Geld lenen kost geld

DEFAM

Je woning verbeteren, een auto kopen of een cursus volgen. Voor het waarmaken van je dromen, is soms geld nodig. DEFAM is dan een uitstekende partij om een lening af te sluiten. DEFAM is onderdeel van ALFAM, een 100% dochter van ABN Amro. Al meer dan dertig jaar verstrekt DEFAM leningen en kredieten aan consumenten. Echte kredietspecialisten dus.

Persoonlijk advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Daarom kies je voor DEFAM lening

 • Voordelig. De rente van DEFAM leningen behoort al jaren tot de meest aantrekkelijke in de markt.
 • Verantwoord. DEFAM staat sinds 1980 bekend als specialist in verantwoord lenen. Je wordt geadviseerd en je DEFAM lening past bij jouw mogelijkheden en je leendoel.
 • Duidelijk. Je weet precies wat je DEFAM lening kost, hoeveel rente je betaalt en wat de belangrijkste kenmerken van je lening zijn.
 • Gemak. Je kunt je contract digitaal ondertekenen en met de DEFAM app kun je je saldo bekijken, eenvoudig geld overboeken of wijzigingen doorgeven

Verantwoord geld lenen bij DEFAM

Voor DEFAM is het belangrijk dat jij als consument een verantwoorde keuze maakt. Je DEFAM lening moet zoveel mogelijk aansluiten op je persoonlijke situatie en je moet zonder problemen kunnen aflossen. Daarom werkt DEFAM samen met financieel adviseurs zoals Krediet.nl. 

Wij gaan het gesprek met je aan over het hoe en waarom van je DEFAM krediet. Wij bekijken je situatie, zijn helder over de kosten en we checken je financiële achtergrond. Op basis van dit totaalplaatje geven we je een passend advies. En wij zorgen uiteraard voor een zorgvuldige afhandeling van je aanvraag.

Heb je een partner, maar wil je dat de DEFAM lening alleen op jouw naam komt te staan? Dat kan alleen als je samenwoont of als je op huwelijkse voorwaarden getrouwd bent. Ben je gehuwd in gemeenschap van goederen, dan moet je partner het leencontract ook ondertekenen. Hij of zij is dan medeverantwoordelijk voor de afbetaling en wordt ook getoetst bij het BKR 

Verschillende mogelijkheden van geld lenen bij DEFAM

Omdat er verschillende redenen zijn om geld te lenen, biedt DEFAM drie soorten leningen: de DEFAM Persoonlijke Lening, de DEFAM Flexibele Lening en de DEFAM WoonLening.

DEFAM Persoonlijke Lening

De DEFAM Persoonlijke Lening is geschikt voor een eenmalige uitgave. Je nieuwe badkamer of de aanschaf van een auto bijvoorbeeld. Vaste afspraken maken de Persoonlijke Lening van DEFAM tot een aantrekkelijke en zekere leenvorm. Omdat rente, maandtermijn en looptijd vaststaan, weet je precies waar je aan toe bent. Je kunt geld dat je hebt afgelost niet opnieuw opnemen. Dat kan wel met de DEFAM Flexibele Lening

Je kunt een DEFAM Persoonlijke Lening afsluiten als je tussen de 21 en 69 jaar oud bent.

Persoonlijke Lening aanvragen

Eigenschappen Persoonlijke Lening van DEFAM

 • Eenmalig een vast bedrag lenen tussen € 5.000 en € 75.000
 • Maandelijks vast bedrag aan rente en aflossing
 • Zonder kosten onbeperkt extra aflossen
 • Vaste looptijd van maximaal 120 maanden

Eigenschappen DEFAM Krediet

 • Een kredietbedrag tussen € 5.000 en € 50.000
 • Je betaalt maandelijks een bedrag aan rente en aflossing
 • Zonder kosten onbeperkt extra aflossen
 • Afgelost geld de eerste 36 maanden weer opnemen tot kredietlimiet

DEFAM Flexibele Lening

De Flexibele Lening van DEFAM is geschikt als je nog niet zeker bent over de kosten van je uitgave, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Of als je een tijdje extra geld achter de hand wilt houden. 

De rente van de DEFAM Flexibele Lening is variabel en kan dus stijgen of dalen. Bedragen kun je altijd boetevrij aflossen zoveel je wilt. Tijdens de eerste 36 maanden van de looptijd kun je onbeperkt geld opnemen tot het afgesproken kredietbedrag. Overleg daarna met ons of je dit DEFAM krediet behoudt of omzet naar een DEFAM Persoonlijke Lening.

Je betaalt maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. Dit is 1,5% van het ooit hoogst opgenomen bedrag. Daar blijft de maandtermijn op staan, ook als je je schuld vermindert door (versneld) af te lossen.

De DEFAM Flexibele Lening kun je afsluiten tussen je 21e en 65e jaar.

Flexibele Lening aanvragen

DEFAM WoonLening

De DEFAM WoonLening is een persoonlijke lening speciaal bedacht voor huiseigenaren. Je kunt een groot bedrag lenen, maar toch je maandlasten relatief laag houden. Want je kunt kiezen voor een langere looptijd, tot wel 15 jaar. Je kosten worden dan over een grotere periode uitgesmeerd en je vaste maandtermijn valt daardoor lager uit. 

Daarnaast is de rente die je betaalt voor je DEFAM WoonLening fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor een verbouwing. Door dat belastingvoordeel houd je netto meer salaris over. De rente bij DEFAM behoort tot de laagste in ons land en blijft tijdens de looptijd hetzelfde. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen.

Als je voor een verbouwing een DEFAM WoonLening afsluit, is dat vaak voordeliger dan je hypotheek verhogen. Anders dan bij een hypotheek heb je namelijk geen notaris- en taxatiekosten. En je bent sneller van je lening af omdat de looptijd vaak korter is dan bij een hypotheek. Bovendien kun je kosteloos extra aflossen zo veel je wilt. Daarmee verkort je de looptijd nog verder.

De DEFAM WoonLening kun je afsluiten tussen je 21e en 69e jaar.

Eigenschappen DEFAM WoonLening

 • Eenmalig een vast bedrag lenen tussen € 5.000 en € 75.000
 • Maandelijks vast bedrag aan rente en aflossing
 • Zonder kosten onbeperkt extra aflossen
 • Vaste looptijd van maximaal 180 maanden
 • Rente fiscaal aftrekbaar

DEFAM rente

De rentetarieven van DEFAM leningen behoren al jaren tot de laagste in Nederland. Voor bepaalde leenbedragen ben je zelfs het beste uit bij DEFAM. Vraag ons naar je mogelijkheden en laat ons berekenen hoe groot je voordeel is als je een DEFAM lening of een DEFAM krediet afsluit.

Kun je een DEFAM Lening afsluiten?

Bij DEFAM staat verantwoord lenen hoog in het vaandel. Daarom gaan we altijd na welke lening en welk leenbedrag bij jou passen. Wij vragen naar gegevens over je bestedingsdoel, je financiën, je persoonlijke omstandigheden.

Als je een DEFAM lening wilt afsluiten, gaan we bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel na of je nog andere kredieten hebt en of je altijd netjes betaald hebt. We gaan verder na of je getrouwd bent of samenwoont en toetsen dan ook je partner bij het BKR. 

In onze advisering baseren we ons op de leennormen van de Vereniging Financieringsmaatschappijen Nederland (VFN). Is een DEFAM lening niet mogelijk of kom je niet aan aanmerking voor het gewenste leenbedrag? Dan leggen we altijd uit waarom dat zo is.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

890 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Angelique begron 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Geen gezeik, alles duidelijk en snel. uitstekend tarief

Jeroen de moor 7 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen