Geld lenen kost geld

Uitbouw financieren

Een uitbouw staat bij veel mensen hoog op het lijstje van verbouwingswensen. Maar hoe ga je die uitbouw financieren? De adviseurs van Krediet.nl gaan na wat voor jou voordeliger is: een hypotheek of een lening voor de uitbouw. Een vrijblijvende offerte ontvang je binnen 24 uur en je krijgt professioneel advies zodat je een goede afweging kunt maken.

vanaf

5,7%

arrow
Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Waarom geld lenen voor een aanbouw?

Met een aanbouw vergroot je je woning en je woonplezier. Niet langer met elkaar op een kluitje, maar voldoende ruimte voor alle gezinsleden en verschillende activiteiten. Dat voordeel is duidelijk.

Ga je geld lenen voor de aanbouw, dan kost dat geld. Maar omdat je huis groter wordt, levert dat ook financieel voordeel op. Bovendien is een lening voor een uitbouw vaak goedkoper dan een lening voor een ander leendoel. 

Hiervan profiteer je als je geld leent voor een aanbouw:

 • Huiseigenaren bieden kredietverstrekkers meer zekerheid. De rente is daarom voor woningbezitters wat lager.
 • De rente is bij een hoog leenbedrag doorgaans lager dan bij een klein leenbedrag.
 • De rente die je betaalt over de lening voor de uitbouw, is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.
 • Als je online een lening voor de uitbouw aanvraagt, maken kredietverstrekkers minder kosten voor gebouwen en mensen. Dat zie jij terug in een lagere rente.
 • Een uitbouw verhoogt structureel de waarde van je woning. Ga maar eens na hoe hoog de prijs per vierkante meter is bij vergelijkbare woningen. Dan reken je zo uit wat bijvoorbeeld 10 extra vierkante meters je opleveren.

Lening aanvragen voor een aanbouw, hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een uitbouw financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer over geld lenen voor een aan- of uitbouw

Hypotheek of lening voor een aanbouw

Hypotheek voor aanbouw

Misschien wil je de aanbouw financieren met een hypotheek. Ga dan eerst na of je met hypotheek voor de uitbouw voordeliger uit bent dan met een lening. 

De voor- en nadelen van een hypotheek op een rij:

Voordelen hypotheek voor aanbouw: 

 • De hypotheekrente is doorgaans lager dan de rente op een lening.
 • De looptijd van een hypotheek is lang waardoor je maandelijks minder hoeft af te lossen. Daardoor vallen je maandlasten lager uit.

Nadelen hypotheek voor aanbouw:

 • Een hypotheekaanvraag gaat gepaard met extra kosten voor de notaris, het hypotheekadvies en een taxatie. 
 • De looptijd van een hypotheek is lang en al die jaren betaal je rente. De totale rentekosten kunnen daardoor hoger uitvallen dan de rentekosten van een kortlopende lening voor de aanbouw.
 • Je mag met een hypotheek maar beperkt boetevrij extra aflossen. 
 • Daalt de hypotheekrente en je wil je de bestaande hypotheek oversluiten naar een goedkopere? Dan betaal je een boete. 
 • De afhandeling van een hypotheekaanvraag duurt soms wel 4 tot 6 weken.

Lening voor aanbouw

Wil je liever geld lenen voor een aanbouw? Laat dan eens uitrekenen of daarmee goedkoper uit bent dan met een hypotheek om de uitbouw te financieren. 

De voor en nadelen van een lening voor uitbouw op een rijtje:

Voordelen lening voor uitbouw:

 • Je hebt geen taxatierapport of registratie door een notaris nodig en je bespaart dus op die kosten. Advies krijg je wel, maar dat is kosteloos.
 • Een lening voor de uitbouw kan een korte looptijd hebben van bijvoorbeeld 5 of 10 jaar. Je bent dan sneller van de lening af en de totale rentekosten liggen misschien wel lager dan wanneer je een hypotheek voor de uitbouw neemt.
 • Je mag een lening voor de aanbouw altijd boetevrij extra aflossen. Je looptijd wordt dan korter en dalen de totale rentekosten.
 • Zie je na verloop van tijd een Persoonlijke Lening met een lagere rente? Dan kun je jouw bestaande lening altijd kosteloos overzetten.
 • De aanvraag van je lening voor een uitbouw verloopt digitaal. Daardoor kan de bank al snel een akkoord geven en staat je geld binnen twee dagen op je rekening.

Nadelen lening voor uitbouw:

 • De rente op een lening voor de uitbouw is vaak hoger dan de hypotheekrente.
 • De looptijd van en lening is vaak korter dan van de looptijd van een hypotheek. Je lost dan meer af per maand en je maandlasten zijn daardoor hoger.

Als vuistregel geldt dat en lening voor een uitbouw goedkoper is dan een hypotheek bij leenbedragen tot €25.000. Maar vraag altijd onze adviseurs naar een juiste berekening.

Rente lening uitbouw fiscaal aftrekbaar

Ga je geld lenen voor een aanbouw? De rente op een lening is fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor aanschaf, onderhoud of verbetering van de eigen woning die je hoofdverblijf is. Je moet het leenbedrag wel binnen 30 jaar stapsgewijs afgelost hebben. Het maakt daarbij niet uit of je de aanbouw financiert met een lening of met een hypotheek. 

Met welke lening de uitbouw financieren?

Een uitbouw financieren met een lening kan op twee manieren: met een Persoonlijke Lening of met een Doorlopend Krediet.

Persoonlijke Lening voor uitbouw

Weet je al hoeveel je kwijt bent aan de verbouwing? Dan is de Persoonlijke Lening de beste keuze om geld te lenen voor de uitbouw. Je krijgt een bedrag in een keer naar je overgemaakt en kunt daarmee de rekeningen van de aannemer betalen. Vervolgens los je stapsgewijs je lening af in vaste maandbedragen. 

Met onze adviseur bespreek je welke looptijd in jouw situatie het meest geschikt is. Met een korte looptijd zijn je maandlasten wat hoger, maar betaal je in totaal minder aan rente omdat je al snel klaar bent met aflossen. Met een lange looptijd ben je in totaal iets meer kwijt aan je lening voor een aanbouw, maar zijn je maandlasten wel wat lager.

Een groot voordeel van een Persoonlijke Lening voor een uitbouw is dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Door het belastingvoordeel worden je totale kosten kleiner. Een ander voordeel is de duidelijkheid. Je maandlasten staan vast en je weet wanneer je klaar bent met aflossen. Heb je eens een financiële meevaller? Je mag tussentijds altijd extra aflossen, zonder kosten.

Doorlopend Krediet voor uitbouw

Omdat de rente over een Doorlopend Krediet niet fiscaal aftrekbaar is, is het een minder slimme manier om een uitbouw te financieren. Maar als de kosten voor de uitbouw nog niet helemaal duidelijk zijn kun je toch een Doorlopend Krediet afsluiten, eventueel in combinatie met een Persoonlijke Lening. Je hebt dan altijd geld achter de hand voor onverwachte uitgaven. 

Een Doorlopend Krediet is een heel flexibele manier van geld lenen. Je mag onbeperkt geld opnemen en aflossen tot een bepaald maximum, de zogenaamde kredietlimiet. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Een Doorlopend Krediet heeft een looptijd van maximaal 15 jaar. De meeste kredietverstrekkers verlagen de kredietlimiet na verloop van tijd.

Lening voor uitbouw aanvragen bij Krediet.nl

Krediet.nl werkt samen met een flink aantal kredietverstrekkers die elke voor bepaalde leenbedragen de laagste rente bieden. Daarom kunnen wij voor jou de voordeligste lening voor een aanbouw vinden. Je hebt binnen 24 uur na aanvraag al een offerte en je wordt dan gebeld voor een persoonlijk adviesgesprek.

In dat gesprek kijken we zorgvuldig hoe we de lening 100% passend maken. Welke looptijd wil je bijvoorbeeld? Is het handig om een iets hoger leenbedrag te kiezen? Je kunt dan profiteren van een lagere rente en hebt nog geld over voor aanvullende wensen. En als je dat wilt adviseren je over een verzekering die de afbetaling veilig stelt als je arbeidsongeschikt raakt of overlijdt. 

Uitbouw financieren? Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen