Geld lenen kost geld

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen leveren een mooie energiebesparing. Dit is goed voor het milieu én op termijn ook voor jouw portemonnee. Voor de financiering denkt men vaak aan een tweede hypotheek, maar een lening doorgaans een stuk goedkoper.

Geld lenen voor Zonnepanelen

Vanwege de hoge aanschafkosten financieren de meeste mensen hun zonnepanelen door middel van  een lening. Voordat je een lening afsluit is het verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden want in sommige gevallen is de lening voor zonnepanelen zelfs fiscaal aftrekbaar. Wij kunnen je adviseren welke lening het beste bij jouw situatie aansluit en hoeveel je maximaal kunt lenen. De specialisten van Krediet.nl beschikken over de juiste kennis en expertise om jou de best passende lening te adviseren.

Welke lening?

Welke leenvorm is het best geschikt om je zonnepanelen mee te financieren? Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je eigenaar bent van een koopwoning kom je bijvoorbeeld in aanmerking voor een lagere rente; de bank ziet jouw huis als een extra stuk zekerheid. In sommige gemeenten is zelfs een speciale lening beschikbaar als je een energiebesparend product wilt aanschaffen.

  • Doorlopend krediet: Je sluit een lening af waarin je rente flexibel is net als de looptijd van de lening. Je lost af wanneer jij wilt en met welk bedrag. Je kunt een lening aanvragen voor een hoger bedrag dan alleen de kosten voor je zonnepanelen zodat je extra geld achter de hand hebt.
  • Persoonlijke lening: Je wilt een vaste rente betalen en je wilt van te voren weten wanneer je de lening hebt afgelost. Deze zekerheid voelt goed voor jou; je betaalt maandelijks hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Tegenwoordig is het mogelijk om ook bij een persoonlijke lening kosteloos extra af te lossen (net als bij een doorlopend krediet) als je bijvoorbeeld een financiële meevaller hebt. Op deze manier is je lening sneller afgelost en kun je eerder profiteren van de besparing.
  • Lening met leenvoordeel voor huiseigenaren: Als je eigenaar bent van een koopwoning kun je profiteren van een lening met een lagere rente. De bank beloont het stukje zekerheid wat een koopwoning met zich meebrengt voor het lagere percentage.

Lening fiscaal aftrekbaar

Je lening voor zonnepanelen heeft een extra voordeel ten opzichte van andere leendoelen; de rente van een persoonlijke lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Het plaatsen van zonnepanelen wordt gezien als optimaliseren van je eigen woning en op basis hiervan kom je in aanmerking voor belastingvoordeel.

Voorwaarde voor dit belastingvoordeel is dat je je persoonlijke lening daadwerkelijk gebruikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Ons advies is om benodigde documenten en gegevens goed te bewaren. De fiscale aftrek geldt niet voor een afgesloten doorlopend krediet. Daar tegenover staat dat de rente van een doorlopend krediet lager ligt dan de rente van een persoonlijke lening.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

663 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben een tevreden klant

Heer Altunisik, mevrouw Bekgoz 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Duidelijk en snel.

Klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen