Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een verbouwing

Je woning groter maken, moderniseren of verduurzamen. Als huiseigenaar heb je volop plannen om je huis steeds verder te verbeteren en je woongenot te vergroten. Krediet.nl werkt samen met kredietverstrekkers die speciaal voor verbouwingen mooie leningen aanbieden. Wil je weten of jij je plannen kunt realiseren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.

vanaf

6,6%

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Verbouwing financieren

Je wilt je huis opknappen, uitbouwen of verduurzamen. Als je niet voldoende spaargeld hebt, kun je geld lenen voor een verbouwing. De kosten kunnen lager uitvallen dan je denkt. Want de rente van een persoonlijke lening voor een verbouwing is fiscaal aftrekbaar. Door het belastingvoordeel is je verbouwingslening beter betaalbaar. 

Wil je ingrijpend verbouwen en heb je veel geld nodig? Bij hoge bedragen is het rentetarief vaak lager dan bij lage leenbedragen.

Voor welke verbouwing kun je geld lenen?

Een verbouwingslening kun je gebruiken voor het verfraaien, vergroten of verduurzamen van je woning. Dat zorgt voor meer woongenot en voor een hogere woningwaarde. Of het nu gaat om een nieuwe keuken, een andere badkamer, zonnepanelen, een dakkapel of welke verbetering dan ook. Je profiteert van de speciale voordelen die een lening voor een verbouwing je biedt: een lage rente en een lagere belastingaanslag. 

Lening voor een verbouwing
  • Lage rente voor huiseigenaren
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Korte looptijd, snel afgelost
  • Leenbedrag snel op je rekening
  • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Lening aanvragen voor een verbouwing, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je kosteloos een persoonlijk advies over de meest geschikte en voordeligste manier om geld te lenen voor je verbouwing. 

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Welke lening voor een verbouwing?

Wil je geld lenen voor een verbouwing, dan is een persoonlijke lening meestal de beste keuze. Heb je nog een doorlopend krediet? Dan kun je die ook gebruiken om de verbouwing te financieren. Of kun je extra geld lenen voor een verbouwing door je hypotheek te verhogen? Elke oplossing heeft zo zijn eigen voordelen. 

We adviseren je persoonlijk over de keuze die het beste past bij jouw leenbedrag en jouw wensen.

Persoonlijke lening voor verbouwing

Met een persoonlijke lening voor een verbouwing leen je eenmalig een bedrag tegen een vaste rente. Je betaalt vervolgens alles af binnen een vastgesteld aantal termijnen. Je maandbedrag blijft tijdens de looptijd gelijk. De rente is fiscaal aftrekbaar als je het geld besteedt aan een verbouwing. En tenslotte kun je tussentijds boetevrij extra aflossen en zo je verbouwingslening nog sneller afbetalen. 

De zekerheid over de kosten en de looptijd én het belastingvoordeel maken de persoonlijke lening voor een verbouwing de meest geschikte financieringsvorm, zeker als je vooraf al weet wat je kwijt bent. Om een beeld te krijgen van je kosten, kun je de rente van verbouwingsleningen vergelijken. Maar iedere situatie is anders. Daarom adviseren we je persoonlijk zodat je precies weet waar je aan toe bent als je geld leent voor een verbouwing.

Doorlopend krediet voor verbouwing

Er zijn vrijwel geen geldverstrekkers meer in Nederland die nog een doorlopend krediet aanbieden. De leenvorm wordt als te risicovol gezien omdat de rente niet vaststaat en omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw kunt opnemen. Krediet.nl biedt alleen nog een doorlopend krediet aan met een looptijd van twee jaar. Daarna wordt het krediet omgezet in een persoonlijke lening.

Er is nog een reden waarom een doorlopend krediet minder geschikt is om een verbouwing te financieren. De rente van een doorlopend krediet is namelijk nooit fiscaal aftrekbaar, ook niet als je het geld gebruikt om je huis te renoveren of te verduurzamen. 

Heb je nog een doorlopend krediet en wil je dat graag gebruiken voor je verbouwing? Dan is het voordeel dat je altijd extra geld achter de hand hebt voor onvoorziene kosten. Want je kunt tot dat bedrag onbeperkt geld opnemen en je betaalt alleen rente over dat opgenomen bedrag.

Actuele rentetarieven persoonlijke lening en doorlopend krediet

  • Bij een persoonlijke lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 180 maanden.
  • Bij een doorlopend krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
  • De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 14%.
  • Er zijn geen bijkomende kosten.

Hypotheek of lening voor verbouwing?

Geld lenen voor een verbouwing is vaak voordeliger dan je hypotheek verhogen. Je hebt met een persoonlijke lening voor een verbouwing namelijk geen notaris-, advies- en taxatiekosten. En je kunt een korte looptijd kiezen waardoor je op de totale rentekosten bespaart. Verder kun je het krediet altijd boetevrij extra aflossen, zodat je de looptijd korter wordt. 

Met een hypotheek zijn de mogelijkheden veel kleiner. Een hypotheek krijg je vaak alleen als je voldoende overwaarde hebt. Boetevrij extra aflossen is beperkt, tot bijvoorbeeld 10% per jaar. Ook de looptijd van de lening is langer. Vaak heb je het geleende bedrag pas na dertig jaar afgelost. Al die jaren betaal je rente waardoor je in totaal veel kwijt bent.

Nog een verschil tussen een hypotheek en een lening voor een verbouwing. Bij een lening staat het geld al binnen een paar dagen op je rekening. Bij een hypotheek duurt het wel 4 tot 6 weken voor jet geld uitbetaald wordt. 

Ga goed na wat in jouw situatie goedkoper is voor een verbouwing: een lening of een hypotheek. Bij ons kun je de persoonlijke lening voor je verbouwing berekenen en dit vergelijk met de offerte van de hypotheek. Vergeet niet om dan ook de bijkomende kosten te berekenen.

Veelgestelde vragen

Onze kredietspecialisten beantwoorden alle vragen die je hebt. Of misschien staat je vraag wel bij de veelgestelde vragen. 

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente op een persoonlijke lening of hypotheek is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor de aanschaf of de verbetering van je eigen woning. Dat is de koopwoning waar je zelf woont. Gebruik je het geld voor een andere uitgave, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Wat is boetevrij aflossen?

Met een persoonlijke lening betaal je iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Maar als je wilt, mag je tussentijds ook meer aflossen. De geldverstrekker krijgt dan minder rente-inkomsten dan verwacht. Vroeger moest je daarom een boete betalen. Dat is niet meer zo. Krediet.nl biedt uitsluitend persoonlijke leningen aan waarop je zoveel en zo vaak als je wilt boetevrij kunt aflossen.

Met een doorlopend krediet mag je altijd al extra aflossen zonder dat je een boete betaalt.

Lees meer

Kan ik een lening afsluiten voor een verbouwing?

Ja, je kunt zeker een lening afsluiten voor een verbouwing. Dat kan zelfs een stuk voordeliger zijn dan een verbouwing financiering via een hypotheek. Met een hypotheek heb je namelijk bijkomende kosten voor taxatie, notaris en hypotheekadvies. Die kosten heb je met een lening niet.

De looptijd van een hypotheek is bovendien veel langer dan de looptijd van een lening. Al die jaren blijf je rente betalen. Hoewel hypotheekrente lager is dan rente op een lening, kun je door de lange looptijd in totaal toch meer kwijt zijn.

Veel kredietverstrekkers bieden speciale verbouwingsleningen aan, bijvoorbeeld een groene lening om je huis te verduurzamen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wat is goedkoper: hypotheek of lening voor een verbouwing?

Of een lening voor een verbouwing voordeliger is dan een hypotheek, hangt af van het leenbedrag. Bij verbouwingen tot zo’n 20.000 euro is een lening meestal goedkoper. Maar laat de kosten voor elk leenbedrag goed uitrekenen. Bereken wat je bij beide financieringsmogelijkheden in totaal kwijt bent en vergelijk de uitkomsten met elkaar.

Lees meer over het verschil tussen een persoonlijke lening en een hypotheek voor een verbouwing.

Verbouwingslening aanvragen bij Krediet.nl

Wil je weten of jij geld kunt lenen voor een verbouwing? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Krediet.nl. Wij werken samen met de voordeligste en betrouwbaarste aanbieders van leningen in Nederland. Welke kredietverstrekker heeft voor jou het mooiste aanbod? Dat zoeken wij voor je uit.

Vooraf krijg je een persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat de verbouwingslening bij je past. Aan dat advies en het afsluiten van de lening zijn geen kosten verbonden. Binnen 24 uur is de offerte al bij je binnen en een paar dagen later kan het geld al op je rekening staan.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen