Geld lenen kost geld

Lenen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op je dak. Een prima, eenvoudige en snelle manier om te zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu. Vraag ons hoe je voordelig geld kunt lenen voor zonnepanelen. Je hebt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. We adviseren je bovendien kosteloos welk krediet het beste bij je past. Wil je zelf energie opwekken? Vraag dan een offerte aan voor een zonnepanelenlening.

vanaf

6,6%

Kosteloos persoonlijke advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
4.9 op Trustpilot

Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen is zeer verstandig. Als je investeert in zonnepanelen kun je namelijk vier maal een financieel voordeel verwachten:

 1. De rente op een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Op dat belastingvoordeel heb je recht als je geld leent voor de woning waar je daadwerkelijk woont. Ook moet het leenbedrag binnen een bepaald aantal termijnen stapsgewijs worden afgelost.
 2. Omdat je zelf duurzaam energie opwekt, gaat je energierekening omlaag. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van het aantal zonnepanelen en je persoonlijke energieverbruik.
 3. Voor de zonnepanelen, de omvormer en de installatiekosten geldt een btw-tarief van 0%. De prijs is daardoor relatief laag.
 4. De stroom die je opwekt maar op dat moment niet zelf gebruikt, gaat naar het elektriciteitsnet. Het energiebedrijf betaalt jou daarvoor. Zo verdien je aan je zonnepanelen. 

Volgens Milieu Centraal is de winst die je maakt met zonnepanelen op je dak vergelijkbaar met 5 procent spaarrente. Na verloop van tijd heb je de kosten van je persoonlijke lening voor zonnepanelen dus terugverdiend.

Waarom een lening voor zonnepanelen?
 • Lager rentetarief voor jou als huiseigenaar
 • Rente fiscaal aftrekbaar met persoonlijke lening
 • Kosten terug te verdienen door lagere energierekening
 • Boetevrij extra aflossen

Welke lening voor energiebesparing?

Je kunt kiezen uit verschillende leningen voor zonnepanelen of andere maatregelen om duurzaam te worden. Mensen met een koopwoning bieden geldverstrekkers over het algemeen meer zekerheid. Je kunt dan vaak een lening voor zonnepanelen krijgen met een mooie rente.

Groene leningen voor duurzaamheid

Een populaire financiering van zonnepanelen is een groene persoonlijke lening speciaal bedoeld voor energiebesparende maatregelen: de Greenloans lening. GreenLoans heeft een vaste rente ongeacht je leenbedrag. Ook kun je kiezen voor een looptijd van 180 maanden, waardoor je maandlasten lager zijn.

Een andere groene lening speciaal voor verduurzaming is Go Green van Lender & Spender. Met het geld kun je zonnepanelen of een warmtepomp duurzaam energie opwekken bijvoorbeeld met. Maar je mag de lening ook gebruiken om een elektrische auto te kopen (de rente is dan niet fiscaal aftrekbaar). De rente van een Go Green lening ligt 0,5% lager dan bij andere leningen van Lender & Spender. En voor sommige uitgaven mag je een looptijd van 144 maanden of zelfs 180 maanden kiezen.

Zowel bij GreenLoans als bij Go Green moet je kunnen aantonen dat je de lening gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Bij GreenLoans wordt het leenbedrag op jouw rekening gestort, bij Go Green gaat het – na jouw goedkeuring – naar de leverancier van de energiebesparende maatregel die je gekozen hebt.

Wil je niet alleen zonnepanelen financieren maar ook bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer? Met Greenloans en Go Green kun je niet de complete verbouwing bekostigen. We adviseren jou dan wat handig is: een persoonlijke lening waarmee je al je plannen financiert. Of een combinatie van een groene lening voor de verduurzaming en een andere persoonlijke lening voor de rest.

Wanneer je een offerte bij ons aanvraagt ontvang je altijd een kosteloos en persoonlijk advies voor de voordeligste en best passende lening. 

Persoonlijke lening voor zonnestroom

Als je al weet wat de aanschaf en installatie je gaat kosten, ligt het voor de hand dat je een persoonlijke lening voor zonnepanelen afsluit. Want de persoonlijke lening is echt bedoeld voor duidelijke uitgaven die je in een keer doet. Je krijgt het bedrag op je rekening gestort zodat je direct de zonnepanelen kunt aanschaffen.

Je leent tegen een vaste rente en spreekt af binnen hoeveel maanden je het krediet aflost. Extra aflossen mag altijd en is boetevrij. En belangrijk: de rente van de lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar omdat je het geld gebruikt om je koopwoning duurzaam te maken.

GreenLoans van DEFAM en Go Green van Lender & Spender zijn ook persoonlijke leningen. Maar wij zoeken altijd uit of dat ook daadwerkelijk de leningen zijn die voor jou het voordeligst zijn en het beste passen bij je wensen. Daarom gaan we ook na wat andere kredietverstrekkers je te bieden hebben.

Doorlopend krediet voor zonne-installatie

Een doorlopend krediet is bedoeld voor extra financiële ruimte. Geld dat je op kunt nemen als je het eens nodig hebt. Voor een duidelijke, eenmalige uitgave zoals een zonne-installatie is het doorlopend krediet dus eigenlijk niet geschikt. Daar komt bij dat de rente van een doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar is, ook niet als je het geldt besteedt aan woningverbetering of verduurzaming.

Het doorlopend krediet wordt bovendien bijna niet meer aangeboden door kredietverstrekkers omdat het een risicovolle manier van geld lenen is. De rente is variabel waardoor je kosten en de looptijd vooraf niet duidelijk zijn. En omdat je afgeloste bedrag opnieuw mag opnemen, word je misschien in de verleiding gebracht om meer te lenen dan verstandig is. 

Wil je toch flexibel lenen omdat je aanvullende uitgaven of onvoorziene kosten van de verduurzaming wilt kunnen betalen? Bij Krediet.nl kun je nog een doorlopend krediet krijgen voor twee jaar.

Lening voor zonnepanelen: voordeliger en sneller dan hypotheek

Wil je de zonnepanelen financieren door je hypotheek te verhogen? Vraag ons dan eerst om advies, want vaak blijkt dat je met een lening voor zonnepanelen voordeliger uit bent. Bij een hypotheek maak je namelijk kosten voor de notaris, het advies en een taxatie. Ook is de looptijd dan langer waardoor je in totaal meer kwijt bent aan rente. Met een lening voor zonnepanelen heb je die nadelen niet. 

Zonnepanelen financieren met een persoonlijke lening heeft nog een ander voordeel. Je lening voor een zonnepanelen kan namelijk al binnen een paar dagen op je rekening staan. Bij een hypotheek moet je daar 4 tot 6 weken op wachten.

Zonnepanelen lening aanvragen bij Krediet.nl

Geld lenen voor zonnepanelen op het dak van je woning? Krediet.nl helpt je graag aan een lening met een lage rente. Als je een offerte aanvraagt, is die binnen 24 uur bij je binnen. We adviseren je bovendien over de zonnepanelen lening die het beste bij jou past. 

Omdat we zaken doen met veel geldverstrekkers in Nederland weten we welke leningen voor zonnepanelen er zijn in de markt. We kunnen daarom altijd maatwerk bieden en je persoonlijk adviseren. En voor dat advies en voor het afsluiten van de lening betaal je niets.

Veelgestelde vragen over geld lenen voor zonnepanelen

Meer weten over een geld lenen voor zonnepanelen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel jij kunt lenen is afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld hoeveel je verdient, hoeveel je uitgeeft aan vaste lasten en hoe hoog de rente is. Iedere kredietverstrekker hanteert zijn eigen voorwaarden en berekeningen. Wij vergelijken de leningen van verschillende kredietverstrekkers en kunnen je daarom adviseren over de lening die het beste bij je past.

Met de rekentool kun je alvast een idee krijgen hoeveel je kunt lenen. Wil je precies weten welk bedrag je kunt lenen? Vraag dan een offerte aan.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Wanneer kom ik in aanmerking voor een lening van GreenLoans?

Je komt in aanmerking voor een GreenLoans lening als je voldoet aan de volgende voorwaarden: 

 • Je hebt een koopwoning.
 • Je bent 21 jaar of ouder en jonger dan 70 jaar.
 • Je hebt een vast inkomen, bijvoorbeeld:
  • Een vast dienstverband
  • Pensioen/AOW
  • Een WAO/WIA/IVA uitkering

Heb je geen vast inkomen, bijvoorbeeld omdat je ondernemer of zzp’er bent? Dan kom je niet in aanmerking voor een GreenLoans lening.

 • Je woont in Nederland en je salaris of uitkering wordt op een Nederlandse bankrekening gestort.
 • Je gebruikt de lening voor één van deze energieopwekkende- en besparende systemen
 • De offerte voor je energiebesparende maatregelen is door GreenLoans goedgekeurd.
 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie en zit niet in een schuldregeling.
 • Je hebt een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). 
Ik heb de investering al gedaan. Kan ik hiervoor achteraf een GreenLoans lening afsluiten?

Dat kan. Wel verbindt de Belastingdienst hier voorwaarden aan. De belangrijkste zijn:

 1. Je hebt de investering maximaal een half jaar van tevoren gedaan. 
 2. Je moet kunnen aantonen dat je het geld gebruikt voor de goedgekeurde energiebesparende maatregelen. Greenloans stelt zelfs als voorwaarde dat je deze facturen laat zien vóórdat de lening wordt toegekend.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 10 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen