Geld lenen kost geld

Lening afgewezen

Je hebt een lening aangevraagd voor een speciale uitgave. Maar tot je schrik wordt de lening afgewezen. Moet je dan je plannen maar vergeten? Niet per se. Bij Krediet.nl gaan we graag na welke mogelijkheden je nog wel hebt. Je krijgt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte en we bellen je voor een kosteloos en persoonlijk adviesgesprek.

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Aanvraag voor een lening afgewezen?

Is jouw aanvraag voor een persoonlijke lening of je kredietaanvraag afgewezen? Een bank kan voor zo’n afwijzing uiteenlopende redenen hebben:

 • De bank vindt jou te oud voor een lening.
  Bij veel banken is de maximum leeftijd om geld te lenen 68 of 69 jaar. Maar jij bent ouder en hebt een seniorenlening nodig.
 • Je wilt meer lenen dan het maximale leenbedrag van de bank.
  Bij veel banken is het maximum leenbedrag 50.000 euro. Maar wat als je meer geld nodig hebt?
 • Je kunt alleen een verbouwingslening krijgen als ook jouw hypotheek bij de bank loopt.
  Terwijl je toch die uitbouw of die verduurzaming wilt realiseren.
 • Je wilt flexibiliteit in je lening, maar dat biedt jouw bank niet.
  Een poosje beschikken over extra financiële ruimte of een betaalpauze inlassen kan dan niet.
 • Je krijgt geen lening omdat je uitzendkracht bent.
  Ook al verdien je prima en werk je al jaren voor het uitzendbureau.
 • Jouw bank biedt überhaupt geen leningen aan.
  Veel banken doen alleen betalingsverkeer of ze bieden uitsluitend een spaarrekening.
 • Je hebt door onvoorziene omstandigheden betalingen moeten storneren of een betaalregeling moeten treffen.
  Er is voldoende inkomen maar de achterstand gelijk inlopen lukt even niet. Hierdoor blijf je achter de feiten aanlopen. 

Als je kredietaanvraag wordt afgewezen, is dat dan einde verhaal? Dat hoeft niet. Een aanbieder houdt zich aan de regels voor kredietverstrekking, maar hanteert ook zijn eigen voorwaarden. Wordt je lening afgewezen bij de ene bank, dan kan een andere bank wél bereid zijn om jou het krediet te verstrekken.

Persoonlijke lening opnieuw aanvragen 

Krediet.nl werkt samen met grotere en kleinere aanbieders van leningen, elk met hun eigen pluspunten. Heb je aangeklopt bij je eigen bank en is daar je lening afgewezen? Vraag dan bij ons opnieuw een persoonlijke lening aan. Wij gaan dan na waar jij wel geld kunt lenen en bij wie je het voordeligst uit bent.

Wel is het zo dat ook wij ons houden aan de eisen voor kredietverstrekking. Zo kun je bij ons alleen een lening afsluiten als je een vast inkomen hebt, bijvoorbeeld uit een dienstverband of uit pensioen. Ook als uitzendkracht kun je geld lenen als je positie stevig genoeg is. Je inkomen moet hoog genoeg zijn om de maandlasten van de lening te dragen. Als je werkzaam bent met een fase B of C contract, ook wel fase 3 of 4 genoemd, dan wordt jouw inkomen gedeeltelijk of volledig meegenomen in de berekening voor de maximale leencapaciteit. 

Naast je financiën kijken we bij jouw aanvraag ook naar je persoonlijke situatie en je leendoel. We checken bovendien bij het bkr of je andere leningen hebt lopen en of er betalingsproblemen zijn geweest in het verleden. 

Ben je ondernemer? Dan kun je geen consumentenkrediet krijgen, je moet een ondernemerskrediet aanvragen. Krediet.nl bemiddelt niet voor ondernemerskredieten. Klop daarom aan bij de bank waar je zakelijke rekening loopt. Er wordt dan naar je jaarcijfers gekeken en ook dan is een bkr-check onderdeel van het acceptatieproces.

Zijn er door onvoorziene omstandigheden problemen ontstaan met het betalen van de lasten. Heb je de juiste intentie om het op te lossen en wellicht heb je hiervoor ook al betaalafspraken gemaakt, dan kan de Perspectieflening van BNP een oplossing zijn. Het is niet mogelijk om geld erbij te lenen, maar is alleen bedoelt om uitstaande financieringen en openstaande verplichtingen bij bijvoorbeeld de Belastingdienst samen te voegen. Omdat de kredietverstrekker schulden overneemt, is het rentetarief niet de laagste rente die in de markt wordt aangeboden. Vooraf wil de kredietverstrekker 3 maanden bankafschriften inzien om te beoordelen of je in aanmerking kan komen voor een Perspectieflening.

Juiste keuze uit kredietverstrekkers maken

Kredietverstrekkers hebben allemaal hun eigen voorwaarden en rentetarieven. Dat maakt dat de ene aanbieder meer of minder geschikt is voor jouw situatie en dat de ene lening beter bij jouw leendoel past dan de andere. Maar hoe kies je de juiste kredietverstrekker?

 In plaats van zelf alle kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, kun je beter een offerte aanvragen bij Krediet.nl.  Wij werken samen met grote en kleine aanbieders van leningen. Als we weten wat jij wilt, hebben we snel een passende offerte voor je. We zoeken daarvoor de aanbieder die de meest aantrekkelijke voorwaarden voor je heeft.

 • Rente. We zoeken de kredietverstrekker die de laagst rente biedt voor jouw leenbedrag en jouw financiële en persoonlijke situatie. 
 • Looptijd. We bespreken met jou wat de effecten van een lange of korte looptijd zijn op jouw kosten. En we adviseren je over welke looptijd bij je past.

Een persoonlijke lening aanvragen doe je bij Krediet.nl heel gemakkelijk online, op een moment dat het jou uitkomt. Omdat bij een online aanvraag de kosten lager zijn, is ook jouw rente lager. En de afhandeling gaat sneller. Zodra je gegevens gecheckt zijn en de kredietverstrekker gaat akkoord, wordt het geld naar je overgemaakt. Dat gebeurt vaak al binnen twee dagen.

Persoonlijk advies nodig? Neem contact op

Er is nog een reden om voor een lening aan te kloppen bij Krediet.nl. Je wordt bij ons namelijk persoonlijk geadviseerd. We spreken je wensen, je mogelijkheden en je leendoel samen door en adviseren je over de keuzes die je kunt maken. Zo zorgen we ervoor dat de voorwaarden, het leenbedrag en de looptijd naadloos bij jou passen.

Heb je vragen, neem dan contact, bijvoorbeeld door te bellen met 0318 – 88 88 88.

Is je lening afgewezen en wil je een herkansing? Vraag een offerte aan bij Krediet.nl.

Lening afgewezen bij bank

Lees meer over de afgewezen lening bij de volgende banken: Lender Spender, ING, Freo, Santander, BNP Paribas, Qander, Findio, Rabobank, SNS, Nationale Nederlanden, Directa, Defam.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen