Geld lenen kost geld

Lening voor zonnepanelen

Zonnepanelen. Een prima, eenvoudige en snelle manier om te zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu. Vraag ons hoe je voordelig geld kunt lenen voor zonnepanelen. Je hebt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. We adviseren je bovendien kosteloos welk krediet het beste bij je past. Wil je zonnepanelen kopen? Vraag dan een offerte aan.

Kosteloos persoonlijke advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen is zeer verstandig. Als je investeert in zonnepanelen kun je namelijk vier maal een financieel voordeel verwachten:

 • De rente op een Persoonlijke Lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar.  Op dat belastingvoordeel heb je recht als je geld leent voor woningverbetering en alles binnen een bepaald aantal termijnen stapsgewijs aflost.

 • Je energierekening gaat omlaag. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van het aantal zonnepanelen en je persoonlijke energieverbruik.

 • Met zonnepanelen ben je een mini-energieproducerend bedrijfje. Daarom mag je de btw over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen.

 • De stroom die je opwekt maar op dat moment niet zelf gebruikt, gaat naar het elektriciteitsnet. Het energiebedrijf betaalt jou daarvoor. Zo verdien je aan je zonnepanelen.

Volgens Milieu Centraal is de winst die je maakt met zonnepanelen vergelijkbaar met 4 procent spaarrente. Na verloop van tijd heb je de kosten van je Persoonlijke Lening voor zonnepanelen dus terugverdiend.

Waarom een lening voor zonnepanelen?

 • Lager rentetarief voor jou als huiseigenaar
 • Rente fiscaal aftrekbaar met Persoonlijke Lening
 • Kosten terug te verdienen door lagere energierekening
 • Boetevrij extra aflossen

Welke lening voor zonnepanelen?

Welke lening voor zonnepanelen kies je? Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je eigenaar bent van een koopwoning kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een lagere rente; de bank ziet jouw huis als een extra stuk zekerheid. In sommige gemeenten is zelfs een speciale lening beschikbaar als je een energiebesparend product wilt aanschaffen. Wanneer je een offerte bij ons aanvraagt ontvang je altijd een kosteloos en persoonlijk advies voor de voordeligste en best passende lening.

Persoonlijke lening voor zonnepanelen

Als je al weet wat de aanschaf en installatie je gaat kosten, ligt het voor de hand dat je een Persoonlijke Lening voor zonnepanelen afsluit. Je leent tegen een vaste rente en spreekt af binnen hoeveel maanden je het krediet aflost. Extra aflossen mag altijd en is boetevrij. En belangrijk: de rente mag je aftrekken van de belasting.

Doorlopend krediet voor zonnepanelen

Wil je extra geld achter de hand hebben of wil je rekening houden met onvoorziene kosten? Dan kun je ook de zonnepanelen geld lenen met een Doorlopend Krediet. Je kunt daarmee tot een bepaald bedrag geld opnemen en betaalt alleen rente over dat opgenomen bedrag. Iedere maand betaal je een vast bedrag voor rente en aflossing. De rente is variabel en kan dus stijgen of dalen. Een nadeel is dat de rente op een Doorlopend Krediet niet fiscaal aftrekbaar is, ook niet al gebruik je het geld voor zonnepanelen.

Actuele rentetarieven Persoonlijke Lening en Doorlopend Krediet

Bekijk de actuele rentetarieven van een Persoonlijke Lening en Doorlopend Krediet voor zonnepanelen.

 • Bij een Persoonlijke Lening is de minimale looptijd 6 maanden en de maximale looptijd 120 maanden.
 • De minimale rente bij een Persoonlijke Lening is 3,4% en de maximale wettelijke rente is 10%.

 • Bij een Doorlopend Krediet is de minimale looptijd 1 maand. De maximale looptijd is afhankelijk van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
 • De minimale rente bij een Doorlopend Krediet is 4,5% en de maximale wettelijke rente is 10%.

 • Er zijn geen bijkomende kosten.

Lening voor zonnepanelen: voordeliger en sneller dan hypotheek

Overweeg je de zonnepanelen te financieren door je hypotheek te verhogen? Vraag ons dan eerst om advies, want vaak blijkt dat je met een lening voor zonnepanelen voordeliger uit bent. Bij een hypotheek maak je namelijk kosten voor de notaris, het advies en een taxatie. Ook is de looptijd dan langer waardoor je in totaal meer kwijt bent aan rente. Als je geld leent voor zonnepanelen heb je die nadelen niet. 

Een extra voordeel is dat met een lening voor een zonnepanelen het geld al binnen een paar dagen op je rekening staat. Bij een hypotheek moet je daar 4 tot 6 weken op wachten.

Zonnepanelen lening aanvragen bij Krediet.nl

Geld lenen voor zonnepanelen? Krediet.nl helpt je graag aan een lening met een lage rente. Als je een offerte aanvraagt, is die binnen 24 uur bij je binnen. We adviseren je bovendien over de zonnepanelenlening die het beste bij jou past. Omdat we zaken doen met de beste geldverstrekkers in Nederland kunnen we altijd maatwerk bieden. En voor dat advies en voor het afsluiten van de lening betaal je niets. 

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

958 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben door het proces heen goed begeleid. Dhr Lindeman is heel behulpzaam en denkt mee.

Angela Tavares 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Wat is het toch fijn, als je het echt niet meer weet. Omdat je eigen bank niet mee werkt ,omdat je afgekeurd bent. Of je daar om vraagt in dit leven. En zware lekkage heb in je huis. Dat je dan de man van krediet aan de lijn hebt. En je rustig maakt. Alles netjes uitlegt met je mee denkt ,en ook dat ik aangaf me printer heeft het ook nog begeven , online kon tekenen. Heb het contact met krediet.nl als heel fijn ervaren en ook vertrouwen in hun deskundigheid. Bedankt voor alles Danny

Desiree 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen