Geld lenen kost geld

DEFAM : de kredietspecialist voor een verantwoorde lening

Je woning verbeteren, een auto kopen of een cursus volgen. Voor het waarmaken van je dromen, is soms geld nodig. DEFAM is dan een uitstekende partij om een lening af te sluiten. Het bedrijf is onderdeel van ALFAM, een 100% dochter van ABN Amro. Al meer dan dertig jaar verstrekken ze leningen en kredieten aan consumenten. Echte kredietspecialisten dus.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.6 op Trustpilot

Daarom kies je voor DEFAM

 • Voordelig. De rentetarieven van DEFAM behoren al jaren tot de meest aantrekkelijke in de markt.
 • Verantwoord. DEFAM staat sinds 1980 bekend als specialist in verantwoord lenen. Je wordt geadviseerd en je lening past bij jouw mogelijkheden en je leendoel.
 • Duidelijk. Je weet precies wat je lening kost, hoeveel rente je betaalt en wat de belangrijkste kenmerken van je lening zijn.
 • Gemak. Je kunt je contract digitaal ondertekenen en met de DEFAM app kun je je saldo bekijken, eenvoudig geld overboeken of wijzigingen doorgeven

Verantwoord lenen bij DEFAM

Voor DEFAM is het belangrijk dat jij als consument een verantwoorde keuze maakt. De lening moet zoveel mogelijk aansluiten op je persoonlijke situatie en je moet zonder problemen kunnen aflossen. Daarom werkt DEFAM samen met financieel adviseurs zoals Krediet.nl. Wij gaan het gesprek met je aan over het hoe en waarom van je lening. Wij bekijken je situatie, zijn helder over de kosten en we checken je financiële achtergrond. Op basis van dit totaalplaatje geven we je een passend advies. En wij zorgen uiteraard voor een zorgvuldige afhandeling van je aanvraag.

Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen? Dan kun je bij DEFAM geen lening afsluiten. Dit is wel mogelijk als je op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent of als je samenwoont. We toetsen dan altijd of je partner bekend is bij het Bureau Krediet Registratie. Met een negatieve notering kan een lening geweigerd worden.

Verschillende leenmogelijkheden bij DEFAM

Omdat er verschillende redenen zijn om geld te lenen, biedt DEFAM twee soorten leningen: de Persoonlijke Lening en de Flexibele Lening.

 

DEFAM Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is geschikt voor een eenmalige uitgave. Je nieuwe badkamer of de aanschaf van een auto bijvoorbeeld. Vaste afspraken maken de Persoonlijke Lening tot een aantrekkelijke en zekere leenvorm. Omdat rente, maandtermijn en looptijd vaststaan, weet je precies waar je aan toe bent. Je kan in tegenstelling tot bij de Flexibele lening geld dat je hebt afgelost niet opnieuw opnemen.

Voor het afsluiten van een lening bij Defam dien je tussen de 21 en 69 jaar oud te zijn.

Persoonlijke Lening aanvragen

Eigenschappen Persoonlijke Lening van DEFAM

 • Eenmalig een vast bedrag lenen tussen € 5.000 en € 75.000
 • Maandelijks vast bedrag aan rente en aflossing
 • Zonder kosten onbeperkt extra aflossen
 • Vaste looptijd van maximaal 120 maanden

Eigenschappen Flexibele Lening van DEFAM

 • Een kredietbedrag tussen € 5.000 en € 50.000
 • Je betaalt maandelijks een bedrag aan rente en aflossing
 • Zonder kosten onbeperkt extra aflossen
 • Afgelost geld de eerste 36 maanden weer opnemen tot kredietlimiet

DEFAM Flexibele Lening

Een Flexibele Lening kan geschikt zijn als je nog niet zeker bent over de kosten van je uitgave, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Of als je een tijdje extra geld achter de hand wilt houden. De lening is flexibel omdat rente en looptijd niet vaststaan en omdat je bedragen kunt aflossen zoveel je wilt en tot het afgesproken kredietbedrag weer geld kunt opnemen.

Voor het afsluiten van een Flexibele Lening bij DEFAM dien je tussen de 21 en 65 jaar te zijn. Je betaalt maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. Dit is 1,5% van het ooit hoogst opgenomen bedrag. Daar blijft de maandtermijn op staan, ook als je je schuld vermindert door (versneld) af te lossen. Tijdens de eerste 36 maanden van de looptijd kun je geld opnemen tot het afgesproken kredietbedrag. Overleg na die periode met ons of het handig is je Doorlopend Krediet om te zetten naar een Persoonlijke Lening.­­

Flexibele Lening aanvragen

Kun je een DEFAM Lening afsluiten?

Bij DEFAM staat verantwoord lenen hoog in het vaandel. Daarom gaan we altijd na welke lening en welk leenbedrag bij jou passen. Wij vragen naar gegevens over je bestedingsdoel, je financiën, je persoonlijke omstandigheden. We gaan ook na of je getrouwd bent of samenwoont en toetsen ook je partner bij het BKR. In onze advisering baseren we ons op de leennormen van de Vereniging Financieringsmaatschappijen Nederland (VFN). Is een lening niet mogelijk of kom je niet aan aanmerking voor het gewenste leenbedrag? Dan leggen we altijd uit waarom dat zo is.

BKR toets is verplicht

Als je een lening wilt afsluiten, moeten wij verplicht een toetsing doen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Het BKR registreert alle in Nederland verstrekte leningen en de bijbehorende bedragen. Ook registreert het BKR hoe je in het verleden met leningen bent omgegaan. Op basis van onder meer deze BKR-informatie kunnen wij besluiten om je geen lening te verstrekken. Meer informatie vind je op bkr.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

700 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Helder en voldoende contacten. Tevens zijn er voldoende updates tussen de medewerkers van Krediet onderling zodat zij op de hoogte zijn van ons dossier.

Tevreden 9 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer correcte en snelle afhandeling.

Monique 9 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen