Geld lenen kost geld

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet afsluiten betekent flexibel geld lenen. Je leent niet alleen geld voor een specifiek leendoel, zoals bijvoorbeeld voor een auto, maar daarnaast wil je ook de beschikking hebben over extra geld in geval van onvoorziene uitgaven. Als de wasmachine of droger kapotgaat, wil je graag direct een nieuwe kunnen kopen. Als je te maken krijgt met een dure reparatie van of onderhoud aan je auto, wil je dit ook meteen kunnen regelen. Met dit flexibele krediet hoef je je geen zorgen te maken over deze onverwachte, soms hoge, uitgaven.

Kenmerken van een Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet is, net als een Persoonlijke Lening, een leenvorm van consumptief krediet. De flexibele vorm van lenen is kenmerkend voor het Doorlopend Krediet en het geeft je financiële vrijheid. Je spreekt een kredietlimiet af en tot die grens mag je zelf beslissen wanneer en hoeveel je opneemt. Bij een onverwachte uitgave kun je dus direct over je geld beschikken. Je betaalt alleen rente over dit opgenomen bedrag. De rente en looptijd zijn variabel.

Wat dit krediet echt flexibel maakt, is dat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen tot aan je opnamelimiet. Een Doorlopend Krediet betekent geld opnemen wanneer jij het nodig hebt.

  • Looptijd
  • Fiscaal voordeel
  • Boetevrij inlossen

Looptijd

Looptijd

Een Doorlopend Krediet kent in tegenstelling tot een Persoonlijke Lening geen vaste looptijd. Kredietverstrekkers willen wel dat je voor het bereiken van een bepaalde leeftijd het krediet hebt afgelost. Wij hanteren de maximale leeftijd van 74 jaar; voordat je deze leeftijd bereikt moet het Doorlopend Krediet volledig zijn afgelost.

Fiscaal voordeel

Fiscaal voordeel

Een Doorlopend Krediet afsluiten om de restschuld op je woning te financieren betekent dat de rentekosten fiscaal aftrekbaar zijn. Dit belastingvoordeel ontvang je niet bij de financiering van andere leendoelen. Deze regeling is per 1 januari 2018 vervallen, maar geldt nog wel voor oversluitingen van een restschuld.

Bij een Persoonlijke Lening zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar als het leendoel restschuldfinanciering is, of een verbouwing of verbetering aan je eigen huis.

Boetevrij inlossen

Boetevrij inlossen

Bij een Doorlopend Krediet mag je op ieder gewenst moment boetevrij inlossen. Heb je een financiële meevaller? Los dit bedrag kosteloos in op je krediet en verlaag hiermee je openstaande leenbedrag.

Huiseigenaar Doorlopend Krediet

Als huiseigenaar leen je een hoger leenbedrag tegen een aantrekkelijk lage rente omdat een koophuis extra zekerheid biedt aan de kredietverstrekker. Ook hierbij geldt dat in geval van een restschuldfinanciering jij als eigenaar fiscaal voordeel hebt mits de lening afgesloten is voor 1 januari 2018. Bij andere leendoelen ontvang je geen belastingvoordeel.

Wat kost een krediet?

Welke kosten moet je betalen voor een Doorlopend Krediet? De hoogte van de kosten, je maandbedrag, hangt af van de hoogte van je kredietlimiet. De maandlasten bestaan uit een deel rente en een deel aflossing. De variabele rente betaal je over het uitstaande saldo. De rest van jouw maandbedrag is aflossing. Bij een Doorlopend Krediet kun je een maandtermijn kiezen van 1 tot 2% van de kredietlimiet. Het bedrag aan rente en aflossing samen vormen je maandbedrag.

Onze rentetarieven zijn laag en onze voorwaarden zijn gunstig. Je leent goedkoper geld als je getrouwd bent, beiden een vaste baan hebt, kinderen hebt, een koophuis hebt en geen negatieve BKR-registratie hebt. Bereken welk rentetarief wij jou kunnen aanbieden.

Voordeliger geld lenen

Heb je bij een andere kredietverstrekker een Doorlopend Krediet lopen tegen een hoge rente en ongunstige voorwaarden? Je kunt het krediet kosteloos naar ons oversluiten. Wij zetten je lopende krediet kosteloos om naar een nieuw krediet met een lage rente en tegen gunstige voorwaarden.

In het geval van een Persoonlijke Lening heb je geen flexibel beheer over je lening. Heb je een lening voor je auto afgesloten, maar zit er groot onderhoud aan te komen? Sluit je Persoonlijke Lening over naar een Doorlopend Krediet, zodat je de kosten van de extra uitgaven kunt betalen.

Heb je meerdere leningen en/of kredieten? Voeg ze samen tot één Doorlopend Krediet, zodat je overzicht hebt en een lagere rente betaalt. De rente voor een laag leenbedrag is meestal hoger dan de rente voor een hoger bedrag. Samenvoegen van leningen is kosteloos.

Krediet aanvragen

Wil je weten hoeveel geld jij kunt lenen? Je kunt kosteloos een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij sturen jou een persoonlijk voorstel. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze adviseurs via telefoonnummer 0318 – 88 88 88 of via de chat. De rente van ons Doorlopend Krediet is laag en wij bieden jou gunstige voorwaarden. Je betaalt ook geen afsluit- en advieskosten voor onze dienstverlening.

De actuele rentetarieven

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

645 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Super blij met de service. Snel en goed geholpen echt een aanrader. Goede aardige behulpzame personeel. Bedankt Krediet?

Heer Sahin en mevrouw Esen, 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Erg goed geholpen,zeer vriendelijk ?

Heer Hilgers, mevrouw Ducardus 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen