Geld lenen kost geld

Fideaal stopt met Doorlopend Krediet. Wat zijn je alternatieven?

Fideaal

9 november 2020

Kredietverstrekker Fideaal stopt met het aanbieden van Doorlopende Kredieten. En wie deze leenvorm nog heeft bij Fideaal kan vanaf 1 januari 2021 afgeloste bedragen niet langer opnieuw opnemen. Wat zijn dan de alternatieven van deze Fideaal klanten? Kun je überhaupt nog een Doorlopend Krediet afsluiten?

Fideaal is een onderdeel van Rabobank en een betrekkelijk kleine speler in de markt van Doorlopende Kredieten. Maar deze kredietverstrekker gaat verdwijnen. Nieuwe Doorlopende Kredieten worden al niet meer aangeboden. En voor bestaande kredieten verliezen klanten per 1 januari 2021 de mogelijkheid om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen. Ze gaan vanaf die datum dus stap voor stap hun volledige leenbedrag aflossen. Daarna wordt hun Doorlopend Krediet definitief opgezegd.

Risicovol en onzeker

Waarom Fideaal stopt met Doorlopende Kredieten? Het product past volgens hen niet meer bij deze tijd omdat het te onzeker en te risicovol is. De onzekerheid zit hem om te beginnen in de variabele rente. Die kan altijd stijgen of dalen. Als de rente omhoog gaat, betaal je meer voor je krediet dan je aanvankelijk dacht en is de looptijd langer. Met een Doorlopend Krediet kun je bovendien afgeloste bedragen opnieuw opnemen tot een bepaalde kredietlimiet. Dat is een risico. Want als je dat steeds doet, kom je niet meer van het krediet af.

Doorlopend Krediet wordt beperkt

Na de financiële crisis van een paar jaar geleden zijn we alerter geworden op het ontstaan van schulden en staat verantwoord lenen hoog in het vaandel van de Nederlandse kredietverstrekkers en van de toezichthouder. Daarom is vorig jaar wettelijk vastgelegd dat nieuwe Doorlopende Kredieten een maximale looptijd hebben van 15 jaar. Voor kredieten die voor die tijd zijn afgesloten geldt dat niet, maar steeds meer banken beperken ook deze producten. Bijvoorbeeld door het kredietlimiet gaandeweg te verlagen. 

Wat zijn jouw mogelijkheden?

Krediet.nl is zich natuurlijk ook bewust van de risico’s van een Doorlopend Krediet. Toch zijn we van mening dat in bepaalde situaties een Doorlopend Krediet een passende en juiste oplossing kan zijn. Daarom kun je bij ons nog altijd voor deze leenvorm kiezen. Wel gaan we vooraf altijd met je in gesprek over waar je het geld voor nodig hebt en welke leenvorm daar het beste bij past. We sluiten alleen een Doorlopend Krediet voor je af als we vinden dat dat voor jou verantwoorde keuze is. 

Fideaal Doorlopend Krediet omzetten?

Wil jij een Doorlopend Krediet afsluiten? Of heb jij een Doorlopend Krediet bij Fideaal en zoek je nu een alternatief? Neem dan contact met ons op via 0318 – 88 88 88 of vraag een offerte aan. We gaan na wat jouw mogelijkheden zijn. En we bespreken met jou wat een verstandige keuze is: (opnieuw) een Doorlopend Krediet of toch een Persoonlijke Lening

Geschreven door:
  • René Koopman
  • Directeur
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker
Hogere energierekening maakt verduurzaming aantrekkelijker 4 oktober 2021 | Danny Lindeman
Zet je dure ABN Amro Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening
Zet je dure Doorlopend Krediet om naar een Persoonlijke Lening 15 september 2021 | Danny Lindeman
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk
Geld lenen na je pensionering? Er is nog veel mogelijk 31 augustus 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

958 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben door het proces heen goed begeleid. Dhr Lindeman is heel behulpzaam en denkt mee.

Angela Tavares 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Wat is het toch fijn, als je het echt niet meer weet. Omdat je eigen bank niet mee werkt ,omdat je afgekeurd bent. Of je daar om vraagt in dit leven. En zware lekkage heb in je huis. Dat je dan de man van krediet aan de lijn hebt. En je rustig maakt. Alles netjes uitlegt met je mee denkt ,en ook dat ik aangaf me printer heeft het ook nog begeven , online kon tekenen. Heb het contact met krediet.nl als heel fijn ervaren en ook vertrouwen in hun deskundigheid. Bedankt voor alles Danny

Desiree 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen