Geld lenen kost geld

Kun jij nog een Doorlopend Krediet afsluiten?

Kun jij nog een doorlopend krediet afsluiten

24 maart 2021

Het Doorlopend Krediet was jarenlang een populaire leenvorm in Nederland. Toch lijkt deze flexibele lening zoetjesaan te verdwijnen. Als je een Doorlopend Krediet wilt afsluiten, klop je tegenwoordig bij veel banken tevergeefs aan. Bij Krediet.nl kun je nog wél kiezen voor deze flexibele manier van lenen.

Het grote voordeel van een Doorlopend Krediet is de flexibiliteit. Je spreekt een kredietlimiet af en mag tot dat bedrag geld opnemen, wanneer je wilt en zoveel je wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Omdat je afgeloste bedragen steeds opnieuw mag opnemen, beschik je altijd over extra financiële ruimte. Maar door die ruime mogelijkheid bestaat ook het risico dat je langer van het krediet gebruikmaakt dan oorspronkelijk de bedoeling was. De rente op een Doorlopend Krediet is bovendien variabel, waardoor je totale kosten hoger uit kunnen vallen dan je vooraf had ingeschat.

Doorlopend Krediet aan banden

Om financiële problemen met het Doorlopend Krediet te voorkomen, kwamen er strengere regels. Zo mag de looptijd nog maar maximaal 15 jaar bedragen. Veel geldverstrekkers hebben de mogelijkheden nog verder beperkt. Dan mag je bijvoorbeeld maar een paar jaar vrij geld opnemen en aflossen. Na die periode kan het Doorlopend Krediet worden omgezet in een Persoonlijke Lening. Of de kredietlimiet wordt stapsgewijs verlaagd, totdat het bedrag op nul staat en je krediet stopt. En veel banken en kredietverstrekkers besloten simpelweg om het product niet meer aan te bieden.

Verantwoord lenen met een Doorlopend Krediet

Bij Krediet.nl staat verantwoord lenen hoog in het vaandel. Verantwoord lenen betekent dat de lening past bij je financiële mogelijkheden, je leendoel en je wensen. De meeste mensen sluiten een lening af voor een specifieke uitgave waarvan de kosten bekend zijn. Dan kom je vrijwel altijd uit bij een Persoonlijke Lening. Maar er zijn ook situaties waarin een Doorlopend Krediet een betere oplossing is. Misschien ben je nog onzeker over de kosten en wil je geld achter de hand hebben voor als je begroting wordt overschreden. Of misschien wil je financiële ruimte om later aanvullende aankopen te doen.

Offerte voor Doorlopend Krediet bij Krediet.nl

Het aantal aanbieders van Doorlopende Kredieten is in Nederland de afgelopen jaren sterk afgenomen. Bij Krediet.nl bieden we deze flexibele leenvorm nog wel aan. Vraag vrijblijvend en kosteloos een offerte aan. Een persoonlijk adviseur neemt dan contact met je op om je mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen met een verschillende kredietverstrekkers en kunnen het Doorlopend Krediet selecteren met de laagste rente en de best passende voorwaarden.

Geschreven door:
  • Danny Lindeman
  • Senior Kredietspecialist
Zonnepanelen en btw, hoe zit dat ook alweer?
Zonnepanelen en btw, wat is er veranderd? 9 januari 2023 | Danny Lindeman
Geld lenen in 2023 wat verandert er
Geld lenen in 2023. Wat verandert er? 21 december 2022 | Danny Lindeman
Leningaanvraag steeds sneller afgehandeld
Leningaanvraag steeds sneller afgehandeld 5 december 2022 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1206 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Er werden duidelijk instructies gegeven hoe de aanvraag in zijn werk gaat. Verder was er een proactieve houding van de medewerkers wat het tot een nog prettiger gesprek deed voldoen.

Klant 4 dagen geleden
Trustpilot rating

M I 5 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen