliger dan je hypotheek verhogen. Je hebt namelijk geen notaris-, advies- en taxatiekosten. En je kunt een korte looptijd kiezen waardoor je op de totale rentekosten bespaart. Verder kun je het krediet altijd boetevrij extra aflossen, zodat je de looptijd nog verder verkort. En nog een voordeel: het geld staat al binnen een paar dagen op je rekening.

Met een hypotheek zijn de mogelijkheden veel kleiner. Een hypotheek krijg je vaak alleen als je voldoende overwaarde hebt. Boetevrij extra aflossen is beperkt, tot bijvoorbeeld 10% per jaar. Ook de looptijd van de lening is langer. Vaak heb je het geleende bedrag pas na dertig jaar afgelost. En bij een hypotheek duurt het wel 4 tot 6 weken voor de lening voor je verbouwing uitbetaald wordt. 

Ga goed na wat in jouw situatie goedkoper is: een lening of een hypotheek afsluiten voor de verbouwing. Vergelijk de offertes en bereken de bijkomende kosten.

Verbouwingslening aanvragen bij Krediet.nl

Wil je weten hoe jij je verbouwing kunt financieren? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Krediet.nl. Wij werken samen met de voordeligste en betrouwbaarste aanbieders van leningen in Nederland. Welke kredietverstrekker heeft voor jou het mooiste aanbod? Dat zoeken wij voor je uit.

Vooraf krijg je altijd een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat de verbouwingslening bij je past. Aan dat advies en voor het afsluiten van de lening zijn geen kosten verbonden. Binnen 24 uur is de offerte al bij je binnen en een paar dagen later kan het geld al op je rekening staan.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen