Geld lenen kost geld

Rente op DEFAM Persoonlijke Lening naar 3,7%

Defam verlaagt rente

1 juli 2020

Per 1 juli 2020 staat de rente van de Persoonlijke Lening van DEFAM op 3,7%. Het tarief behoort daarmee tot de laagste rentes in Nederland. Fantastisch nieuws voor iedereen die voordelig geld wil lenen, van een dure lening af wil of leningen samen wil voegen.

Met een rente van 3,7% behoort DEFAM nu tot de aanbieders met de laagste tarieven in Nederland en zijn ze concurrent Freo voorbij gestreefd. De rente van 3,7% geldt voor leenbedragen tussen de €50.000 en €75.000 en voor de Persoonlijke Lening en de Persoonlijke Lening Plus van DEFAM. Wat is het verschil?

Keuze in looptijd

Bij de Persoonlijke Lening van DEFAM kies je een looptijd tussen de 12 en 72 maanden. Met zo’n korte looptijd los je sneller af. Je maandlasten zijn dan vanzelfsprekend wat hoger, maar in totaal betaal je minder dan met een langere looptijd. 

De DEFAM Persoonlijke Lening Plus kent een looptijd tussen 73 en 120 maanden. Omdat de afbetaling over een langere periode plaatsvindt, zijn je maandlasten automatisch lager. Maar je betaalt ook langer voor je lening. De totale kosten vallen dan hoger uit. 

Lenen voor een grote uitgave

Bij beide leningen betaal je een vast maandbedrag en staat de rente van 3,7% gedurende de hele looptijd vast. De laagste rente van 3,7% geldt alleen voor de hoogste leenbedragen. Daarom zul je er vooral van profiteren als je plannen hebt voor een grote uitgave. Een elektrische auto bijvoorbeeld, een recreatiewoning of een ingrijpende verbouwing. 

Lenen voor een verbouwing

Een verbouwing kun je vaak beter financieren met een Persoonlijke Lening dan met een tweede hypotheek. Want anders dan bij een hypotheek, heb je met een Persoonlijke Lening geen taxatie-, advies- en notariskosten. Verder is een Persoonlijke Lening sneller afbetaald, ook al omdat je altijd boetevrij extra mag aflossen. De lening vergroot je hypotheekschuld dus niet. En ten slotte: de rente van een lening voor een verbouwing is net zo goed fiscaal aftrekbaar als hypotheekrente.

Wil je de lening voor een verbouwing liever aflossen in 15 jaar (180 maanden)? Ook dan heeft DEFAM een aantrekkelijk aanbod voor je: de WoonLening met een rente van 4,4%.

Leningen oversluiten of samenvoegen

Ook voor leenbedragen vanaf €25.000 is de rente bij DEFAM vanaf 1 juli heel aantrekkelijk. Heb je ooit ergens een dure Persoonlijke Lening afgesloten? Sluit die dan eenvoudig over naar een goedkopere lening van DEFAM en zie direct je maandlasten dalen. En als je veel kleine leningen, creditcardschulden en aankopen op afbetaling hebt, kan dat bij elkaar opgeteld een flink bedrag zijn. Ook dan kan de voordelige DEFAM-lening een oplossing zijn. 

Geld lenen na persoonlijk advies

Ben je geïnteresseerd in een Persoonlijke Lening van DEFAM? Wij adviseren je persoonlijk over je mogelijkheden. Neem contact op met Krediet.nl of vraag een offerte aan

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Defam verplicht digitale identificatie
Defam verplicht digitale identificatie 5 februari 2024 | Danny Lindeman
Hoe los jij je persoonlijke lening af
Hoe los jij je persoonlijke lening af? Tip van Krediet.nl 2 februari 2024 | Danny Lindeman
Laat je adviseren als je geld leent
Laat je adviseren als je geld leent 24 januari 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1308 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

We hadden enorme pech, extra grote uitgaves waarvoor we geen geld hadden. Een aanvraag ingediend en binnen 3 uur was het geregeld. Ontzettend vriendelijk geholpen, meedenkend en erg klantgericht. Een aanrader!

Ilse 7 dagen geleden
Trustpilot rating

Super klantvriendelijk, denken allemaal met je mee, erg behulpzaam als je er niet uit komt. Alles wat je vraagt helpen ze je mee zowel telefonisch als via de mail. Ik ben zeer tevreden en raad krediet.nl zeker aan.

J.Timmers 9 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen