Geld lenen kost geld

Aanbouw financieren?

Extra ruimte creëren met een aanbouw aan je huis. Het staat bij veel mensen hoog op het lijstje van verbouwingswensen. Maar hoe ga je zo’n aanbouw financieren? De adviseurs van Krediet.nl gaan na wat voor jou voordeliger is: een hypotheek of een lening voor de aanbouw. Een vrijblijvende offerte ontvang je binnen 24 uur en je krijgt professioneel advies zodat je een goede afweging kunt maken.

Vergelijk en sluit de voordeligste lening af voor een aanbouw!

vanaf

6,6%

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

Waarom geld lenen voor een aanbouw?

Een kantoortje om lekker thuis te werken, een garage, een hobbyruimte of een logeerverblijf. Die extra ruimte is vaak zeer welkom. Door een stuk aan je huis te bouwen, vergroot je de mogelijkheden voor alle gezinsleden. Genoeg ruimte voor verschillende activiteiten. 

Hoe kun je zo’n aanbouw financieren? Als je de kosten zo laag mogelijk wilt houden, vraag dan Krediet.nl welke leenvorm het voordeligst is als jullie geld lenen voor een aanbouw. 

Een lening voor een aanbouw afsluiten heeft verschillende voordelen: 

 • Huiseigenaren bieden kredietverstrekkers meer zekerheid. Zij hebben daardoor meer leenmogelijkheden en krijgen vaak een wat lagere rente.
 • Moet je een hoog bedrag lenen voor een aanbouw? De rente is bij een groot leenbedrag doorgaans lager dan bij een klein leenbedrag.
 • De rente over een lening voor aanbouw is fiscaal aftrekbaar. Dat belastingvoordeel brengt de totale kosten omlaag. 
 • Je kunt soms kiezen voor een looptijd van 15 jaar. Per maand ben je dan minder kwijt aan de lening voor een aanbouw. 
 • Geld lenen voor een aanbouw doe je bij Krediet.nl online. Omdat daardoor de kosten voor de kredietverstrekker laag zijn, krijg jij een lagere rente.
 • Een aanbouw verhoogt structureel de waarde van je woning. Ga maar eens na hoe hoog de prijs per vierkante meter is bij vergelijkbare woningen. Dan reken je zo uit wat bijvoorbeeld 10 extra vierkante meters je opleveren.

Heb je andere verbouwingsplannen? Wil je bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer? Of vergroot je je huis met een uitbouw of een mooie dakkapel? Ook die verbouwingen financier je bij Krediet.nl. Vraag ons naar je mogelijkheden.

Hoe werkt de lening aanvraag?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een aanbouw financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer over geld lenen voor een aanbouw

Hypotheek of lening voor een aanbouw

Misschien wil je de aanbouw financieren met een hypotheek. Ga dan eerst na of je met hypotheek voor de aanbouw voordeliger uit bent dan met een lening. 

Hypotheek

De vraag wat beter is als financiering van een aanbouw, kun je pas beantwoorden als je deze twee leenvormen met elkaar vergelijkt. Daarom zetten we de voor- en nadelen graag op een rijtje.

Voordelen hypotheek voor aanbouw: 

 • De hypotheekrente is doorgaans lager dan de rente op een lening.
 • De looptijd van een hypotheek is lang waardoor je maandelijks minder hoeft af te lossen. Daardoor vallen je maandlasten lager uit.

Nadelen hypotheek voor aanbouw:

 • Een hypotheekaanvraag gaat gepaard met extra kosten voor de notaris, het hypotheekadvies en een taxatie. 
 • De looptijd van een hypotheek is lang en al die jaren betaal je rente. De totale rentekosten kunnen daardoor hoger uitvallen dan van een kortlopende lening voor de aanbouw.
 • Je mag met een hypotheek maar beperkt boetevrij extra aflossen. 
 • Kies je voor een aflossingsvrije hypotheek? Dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.
 • Daalt de hypotheekrente en je wil je de bestaande hypotheek voor het einde van de renteperiode oversluiten naar een goedkopere? Dan betaal je een boete.
 • De afhandeling van een hypotheekaanvraag duurt soms wel 4 tot 6 weken.

Persoonlijke lening

Je kunt ook een aanbouw financieren met persoonlijke lening. Wat zijn de voor en nadelen van een lening voor aanbouw?

Voordelen lening voor aanbouw:

 • Ga je bij Krediet.nl geld lenen voor een aanbouw? Dan heb je geen taxatierapport of registratie door een notaris nodig. Op die kosten bespaar je dus. En onze adviseurs bespreken de financiering van de aanbouw wel met jou, maar dat advies is kosteloos.
 • Een persoonlijk lening voor de aanbouw kan een korte looptijd hebben van bijvoorbeeld 5 of 10 jaar. Je bent dan sneller van de lening af en de totale rentekosten zijn in dat geval vaak lager dan bij een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Wel betaal je met een korte looptijd per maand wat meer. Wil je liever lagere maandlasten? Kies dan een looptijd van 180 maanden.
 • Je mag een lening voor de aanbouw altijd boetevrij extra aflossen. Je looptijd wordt dan korter en de totale rentekosten dalen.
 • Zie je na verloop van tijd een persoonlijke lening met een lagere rente? Dan kun je jouw bestaande lening altijd kosteloos overzetten.
 • Het aanvragen van een lening voor een aanbouw verloopt digitaal. Daardoor kan de bank al snel een akkoord geven en staat je geld binnen twee dagen op je rekening.

Nadelen lening voor aanbouw:

 • De rente op een lening voor de aanbouw is vaak hoger dan de hypotheekrente.
 • De looptijd van en lening is vaak korter dan van de looptijd van een hypotheek. Je lost dan meer af per maand en je maandlasten zijn daardoor hoger. Met een langere looptijd van 15 jaar kies je een gulden middenweg.

Als vuistregel geldt dat en lening voor een aanbouw goedkoper is dan een hypotheek bij leenbedragen tot €25.000. Maar vraag altijd onze adviseurs naar een juiste berekening.

Rente lening aanbouw fiscaal aftrekbaar

Ga je geld lenen voor een aanbouw? De rente op een lening is fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor aanschaf, onderhoud of verbetering van de eigen woning die je hoofdverblijf is. Je moet het leenbedrag wel binnen 30 jaar stapsgewijs afgelost hebben. Het maakt daarbij niet uit of je de aanbouw financiert met een lening of met een hypotheek.

Lening online aanvragen bij Krediet.nl

Krediet.nl werkt samen met een flink aantal kredietverstrekkers die elk voor bepaalde leenbedragen de laagste rente bieden. Daarom kunnen wij voor jou de voordeligste lening voor een aanbouw vinden. Je hebt binnen 24 uur na aanvraag al een offerte en je wordt dan gebeld voor een persoonlijk adviesgesprek.

In dat gesprek kijken we zorgvuldig hoe we de lening 100% passend maken. Welke looptijd wil je bijvoorbeeld? Is het handig om een iets hoger leenbedrag te kiezen? Je kunt dan profiteren van een lagere rente en hebt nog geld over voor aanvullende wensen. En als je dat wilt adviseren je over een verzekering die de afbetaling veilig stelt als je arbeidsongeschikt raakt of overlijdt. 

Aanbouw financieren? Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen