Geld lenen kost geld

Restschuld meefinancieren of geld lenen?

24 augustus 2015

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid.

Goed nieuws! ABN AMRO kwam met het bericht dat de woningmarkt zich sneller herstelt dan verwacht. Ook stijgen de woningprijzen al een aantal maanden achter elkaar. Mensen hebben meer vertrouwen in de woningmarkt en denken weer na over verhuizen.

Toch is het financieren van een nieuwe woning vaak nog lastig, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Zeker voor mensen die een huis hebben dat ‘onder water’ staat. Daarom deze week een paar tips voor het financieren van je restschuld.

Restschuld financieren met NHG

Heb je een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan kan het zijn dat je restschuld wordt kwijtgescholden. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Zo kom je alleen in aanmerking voor kwijtschelding als je je huis móet verkopen. Ook moet je er alles aan gedaan hebben om je verlies te beperken.

Restschuld meefinancieren in hypotheek

Heb je geen hypotheek met NHG of voldoe je niet aan de voorwaarden? Dan moet je zelf de restschuld financieren. Een van de mogelijkheden is dan je restschuld meefinancieren in je nieuwe hypotheek.

Alleen heeft je restschuld meefinancieren vaak nogal wat voeten in de aarde. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat sommige banken restschuld meefinancieren erg lastig maken of gewoon weigeren. Of het kan alleen als je afziet van de NHG. Ook moet je voldoen aan een inkomenseis.

Geld lenen huis

Op zoek naar een alternatief voor je restschuld? Dan is een gewone lening een goede optie. Het voordeel van een lening boven het afsluiten van een hypotheek is dat de totale kosten vaak lager zijn. Je betaalt namelijk geen afsluit-, advies-, notaris- of taxatiekosten.

Restschuld aftrekbaar

Ook met een lening voor je restschuld kom je in aanmerking voor belastingvoordeel. De rente van je lening voor je restschuld is namelijk, net als bij een hypotheek, 15 jaar fiscaal aftrekbaar.

Voor je restschuld kun je kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Van zowel de persoonlijke lening als het doorlopend krediet is de rente aftrekbaar als je deze afsluit voor je restschuld. En afsluiten doe je al vanaf een rente van 4,5%!

Lening aanvragen

Meer weten over je restschuld financieren en een lening aanvragen voor je restschuld? Neem contact op met mij of met een van mijn collega-kredietspecialisten. Wij helpen je graag de lening te kiezen die het beste past bij jou en je persoonlijke situatie.

BNP Paribas laagste rente voor middelgrote bedragen
Senioren kunnen nu nog voordeliger geld lenen bij BNP Paribas 16 februari 2021 | Danny Lindeman
BNP Paribas laagste rente voor middelgrote bedragen
BNP Paribas biedt laagste rente voor lening van 15.000 26 januari 2021 | Danny Lindeman
Qander consumer finance lagere rente
Lagere rente voor alle leningen van Qander 19 januari 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

754 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Snelle service korte aanvraag loop tijdt

B cetintas 8 dagen geleden
Trustpilot rating

Uitstekende service.

RB, 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen