Geld lenen kost geld

Lening voor zonnepanelen

Zonnepanelen. Een prima, eenvoudige en snelle manier om te zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu. Vraag ons hoe je voordelig geld kunt lenen voor zonnepanelen. Je hebt binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. We adviseren je bovendien kosteloos welk krediet het beste bij je past. Wil je zelf energie opwekken? Vraag dan een offerte aan voor een lening voor zonnepanelen.

Kosteloos persoonlijke advies
Geen afsluitkosten
Offerte binnen 24 uur
9.8 op Trustpilot

Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen is zeer verstandig. Als je investeert in zonnepanelen kun je namelijk vier maal een financieel voordeel verwachten:

  • De rente op een Persoonlijke Lening voor zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Op dat belastingvoordeel heb je recht als je geld leent voor woningverbetering en alles binnen een bepaald aantal termijnen stapsgewijs aflost.

  • Je energierekening gaat omlaag. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van het aantal zonnepanelen en je persoonlijke energieverbruik.

  • Met zonnepanelen ben je een mini-energieproducerend bedrijfje. Daarom mag je de btw over de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen.

  • De stroom die je opwekt maar op dat moment niet zelf gebruikt, gaat naar het elektriciteitsnet. Het energiebedrijf betaalt jou daarvoor. Zo verdien je aan je zonnepanelen.

Volgens Milieu Centraal is de winst die je maakt met zonnepanelen vergelijkbaar met 4 procent spaarrente. Na verloop van tijd heb je de kosten van je Persoonlijke Lening voor zonnepanelen dus terugverdiend.

Waarom een lening voor zonnepanelen?
  • Lager rentetarief voor jou als huiseigenaar
  • Rente fiscaal aftrekbaar met Persoonlijke Lening
  • Kosten terug te verdienen door lagere energierekening
  • Boetevrij extra aflossen

Welke lening voor zonnepanelen?

Er zijn verschillende leningen voor zonnepanelen waar je uit kunt kiezen. Woningbezitters bieden geldverstrekkers over het algemeen meer zekerheid. Je kunt dan vaak een lening voor zonnepanelen krijgen met een mooie rente.

Een populaire financiering van zonnepanelen is een groene lening speciaal bedoeld voor energiebesparende maatregelen: de Greenloans lening. Die heeft een vaste rente ongeacht je leenbedrag. Ook kun je kiezen voor een looptijd van 180 maanden, waardoor je maandlasten lager zijn.

Wil je niet alleen zonnepanelen financieren maar ook bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer? Dan is Greenloans lening minder geschikt. We adviseren jou dan over een  je een andere lening die past bij een complete verbouwing

Wanneer je een offerte bij ons aanvraagt ontvang je altijd een kosteloos en persoonlijk advies voor de voordeligste en best passende lening.

Persoonlijke lening voor zonnepanelen

Als je al weet wat de aanschaf en installatie je gaat kosten, ligt het voor de hand dat je een Persoonlijke Lening voor zonnepanelen afsluit. Je leent tegen een vaste rente en spreekt af binnen hoeveel maanden je het krediet aflost. Extra aflossen mag altijd en is boetevrij. En belangrijk: de rente mag je aftrekken van de belasting.

Doorlopend krediet voor zonnepanelen

Wil je extra geld achter de hand hebben of wil je rekening houden met onvoorziene kosten? Dan kun je ook de zonnepanelen geld lenen met een Doorlopend Krediet. Je kunt daarmee tot een bepaald bedrag geld opnemen en betaalt alleen rente over dat opgenomen bedrag. 

Met een Doorlopend Krediet voor zonnepanelen betaal je iedere maand een vast bedrag voor rente en aflossing. De rente is variabel en kan dus stijgen of dalen, waardoor ook je looptijd langer of korter kan worden. Een nadeel is dat de rente op een Doorlopend Krediet niet fiscaal aftrekbaar is, ook niet al gebruik je het geld voor zonnepanelen.

Lening voor zonnepanelen: voordeliger en sneller dan hypotheek

Wil je de zonnepanelen financieren door je hypotheek te verhogen? Vraag ons dan eerst om advies, want vaak blijkt dat je met een lening voor zonnepanelen voordeliger uit bent. Bij een hypotheek maak je namelijk kosten voor de notaris, het advies en een taxatie. Ook is de looptijd dan langer waardoor je in totaal meer kwijt bent aan rente. Met een lening voor zonnepanelen heb je die nadelen niet. 

Zonnepanelen financieren met een lening heeft nog een ander voordeel. Je lening voor een zonnepanelen kan namelijk al binnen een paar dagen op je rekening staan. Bij een hypotheek moet je daar 4 tot 6 weken op wachten.

Zonnepanelen lening aanvragen bij Krediet.nl

Geld lenen voor zonnepanelen? Krediet.nl helpt je graag aan een lening met een lage rente. Als je een offerte aanvraagt, is die binnen 24 uur bij je binnen. We adviseren je bovendien over de zonnepanelen lening die het beste bij jou past. 

Omdat we zaken doen met veel geldverstrekkers in Nederland weten we welke leningen voor zonnepanelen er zijn in de markt. We kunnen daarom altijd maatwerk bieden en je persoonlijk adviseren. En voor dat advies en voor het afsluiten van de lening betaal je niets.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1227 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Altijd snelle acties en we zijn al vaker teruggekomen!

Hirsch 18 uur geleden
Trustpilot rating

Netjes, duidelijk, snel en erg behulpzaam!

Heer Van Ledden enmevrouw Kelderman, 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 6,1% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen