Geld lenen kost geld

Kun jij nog een Doorlopend Krediet afsluiten?

Kun jij nog een doorlopend krediet afsluiten

24 maart 2021

Het Doorlopend Krediet was jarenlang een populaire leenvorm in Nederland. Toch lijkt deze flexibele lening zoetjesaan te verdwijnen. Als je een Doorlopend Krediet wilt afsluiten, klop je tegenwoordig bij veel banken tevergeefs aan. Bij Krediet.nl kun je nog wél kiezen voor deze flexibele manier van lenen.

Het grote voordeel van een Doorlopend Krediet is de flexibiliteit. Je spreekt een kredietlimiet af en mag tot dat bedrag geld opnemen, wanneer je wilt en zoveel je wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw mag opnemen, beschik je altijd over extra financiële ruimte. Maar door die ruime mogelijkheid bestaat ook het risico dat je langer van het krediet gebruikmaakt dan oorspronkelijk de bedoeling was. De rente op een Doorlopend Krediet is bovendien variabel, waardoor je totale kosten hoger uit kunnen vallen dan je vooraf had ingeschat.

Doorlopend Krediet aan banden

Om financiële problemen met het Doorlopend Krediet te voorkomen, kwamen er strengere regels. Zo mag de looptijd nog maar maximaal 15 jaar bedragen. Veel geldverstrekkers hebben de mogelijkheden nog verder beperkt. Dan mag je bijvoorbeeld maar een paar jaar vrij geld opnemen en aflossen. Na die periode kan het Doorlopend Krediet worden omgezet in een Persoonlijke Lening. Of de kredietlimiet wordt stapsgewijs verlaagd, totdat het bedrag op nul staat en je krediet stopt. En veel banken en kredietverstrekkers besloten simpelweg om het product niet meer aan te bieden.

Verantwoord lenen met een Doorlopend Krediet

Bij Krediet.nl staat verantwoord lenen hoog in het vaandel. Verantwoord lenen betekent dat de lening past bij je financiële mogelijkheden, je leendoel en je wensen. De meeste mensen sluiten een lening af voor een specifieke uitgave waarvan de kosten bekend zijn. Dan kom je vrijwel altijd uit bij een Persoonlijke Lening. Maar er zijn ook situaties waarin een Doorlopend Krediet een betere oplossing is. Misschien ben je nog onzeker over de kosten en wil je geld achter de hand hebben voor als je begroting wordt overschreden. Of misschien wil je financiële ruimte om later aanvullende aankopen te doen.

Offerte voor Doorlopend Krediet bij Krediet.nl

Het aantal aanbieders van Doorlopende Kredieten is in Nederland de afgelopen jaren sterk afgenomen. Bij Krediet.nl bieden we deze flexibele leenvorm nog wel aan. Vraag vrijblijvend en kosteloos een offerte aan. Een persoonlijk adviseur neemt dan contact met je op om je mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen met een verschillende kredietverstrekkers en kunnen het Doorlopend Krediet selecteren met de laagste rente en de best passende voorwaarden.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 26 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen