Geld lenen kost geld

Geen belastingvoordeel meer bij restschuld

abundance-bank-bank-notes-259249

13 december 2017

Belastingvoordeel restschuldfinanciering vervalt in 2018

Je huis verkopen met een restschuld. Dat wil niemand. Maar als dat toch het geval is, is 2017 een beter jaar wat betreft de financiering ervan dan 2018. Met ingang van 1 januari stopt namelijk de maatregel die in 2012 was getroffen: de mogelijkheid tot fiscale aftrek van de restschuld. Tot en met 31 december mag de rente van de restschuldfinanciering nog voor 15 jaar worden afgetrokken, daarna niet meer. Haast is geboden.

Situatie 2017 versus 2018

Ieder jaar worden we geconfronteerd met nieuwe regelgeving en financiële wijzigingen. Voor woningbezitters die hun woning moeten verkopen, lager dan het bedrag aan hypotheek, is de wijziging op de restschuldfinanciering een grote nadelige wijziging. De fiscale aftrek gaat vervallen. In combinatie met de daling van de maximale hypotheek van 101% naar 100% is dit een flinke aanspraak op de eigen portemonnee. De restschuld meefinancieren met de hypotheek is door de daling naar 100% niet meer mogelijk; een hypotheek is puur voor de aankoop van de woning. Verbouwingen en andere kosten, zoals kosten koper en de restschuld, moeten op een andere manier worden gefinancierd.

Consumptief krediet voor restschuldfinanciering

Voor veel consumenten zal de restschuld financieren met eigen geld geen optie zijn gezien de gemiddelde hoogte van de schuld. De restschuld financieren met een consumptief krediet is in veel gevallen dan de uitkomst. In de praktijk is dit altijd een goede optie geweest omdat de restschuld meefinancieren met de hypotheek een looptijd van 30 jaar betekent. Bij een lening of krediet bepaalt u zelf de looptijd die maximaal 15 jaar was. Je betaalt dus over een kortere periode rente en aflossing en bent eerder schuldenvrij. Daarnaast is er geen limiet aan hoeveel je maximaal per jaar mag aflossen, zoals bij de meeste hypotheken wel het geval is.

Lening afsluiten

We kunnen ons voorstellen dat je niet dagelijks te maken hebt met de financiering van je restschuld. Onze adviseur kan op al jouw vragen antwoord geven. Het feit dat je hem moet financieren is al vervelend genoeg dus als het dan moet dan zo voordelig mogelijk. Onze rentes zijn laag en onze voorwaarden zijn gunstig. Op basis van jouw gegevens kunnen wij een voorstel op maat maken voor jouw restschuldfinanciering. In de meeste gevallen adviseren wij als leenvorm de persoonlijke lening vanwege de vaste rente, looptijd en maandlasten. Dit geeft zekerheid.

Regel het online

Wil je weten wat jij kunt lenen voor de financiering van je restschuld? Je kunt online een berekening maken zodat je een indicatie hebt van jouw maximale leenbedrag. Gelijk een offerte aanvragen zodat we jou een voorstel op maat kunnen doen? Vraag online je offerte aan.

Heb je op dit moment een restschuldfinanciering maar betaal je veel rente? Stap online over naar Krediet.nl. Onze rentes zijn laag en de voorwaarden zijn gunstig. Je mag kosteloos naar de lening naar ons oversluiten.

Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker 4 oktober 2021 | Danny Lindeman
Zet je dure ABN Amro Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening
Zet je dure Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening 15 september 2021 | Danny Lindeman
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk 31 augustus 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

958 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben door het proces heen goed begeleid. Dhr Lindeman is heel behulpzaam en denkt mee.

Angela Tavares 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Wat is het toch fijn, als je het echt niet meer weet. Omdat je eigen bank niet mee werkt ,omdat je afgekeurd bent. Of je daar om vraagt in dit leven. En zware lekkage heb in je huis. Dat je dan de man van krediet aan de lijn hebt. En je rustig maakt. Alles netjes uitlegt met je mee denkt ,en ook dat ik aangaf me printer heeft het ook nog begeven , online kon tekenen. Heb het contact met krediet.nl als heel fijn ervaren en ook vertrouwen in hun deskundigheid. Bedankt voor alles Danny

Desiree 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen