Geld lenen kost geld

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet is een flexibele manier van geld lenen. Je mag tot een bepaalde limiet geld opnemen, wanneer je wilt en zoveel je wilt. Zo beschik je altijd over extra financiële ruimte. Een Doorlopend Krediet is niet voor elke besteding geschikt. Daarom adviseren we je kosteloos of deze leenvorm bij jou en je leendoel past. Nieuwsgierig geworden? Binnen 24 uur is ons voorstel in je mailbox. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Doorlopend Krediet

  • Geld opnemen tot een kredietlimiet
  • Variabele rente en looptijd
  • Vast maandbedrag
  • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Wat is een Doorlopend Krediet?

Hoe werkt een Doorlopend Krediet? Dat leggen we je graag uit. Met een Doorlopend Krediet krijg je geen bedrag op je rekening gestort zoals bij een Persoonlijke Lening. In plaats daarvan spreek je een bepaalde kredietlimiet af. Tot die limiet mag je onbeperkt geld opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. 

Het Doorlopend Krediet is een heel flexibel krediet: afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen, maar je mag ook zoveel en zo vaak je wilt boetevrij aflossen. Het bedrag dat je maandelijks betaalt aan rente en aflossing staat wel vast. Omdat je maandlasten gelijk blijven, kun je het flexibele krediet goed afstemmen op je budget.

Het aantal aanbieders van Doorlopende Kredieten is de laatste jaren behoorlijk afgenomen. En van de Doorlopende Kredieten die er nog zijn, zijn de mogelijkheden kleiner geworden. Onbeperkt geld opnemen is dan bijvoorbeeld teruggebracht tot een paar jaar. Na die periode ga je verplicht aflossen of de kredietlimiet wordt dan stap voor stap verlaagd.

Een alternatief voor het Doorlopend Krediet is de Flex en Zeker Lening van Qander. Hiermee kun je de eerste 24 maanden onbeperkt geld opnemen tot de kredietlimiet. In die zin lijkt het op een Doorlopend Krediet. Maar anders dan bij een Doorlopend Krediet, kent de Flex en Zeker Lening gedurende de hele looptijd een vaste rente, ook tijdens de eerste 24 maanden. Je hebt daardoor meer zekerheid over je kosten. 

Na 24 maanden kun je geen geld meer opnemen en ga je de Flex en Zeker Lening van Qander aflossen. Je hebt dan in feite een Persoonlijke Lening en weet wanneer je lening eindigt.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Een doorlopend krediet aanvragen, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over Doorlopend Krediet

Rente Doorlopend Krediet

Doorlopend Kredieten hebben geen vaste rente, de rente is variabel. Dat betekent dat de rente hoger of lager kan worden. En dat heeft gevolgen voor je looptijd. Hoe zit dat? Je betaalt met een Doorlopend krediet een vast maandbedrag dat bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel. 

Bij een hoge rente is het rentedeel uiteraard wat groter en het aflossingsdeel daardoor kleiner. Je lost dan dus minder snel af en hebt een langere looptijd. Bij een lage rente op je Doorlopende Krediet is je aflossingsdeel groter omdat het rentedeel kleiner uitvalt. Omdat je dan sneller aflost, wordt je looptijd korter.

Wat je aan rente betaalt, hangt dus af van de tarieven van het Doorlopend Krediet. Maar het maakt voor de kosten van je Doorlopend Krediet ook uit hoeveel je hebt opgenomen. Heb je alles tot aan je kredietlimiet opgenomen? Dan betaal je ook veel rente en is het rentedeel groter. Is je schuld nog maar laag, dan is het rentedeel klein en het aflossingsdeel juist groot.

Laagste rente Doorlopend Krediet

Ben je op zoek naar het goedkoopste Doorlopend Krediet? Je kunt bij ons Doorlopende Kredieten vergelijken die verschillende geldverstrekkers op dit moment aanbieden. Je ziet dan in een oogopslag wie de laagste rente op een Doorlopend Krediet aanbiedt. En je kunt eenvoudig zelf de kosten van het Doorlopend Krediet berekenen. 

Houd er altijd rekening mee dat de rente op een Doorlopend Krediet gedurende de looptijd kan veranderen. Een stijging of daling van de rente is van invloed op de totale kosten van je Doorlopend Krediet. Je kunt op kosten van je Doorlopend Krediet besparen als je extra aflost.

Doorlopend Krediet aflossen

Met Doorlopende Kredieten kun je niet alleen zelf bepalen hoeveel geld je opneemt en wanneer. Je kunt ook aflossen zo vaak en zoveel je wilt. Omdat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag kun je sturen op de kosten door extra af te lossen. Je rentekosten dalen dan. Dat is een van de voordelen van het Doorlopend Krediet.

Omdat je met een Doorlopend Krediet steeds opnieuw geld kunt opnemen, is er een risico dat je langer aan de lening vastzit dan je oorspronkelijk van plan was. Dat is onwenselijk. Daarom moet een Doorlopend Krediet tegenwoordig binnen 15 jaar helemaal zijn afgelost. Om risicovol lenen te voorkomen bieden veel kredietverstrekkers überhaupt geen Doorlopend Krediet meer aan.

Andere kredietverstrekkers hebben de opnameperiode van het Doorlopend Krediet beperkt naar 2 of 3 jaar. Of ze verlagen vanaf een bepaald moment gaandeweg de kredietlimiet. Je kunt dan na verloop van tijd geen geld meer opnemen. Doorlopende Kredieten waar je 15 jaar lang onbeperkt geld kunt opnemen, biedt Krediet.nl niet meer aan. 

Voor wie is een Doorlopend Krediet aanvragen geschikt?

Een Doorlopend Krediet is een prima leenvorm als je een tijd wat extra geld achter de hand wilt hebben. Of als je voor een bepaalde aanschaf op een later tijdstip aanvullende uitgaven verwacht. Denk bijvoorbeeld aan een motor waar je nog speciale accessoires voor wilt kopen. 

Wanneer je een duidelijke uitgave voor ogen hebt en al weet hoeveel je nodig hebt, is een Persoonlijke Lening meestal een betere keuze. Ook voor woningverbetering kun je daar beter voor kiezen, omdat dan de rente meestal fiscaal aftrekbaar is. De rente op een Doorlopend Krediet is nooit fiscaal aftrekbaar.

Wil je een Doorlopend Krediet aanvragen? Doe dat dan bij Krediet.nl. Want wij bespreken vooraf altijd met je of zo’n flexibel krediet bij jouw leendoel past. Aan ons advies zijn geen kosten verbonden.

Doorlopend Krediet oversluiten bij Krediet.nl

Vind je jouw huidige Doorlopend Krediet te duur of worden de mogelijkheden van dat krediet beperkt? Bij Krediet.nl kun je je Doorlopend Krediet oversluiten. Je sluit dan een ander Doorlopend Krediet af met een lagere rente of betere voorwaarden. 

Wil je je Doorlopend Krediet beëindigen? Sluit dan het Doorlopend Krediet over naar een Persoonlijke Lening met een vaste rente en een vaste looptijd. Wij weten welke aantrekkelijke leningen de verschillende geldverstrekkers te bieden hebben.

Doorlopend Krediet afsluiten bij Krediet.nl?

Om in aanmerking te komen voor een Doorlopend Krediet moet je  een vast inkomen hebben dat hoog genoeg is om de kosten te kunnen betalen. Ook je leeftijd is van belang. Het Doorlopend Krediet moet namelijk voor je 74e zijn afgelost. 

Verder kijken we of je nog andere kredieten hebt uitstaan om na te gaan hoeveel je kunt lenen. Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan zoeken wij een Doorlopend Krediet met de laagste rente en gunstige voorwaarden. Je betaalt bij Krediet.nl geen afsluit- en advieskosten.

Waarom Doorlopend Krediet aanvragen bij Krediet.nl

Wil weten hoeveel geld jij kunt lenen? Bij Krediet.nl kun je kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij kunnen uit een breed aanbod de kredietverstrekker selecteren die een Doorlopend Krediet heeft met voorwaarden die bij jou passen. Binnen 24 uur is ons persoonlijke voorstel bij je binnen. 

Een voordeel van een Doorlopend Krediet aanvragen bij Krediet.nl is dat je persoonlijk geadviseerd wordt. Want als je geld leent, moet dat wel verantwoord lenen zijn. Daarom bekijken we samen met jou of deze leenvorm echt de beste oplossing is om je aanschaf te financieren. Pas als je precies weet wat het krediet inhoudt, sluiten we hem direct voor je af.

Wil je liever eerst overleggen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via telefoonnummer 0318 – 88 88 88.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1171 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Really professional and helpful even for non dutch speakers

Klant 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Snel, duidelijk en netjes geregeld. Ik ben zeer tevreden.

Dick 6 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 4,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen