Geld lenen kost geld

Geen belastingvoordeel meer bij restschuld

abundance-bank-bank-notes-259249

13 december 2017

Belastingvoordeel restschuldfinanciering vervalt in 2018

Je huis verkopen met een restschuld. Dat wil niemand. Maar als dat toch het geval is, is 2017 een beter jaar wat betreft de financiering ervan dan 2018. Met ingang van 1 januari stopt namelijk de maatregel die in 2012 was getroffen: de mogelijkheid tot fiscale aftrek van de restschuld. Tot en met 31 december mag de rente van de restschuldfinanciering nog voor 15 jaar worden afgetrokken, daarna niet meer. Haast is geboden.

Situatie 2017 versus 2018

Ieder jaar worden we geconfronteerd met nieuwe regelgeving en financiële wijzigingen. Voor woningbezitters die hun woning moeten verkopen, lager dan het bedrag aan hypotheek, is de wijziging op de restschuldfinanciering een grote nadelige wijziging. De fiscale aftrek gaat vervallen. In combinatie met de daling van de maximale hypotheek van 101% naar 100% is dit een flinke aanspraak op de eigen portemonnee. De restschuld meefinancieren met de hypotheek is door de daling naar 100% niet meer mogelijk; een hypotheek is puur voor de aankoop van de woning. Verbouwingen en andere kosten, zoals kosten koper en de restschuld, moeten op een andere manier worden gefinancierd.

Consumptief krediet voor restschuldfinanciering

Voor veel consumenten zal de restschuld financieren met eigen geld geen optie zijn gezien de gemiddelde hoogte van de schuld. De restschuld financieren met een consumptief krediet is in veel gevallen dan de uitkomst. In de praktijk is dit altijd een goede optie geweest omdat de restschuld meefinancieren met de hypotheek een looptijd van 30 jaar betekent. Bij een lening of krediet bepaalt u zelf de looptijd die maximaal 15 jaar was. Je betaalt dus over een kortere periode rente en aflossing en bent eerder schuldenvrij. Daarnaast is er geen limiet aan hoeveel je maximaal per jaar mag aflossen, zoals bij de meeste hypotheken wel het geval is.

Lening afsluiten

We kunnen ons voorstellen dat je niet dagelijks te maken hebt met de financiering van je restschuld. Onze adviseur kan op al jouw vragen antwoord geven. Het feit dat je hem moet financieren is al vervelend genoeg dus als het dan moet dan zo voordelig mogelijk. Onze rentes zijn laag en onze voorwaarden zijn gunstig. Op basis van jouw gegevens kunnen wij een voorstel op maat maken voor jouw restschuldfinanciering. In de meeste gevallen adviseren wij als leenvorm de persoonlijke lening vanwege de vaste rente, looptijd en maandlasten. Dit geeft zekerheid.

Regel het online

Wil je weten wat jij kunt lenen voor de financiering van je restschuld? Je kunt online een berekening maken zodat je een indicatie hebt van jouw maximale leenbedrag. Gelijk een offerte aanvragen zodat we jou een voorstel op maat kunnen doen? Vraag online je offerte aan.

Heb je op dit moment een restschuldfinanciering maar betaal je veel rente? Stap online over naar Krediet.nl. Onze rentes zijn laag en de voorwaarden zijn gunstig. Je mag kosteloos naar de lening naar ons oversluiten.

Maximale rente gaat per 1 januari 2024 naar 15 procent
Maximale rente gaat per 1 januari naar 15% 4 december 2023 | Danny Lindeman
Minder consumptieve leningen en minder betalingsachterstanden
Minder consumptieve leningen en minder betalingsachterstanden 20 november 2023 | Danny Lindeman
Senioren kunnen wel lenen bij kredietnl
Bij Krediet.nl kunnen senioren wél geld lenen 31 oktober 2023 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Een heel goed advies en mensen die met je meedenken. En altijd een snelle reactie.

Ton 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer vlotte service, vriendelijk contact en snel geregeld.

Jo Mols 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen