Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een boot

Steeds meer mensen ontdekken de boot voor vakanties, weekendjes weg en om meer van hun eigen land te zien. Wil je geld lenen voor een boot? Neem dan contact op met Krediet.nl. We adviseren je graag over een goede bootfinanciering en sturen je binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. Twee dagen na je aanvraag kan het geld al op je rekening staan.

Vergelijk en sluit de voordeligste lening voor je boot af!

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Nieuwe boot financieren

Als je geld wilt lenen voor een boot, moet je weten hoeveel je nodig hebt en welke soort lening het beste past bij je wensen. Hoe groot de investering is, is afhankelijk van je wensen. Want wat wil je? Een kajak, een zeilboot, een motorboot of een luxe jacht? Ga je er de riviertjes in de buurt mee op, of wil je ook de zeeën bevaren? En wat wordt het: een nieuwe of een tweedehands boot? 

Jouw wensen bepalen de aanschafprijs en daarmee ook de lening voor je boot. Geef aan hoeveel je nodig hebt en Krediet.nl zoekt uit waar jij het voordeligst geld kunt lenen.

Lening voor een boot
  • Vaste lage rente v.a. 6,6%
  • Korte looptijd, snel afgelost
  • Leenbedrag snel op je rekening
  • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Hoe werkt de aanvraag?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een boot financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer over geld lenen voor een boot

Welke lening voor een boot?

Je kunt een boot financieren op verschillende manieren: met een persoonlijke lening, door een boot te leasen en met een hypotheek. Wat zijn de voor- en nadelen?

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een prima manier om je boot te financieren. Je leent in een keer een bedrag om de boot te kunnen kopen. Vervolgens los je de lening stap voor stap af. Je maandbedrag, de rente en de looptijd staan vast. Daardoor weet je vooraf precies hoeveel je betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. 

Uiteraard adviseren wij jou over de financiering van de boot. We hebben de keuze uit een breed aanbod aan persoonlijke leningen in Nederland. Daarom kunnen we voor jou de voordeligste bootlening vinden. En we zorgen ervoor dat je leent op een manier die past bij jouw financiële situatie.

Leasen

Het is mogelijk om een boot te leasen. Dat lijkt aantrekkelijk, maar houd rekening met de nadelen. Zo ben je met lease juridisch gezien niet de eigenaar. Als je op een gegeven moment de boot wilt verkopen, kan dat dus niet. Wil je het leasecontract verbreken, dan moet je de boot inleveren ben je alles kwijt. Bovendien betaal je een boete. 

Ga je je boot financieren met een lening van Krediet.nl, dan ben jij wél meteen de eigenaar. Je kunt met de boot doen wat je wilt en bent vrij om hem te verkopen als je dat wenst. Het geld dat je ervoor krijgt, is voor jou en kun je naar eigen inzichten uitgeven. Bijvoorbeeld om een andere boot te financieren.

Hypotheek

In principe kun je een hypotheek voor een pleziervaartuig afsluiten, maar er zijn slechts weinig geldverstrekkers die dat aanbieden. Je kunt bovendien meestal niet de volledige aankoop financieren met een hypotheek, maar moet ook eigen geld inbrengen. En je boot moet een bepaalde waarde hebben. Dat kan een bedrag zijn tussen de 20.000 en de 75.000 euro. 

Als je woning overwaarde heeft, kun je misschien je hypotheek verhogen en met dat geld de boot aanschaffen. Bedenk wel dat die hypotheek 30 jaar loopt en dat de rente niet fiscaal aftrekbaar is. Kies je voor aflossingsvrij, dan moet je aan het eind van de looptijd het hypotheekbedrag bovendien in een keer aflossen. 

Met een lening is de looptijd veel korter, waardoor je uiteindelijk toch voordeliger uit bent. En je blijft niet zitten met een schuld, want je lost alles af tijdens de looptijd.

Waar moet je op letten?

Over de financiering van een boot, moet je goed nadenken. Want wat komt er allemaal bij kijken als je je droom wilt verwezenlijken?

Totale kosten van de boot

Wil je een boot financieren, breng dan eerst in kaart welke kosten je kunt verwachten. Want er zijn heel wat uitgaven waar je rekening mee moet houden. Denk aan: 

Aanschaf. De prijzen van boten lopen sterk uiteen. Hoeveel je kwijt bent, hangt vooral af van je wensen. Zoek goed uit wat je precies wilt, hoeveel je nodig hebt en tot welk bedrag je maximaal wilt gaan.

Extra kosten, bijvoorbeeld voor goede sloten voor de motor en om de boot aan de kade te bevestigen. En ook een anker, touwen, beschermende kleding, een reddingsvest, hightech navigatieapparatuur, een snellere motor en een leuke inboedel. Wil je die extra kosten meenemen in de financiering van de boot?

Gebruik. Als je een motorboot hebt, houd dan rekening met de brandstofkosten. Denk verder kosten voor een ligplaats in de haven en voor de winterstalling. Trek je eropuit en leg je aan bij een andere jachthaven? Dan ben je liggeld verschuldigd.

Onderhoud aan de motor, de boot winterklaar maken, reparaties, het schoonmaken en verven van de boot en het invetten van onderdelen. Je bent er per jaar aardig wat geld aan kwijt, zeker als je het onderhoud uitbesteedt.

Verzekering. Op sommige wateren en in sommige jachthavens is een WA-verzekering voor je boot verplicht. Verder wil je misschien de boot zelf en ook de inboedel verzekeren voor schade of diefstal.

Looptijd van de lening

Je boot kent een bepaalde gebruiksduur. Na verloop van tijd wordt hij steeds minder waard. Wij stemmen daarom de looptijd van de lening af op de verwachte gebruiksduur van je boot. Zo voorkom je dat je nog vastzit aan een lening voor een boot die je al hebt weggedaan.

Rentes en voorwaarden

Wil je je zeilboot, jacht of sloep financieren, dan ga je uiteraard voor de laagste kosten. Krediet.nl werkt samen met veel kredietverstrekkers in Nederland. We weten dus wie de laagste rentetarieven rekent voor een bootfinanciering. 

Maar niet alleen de rente is van belang. Ook naar de voorwaarden kijken we kritisch. Kun je bijvoorbeeld tussentijds iets aanpassen, mag je boetevrij extra aflossen en wordt je schuld kwijtgescholden bij overlijden? Dit bespreken we allemaal met jou voor je een lening voor je boot afsluit.

Bereken de boot financiering

Wat gaat jouw bootfinanciering kosten? Als je daar nieuwsgierig naar bent, ga dan eens na hoeveel je kunt lenen bij Krediet.nl en wat je kosten zijn. Je kunt het leenbedrag, het leendoel, de looptijd en de leenvorm aanpassen en ziet dan steeds wat je per maand betaalt en wat je in totaal kwijt bent. 

De berekening is een indicatie. Als je exact wilt weten wat de kosten zijn van jouw bootfinanciering, dan kun je het beste een offerte aanvragen bij Krediet.nl. Je krijgt dan van ons een uitgewerkt voorstel. Je maandbedrag en de totale kosten van de bootlening hangen ook af van de looptijd. We adviseren je daarin zodat je goed kunt kiezen hoe je je boot gaat financieren.

Vergelijk geschikte leningen

Wil je weten bij welke kredietverstrekker je het voordeligst uit bent, dan kun je bij Krediet.nl leningen vergelijken. Je krijgt een overzicht van onze kredietverstrekkers en hun rentetarieven bij een bepaald leenbedrag en een gekozen looptijd. Ook zie je welke maandlasten je kunt verwachten, wat de totale kosten zijn en op wat de voorwaarden zijn.

Door leningen te vergelijken, zie je snel en eenvoudig welke aanbieders aantrekkelijk zijn om je boot te financieren.

Sluit je lening af bij Krediet.nl

Een boot financieren doe je met een lening bij Krediet.nl. Het verwerkingstraject verloopt digitaal waardoor je snel een voorstel binnen hebt en al binnen twee dagen over je geld kunt beschikken. Maar snelheid is niet het enige wat we bieden. Bij ons weet je zeker weet dat je verantwoord leent want wij werken uitsluitend met betrouwbare kredietverstrekkers. En we leggen uit welke lening het beste bij jou past.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Meer vragen over lenen voor een boot?

Meer weten over een geld lenen voor een boot? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik geld lenen als ik rood sta?

Ja, ook als je rood staat kun je mogelijk een lening afsluiten bij Krediet.nl. Wel valt je maximale leenbedrag lager uit door de roodstand. En uiteraard moet je inkomen hoog genoeg zijn om de maandlasten van je lening te kunnen betalen. Heb je door betalingsachterstanden een negatieve bkr-registratie? Dan kun je geen lening afsluiten bij Krediet.nl.

Bedenk dat rood staan duur is. Het is vaak voordeliger om met een persoonlijke lening de roodstand op te heffen. Ook kun je andere kleine, dure kredieten of een koop op afbetaling samenvoegen in een voordeligere persoonlijke lening.

Moet ik vooraf kosten betalen voor een lening?

Nee, bij Krediet.nl betaal je vooraf geen kosten voor je lening. Pas als het geld op je rekening staat, betaal je maandelijks voor rente en aflossing. Dat zijn de enige kosten die je hebt. Voor het persoonlijke advies, het afsluiten en de administratie brengen wij dus niets in rekening.

Lees meer

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening voor een privé-uitgave. De lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je krijgt het volledige leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarna los je het leenbedrag stap voor stap af in een aantal maanden: de looptijd. Ook betaal je rente over de lening. Het maandbedrag blijft steeds gelijk en bestaat uit rente plus aflossing. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je de lening boetevrij extra aflossen

Lees meer

Wat kost geld lenen?

De kosten van je lening hangen af van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Je betaalt bij Krediet.nl geen kosten voor het advies of voor het bemiddelen en afsluiten van de lening. Geven wij je een verzekeringsadvies om je lening te beschermen? Dan is ook dat advies kosteloos.

Voor je de lening afsluit, nemen we contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dan laten we je precies zien wat de kosten van je lening zijn.

Lees meer

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen