Geld lenen kost geld

Flitskrediet van Ferratum bij Kassa

agreement-application-business-893894

2 oktober 2017

Flitskrediet afsluiten: je betaalt de hoofdprijs

Krediet.nl staat in Nederland geregistreerd en beschikt over alle benodigde AFM vergunningen zodat consumenten weten dat zij zaken doen met een betrouwbare professionele kredietverstrekker. Wij toetsen elke leenaanvraag bij het BKR. Dit in tegenstelling tot buitenlandse aanbieders die online onder Nederlandse namen zoals saldodipje.nl werkzaam zijn. Zij bieden flitskredieten aan zonder BKR toetsing. Lucratief voor mensen die snel geld willen lenen; maar uiteindelijk kom je bedrogen uit. Dit bleek afgelopen zaterdag in consumentenprogramma Kassa weer, waarin het aangeboden flitskrediet van Ferratum en saldodipje.nl onder de loep werd genomen.

Flitskredieten; onverantwoord en je betaalt de hoofdprijs

Flitskredieten lijken een uitkomst als je snel een klein leenbedrag nodig hebt. Aanbieders zoals saldodipje.nl kunnen vaak dezelfde dag nog het leenbedrag aan je uitbetalen maar de rente is hoog. In bijna alle gevallen wordt de maximaal wettelijk toegestane rente van 14% aan jou doorberekend. Maar dit zijn niet de enige hoge kosten die je moet maken voor de overbrugging van je negatieve saldo: er komen vaak ook nog extra verborgen kosten bij.

Voorwaarde uitbetaling lening: garantstelling

Voordat de lening wordt uitbetaald wordt tijdens het aanvraagproces de vraag gesteld wie garant staat voor jouw lening. Heb je geen familielid of bekende dan kun je aangeven dat het bedrijf Global Guarantee, uiteraard tegen betaling, garant zal staan. Een lening aanvragen, omdat je tijdelijk geld tekort komt, zit nog altijd in een taboesfeer dus kiest het gros van de klanten voor de anonieme garantstelling. Helaas blijkt pas later welke kosten zij hiervoor moeten betalen. De kosten zijn hoog en staan niet in verhouding met het leenbedrag. Het flitskrediet heeft dus meer weg van een woekerlening. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet bij een partnerbank van Krediet.nl is geen sprake van een garantstelling.

BKR toetsing

Het feit dat deze flitskredieten niet worden getoetst bij het BKR lijkt voor sommige consumenten een voordeel terwijl het in feite een nadeel is. Als je schulden hebt krijg geen nieuwe lening na BKR toetsing. Zonder toetsing geld lenen kan uiteindelijk dus nog meer schulden opleveren. Toetsing bij het BKR doet een kredietverstrekker om te voorkomen dat je meer leent dan je financieel kunt dragen. Een toetsing draagt dus bij aan verantwoord lenen.

AFM toezicht

Kredietaanbieders die in Nederland geregistreerd staan moeten in bezit zijn van geldige vergunningen om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Buitenlanders aanbieders van flitskredieten omzeilen dit door puur online te werk te gaan en vallen daarmee buiten de vergunningsplicht. De AFM dringt bij de minister van Financiën aan op aanvullende maatregelen in de vorm van een reclameverbod. Totdat concrete wetgeving komt zal de AFM de consument moeten blijven informeren en waarschuwen voor de enorm hoge kosten van flitskredieten.

Verantwoord lenen met advies

Sluit alleen leningen en kredieten af bij betrouwbare partijen die alle benodigde vergunningen hebben en die jouw aanvraag toetsen bij het BKR. Je voorkomt hiermee dat je meer leent dan je kunt terugbetalen en in financiële problemen komt. Onze adviseurs zorgen dat jouw lening past bij jouw persoonlijke en financiële situatie zodat je een verantwoorde lening afsluit zonder onzichtbare extra kosten.

De leenbedragen van flitskredieten liggen tussen de € 100 en € 1500 en de looptijd is kort; vaak moet je binnen drie maanden het geleende bedrag hebben afbetaald. Bij Krediet.nl sluit je een lening af voor bedragen vanaf € 2500 en de minimale looptijd is zes maanden, de maximale 120 maanden.

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen