Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet

Altijd geld achter de hand voor als je dat plotseling nodig hebt. Dat is het idee achter het doorlopend krediet. Maar ‘plotseling’ en ‘nodig’, blijken rekbare begrippen te zijn. Het doorlopend krediet kan verkeerd gebruikt worden en zo tot onverantwoorde schulden leiden. Dat was voor kredietverstrekkers reden om met deze leenvorm te stoppen. Gelukkig zijn er genoeg prima alternatieven. Vraag een offerte aan bij Krediet.nl en laat je adviseren. 

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Wat is een doorlopend krediet?

Met een doorlopend krediet wordt er geen geld naar je overgemaakt, maar krijg een bepaalde leenruimte: tot een bepaald bedrag mag je geld opnemen én aflossen zoveel je wilt. De rente is variabel en kan dus per maand stijgen of dalen. Al die eigenschappen maakt het doorlopend krediet tot een flexibele leenvorm. 

Het doorlopend krediet biedt je dus veel vrijheid, maar ook veel onzekerheid. Omdat de rente niet vaststaat, weet je vooraf niet hoe hoog je kosten uitvallen. En omdat je afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen, kom je gemakkelijk in de verleiding om steeds weer gebruik te maken van je leenruimte. Het risico is dat je niet van het doorlopend krediet afkomt.

Het doorlopend krediet werd daarom aan banden gelegd. De looptijd mocht nog maar maximaal 15 jaar zijn en de meeste kredietaanbieders beperkten de opnamemogelijkheden. Uiteindelijk zijn bijna alle geldverstrekkers gestopt met deze leenvorm. Bij Krediet.nl kun je geen doorlopend krediet meer afsluiten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Alternatief voor doorlopend krediet

Een goed alternatief voor een doorlopend krediet is een persoonlijke lening. Je krijgt dan in een keer een geldbedrag op je rekening. Binnen een vaststaand aantal maanden – de looptijd – los je het leenbedrag af. De rente staat de hele looptijd vast. Je weet dus wanneer je klaar bent met aflossen en je maandbedrag blijft altijd hetzelfde. Wil je extra aflossen? Dan kan dat boetevrij.

Wil je toch graag wat flexibiliteit in je lening? Dan kun je kiezen voor de Flex en Zeker Lening van Qander. Net als bij een doorlopend krediet spreek je af dat je tot een bepaald bedrag geld kunt opnemen. Ook kun je afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Een verschil met een gangbaar doorlopend krediet is dat de Flex en Zeker Lening alleen in de eerste 24 maanden flexibel is. Daarna verandert de Flex en Zeker Lening in een persoonlijke lening. Het bedrag dat je op dat moment hebt opgenomen, los je stap voor stap af binnen een vaste looptijd. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je altijd boetevrij extra aflossen.

Er is nog een verschil met een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Bij de Flex en Zeker Lening staat de rente vast. Ook in de eerste 24 maanden heb je een vaste rente. Omdat de rente niet verandert, heb je meer zekerheid over je kosten. 

Een doorlopend krediet aanvragen, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over doorlopend krediet

Rente doorlopend krediet

De rente op een doorlopend krediet staat niet vast, maar kan van maand op maand veranderen. In een periode waarin de rentes stijgen, is dit een groot nadeel. Je maandlasten blijven wel gelijk, maar je totale kosten gaan flink omhoog. Ook ben je een stuk langer bezig met aflossen.

Is de rente op jouw doorlopend krediet hoog? Of wil je liever een vaste rente? Kies dan voor het alternatief, de persoonlijke lening. Je hebt dan zekerheid over kosten en looptijd. Je kredietadviseur bij Krediet.nl zoekt voor jou de lening met de laagste rente en de voorwaarden die bij je passen. Een persoonlijke lening is bovendien goed af te stemmen op de levensduur van je aankoop.

Als je wilt weten met welke lening jij het voordeligst uit bent, neem dan contact met ons op. Als voorbereiding kun je alvast de rente vergelijken van onze persoonlijke leningen.

Doorlopend krediet aflossen

Je lost iedere maand een stukje van het doorlopend krediet af. Je maandbedrag staat vast. Dat betekent dat je relatief veel aflost als de rente laag is. Bij een hoge rente is het aflossingsdeel juist kleiner. Je doet er dan langer over om het opgenomen bedrag af te betalen. 

Misschien wil je versneld je doorlopende krediet aflossen. Dat kan, want je mag op je doorlopend krediet zoveel en zo vaak aflossen als je wilt. Dat is altijd boetevrij. Als je het je kunt veroorloven, kun je dus in een klap de hele schuld afbetalen. 

Doorlopend krediet oversluiten

Versneld je doorlopend krediet aflossen, lukt je misschien niet. Wil je toch van het krediet af? Bijvoorbeeld omdat je te vaak in de verleiding komt om weer geld op te nemen? Of omdat je graag zekerheid wilt over de kosten en de looptijd? Dan kun je het doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening.

Wil je het doorlopend krediet oversluiten? Dan gaan wij voor jou op zoek naar een lening met een lage rente. Met dat geld lossen we jouw doorlopend krediet in een keer helemaal af en we beëindigen je contract. Vanaf dat moment heb je een persoonlijke lening met een vaste rente, vaste maandlasten en een vaste looptijd. Minder risicovol en wel zo duidelijk.

Doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet afsluiten, kan niet meer bij Krediet.nl. Maar we kunnen je ongetwijfeld helpen bij de keuze voor een andere leenvorm. Vraag een offerte aan. Je krijgt  dan binnen een dag bericht en we bellen je voor een vrijblijvend adviesgesprek. We willen dat je precies weet wat je van de lening kunt verwachten en hoe hoog je kosten zijn. Pas dan beslis je of je de lening af wilt sluiten.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen