Geld lenen kost geld

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling betekent dat je je aankoop direct krijgt als koper maar de koopprijs hoef je niet direct te voldoen; die mag je in vooraf afgesproken termijnen afbetalen. Een uitkomst als het gaat om een grote (onverwachte) uitgave en het je niet lukt om het aankoopbedrag in een keer te voldoen. “Koop nu, betaal later”. Wat zijn de voor- en nadelen van kopen op afbetaling? Een grote aankoop financieren voor woningverbetering met een persoonlijke lening geeft fiscaal voordeel. Kopen op afbetaling geeft geen belastingvoordeel.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

"Koop nu, betaal later"

De slogan “koop nu, betaal later” klinkt aantrekkelijk. Deze leenvorm, uitgestelde betaling, werd vaak aangeboden door autodealers om je auto te financieren. Tegenwoordig adverteren onder andere (web)winkels in huishoudelijke apparaten met deze manier van kopen. Je kunt je kapotte televisie of droger vervangen zonder dat je direct het meestal hoge bedrag betaalt. Een uitgestelde betaling. Een mooie oplossing als je snel een nieuw apparaat nodig hebt, maar wat zijn de voor- en nadelen van deze leenvorm?

Kopen op afbetaling
  • Direct genoeg geld om de aankoop te voltooien
  • Hoog rentetarief (meestal 14%)
  • Hoog totaalbedrag
  • Bij lange periodes een hoog rentebedrag
Persoonlijke Lening
  • Direct genoeg geld om de aankoop te voltooien
  • Vaste lage rente vanaf 6,5%
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Boetevrij extra aflossen

Een lening in plaats van uitgesteld betalen

De realiteit van kopen op afbetaling is dus minder mooi dan wordt voorgespiegeld. Een lening afsluiten voor je leendoel in plaats van “nu kopen en later betalen” is een goedkopere oplossing. Als je het aankoopbedrag van het product wilt lenen, kun je een Persoonlijke Lening afsluiten tegen een vaste lage rente van bijvoorbeeld 6,5% bij een leenbedrag van € 25.000. Die rente is een heel stuk lager dan de rente die wordt berekend bij kopen op afbetaling; het scheelt ongeveer 10%!

Bij een Persoonlijke Lening spreek je een datum af wanneer de lening volledig afgelost moet zijn. Hierdoor weet je welke kosten je maandelijks gaat betalen. Je kunt dus nog steeds direct je product kopen én je leent tegen een veel lager rentetarief met voorwaarden die gunstiger zijn.

Geld lenen of oversluiten?

Keuken op afbetaling

Een product dat vaak wordt aangeboden voor kopen op afbetaling is een keuken. Als je een nieuwe keuken wilt financieren en je gebruikt hiervoor een Persoonlijke Lening, dan zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit geldt voor alle rentekosten die je moet betalen bij een lening die je afsluit ter verbetering van je eigen woning. Dit belastingvoordeel geeft je misschien zelfs de mogelijkheid de verbouwing van je keuken en badkamer tegelijkertijd te laten doen in plaats van dat je een keuze moet maken. Of je gebruikt je belastingvoordeel om elk jaar extra boetevrij in te lossen zodat het leenbedrag lager wordt en de looptijd korter.

Een keuken (of badkamer) kopen op afbetaling is een stuk duurder dan het benodigde bedrag lenen vanwege de hoge rente bij kopen op afbetaling. Daarnaast zijn de rentekosten van kopen op afbetaling niet fiscaal aftrekbaar. Lees hier meer over lening voor keuken.

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen