Geld lenen kost geld

Geld lenen voor afbetalen creditcard

Een creditcard kan handig zijn. Je kunt er overal ter wereld mee betalen en de verstrekker van de kaart schiet het bedrag voor. Je kunt dus ook iets kopen als er niet genoeg op je rekening staat. Maar daar zit nu net het risico. Want je kunt daardoor ook gemakkelijk een creditcardschuld krijgen, met hoge kosten tot gevolg. Wil je voordeliger uit zijn? Ga dan in een keer je creditcard aflossen met een lening bij Krediet.nl. 

vanaf

6,5%

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor het afbetalen van je creditcard?

Op je creditcard zit een bestedingslimiet, meestal afhankelijk van je inkomen. Als die limiet betrekkelijk laag is, kom je nog niet zo snel in de problemen. Maar misschien heb je wel ruimte voor 5.000 euro of meer. De limiet kan zelfs wel 20.000 euro zijn. Je betaalt een vast bedrag per jaar voor je creditcard. Dit kan een paar tientjes zijn, maar bij een hoge bestedingslimiet betaal je meer.

De bedragen die je met je creditcard afrekent, tellen op tot het eind van de maand. Dan incasseert de creditcardverstrekker in een keer de totale schuld van je betaalrekening. Gebeurt dat netjes op tijd, dan betaal je geen rente. Maar lukt dat niet, dan wordt er wel rente in rekening gebracht. Vaak is dat de wettelijk toegestane maximum rente. Die is hoog en je schuld loopt dan flink op.

In plaats van in een keer alles af te rekenen, mag je bij sommige creditcards gespreid betalen. Je kunt dan de creditcard aflossen in termijnen. Maar dat is niet gratis. Over de nog niet afbetaalde schuld betaal je een hoge rente.

Heb je een creditcardschuld waar je vanaf wilt? Je kunt je creditcard aflossen door geld te lenen. Dat klinkt misschien gek, maar in feite is het niets anders dan je dure creditcard inruilen voor een lening met een veel lagere rente. Omdat de rentekosten van de lening zijn een stuk lager dan de rentekosten van je creditcard, ben je voordeliger uit.

Lening aanvragen voor afbetalen, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Hoeveel kan je lenen voor de afbetaling?

Wil je je creditcardschuld afbetalen met een lening? Ga dan eerst na hoeveel je kunt lenen. Bij Krediet.nl kijken we daarbij naar je inkomen en je uitgaven en we checken bij het BKR welke schulden je hebt en of je die altijd netjes hebt afgelost. Heb je een creditcard met gespreide betaling? In feite is dat een lening. Een dergelijke creditcard staat daarom geregistreerd bij het BKR.

De geldverstrekker bij wie je het geld leent, wil ook jouw bankafschriften van de laatste drie maanden zien. Daaruit kan blijken hoe jij je creditcard gebruikt. Is dat incidenteel tijdens een vakantie in het buitenland of voor een aankoop via een webshop? Of heb je de creditcard steeds nodig om de maand rond te komen? In dat laatste geval kan je leningaanvraag afgewezen worden. 

Blijkt na alle checks dat alles in orde is? Dan kunnen we voor jou snel een lening afsluiten. Het geld kan dan al binnen een paar dagen op je rekening staan.

Welke leningen zijn hiervoor geschikt?

Wil je het liefst in een keer je creditcardschuld afbetalen? Dan kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten bij Krediet.nl. Je leent een bedrag ineens tegen een rente die lager is dan de rente op je creditcardschuld. Met het geleende bedrag ga je in een keer jouw creditcardschuld afbetalen. 

Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat je zekerheid hebt over je kosten. De rente en de looptijd van de lening staan namelijk vast. Je betaalt dus elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Je weet vooraf precies wanneer je lening is afgelost. En hoeveel je er in totaal aan kwijt bent.

Je kunt extra aflossen op je creditcard, maar dat kan ook met een persoonlijke lening. Tussentijds extra aflossen mag namelijk altijd zonder dat je een boete hoeft te betalen. Door tussentijds extra af te lossen, verkort je de looptijd. Je bent dan eerder van je lening af.

Waar moet je op letten?

Je wilt geld lenen voor het aflossen van je creditcard, maar je wilt de creditcard wel blijven gebruiken.  Dan hebben we een paar tips voor je:

  • Kies na het aflossen van je creditcard voor een lagere bestedingsruimte. 
  • Gebruik de kaart uitsluitend voor uitgaven die je niet op een andere manier kunt betalen. 
  • Heb je gespreide betaling waarbij je de creditcard aflost in termijnen? Zeg deze mogelijkheid op. Of verhoog het termijnbedrag zodat je schuld sneller is afgelost.
  • Neem maar één creditcard. Met meerdere creditcards kom je sneller in de problemen.
  • Stop je creditcard niet in je portemonnee, maar bewaar hem thuis en gebruik hem alleen voor internetaankopen als je geen andere betaalmogelijkheid hebt. Of neem je creditcard alleen mee op buitenlandse vakanties.
  • Sta je voor een grote uitgave? Vraag ons dan om een offerte voor een lening in plaats van je creditcard te gebruiken. De rente op een lening is een stuk lager.

De specialisten van Krediet.nl helpen je graag!

Krediet.nl kan jou helpen bij het afbetalen van je creditcardschuld. Je vraagt heel eenvoudig online een offerte aan en krijgt binnen een dag een voorstel van ons. De documenten die we van je nodig hebben, kun je snel uploaden of je geeft toestemming om de gegevens direct van de bron te krijgen.  De afhandeling verloopt dan snel en foutloos en het geld kan al binnen twee dagen bij je binnen zijn.

Wij zoeken voor jou een lening met een aantrekkelijke rente. Omdat wij zaken doen met meerdere kredietverstrekkers, vinden we altijd de lening die bij je past. En we willen graag dat je volmondig ja zegt tegen de offerte. Daarom bespreken we vooraf wat je van de lening kunt verwachten en adviseren we je over je keuzemogelijkheden zoals de looptijd die je kunt kiezen.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Rene Pieper. Rene is een zeer ervaren kredietadviseur die 2,5 jaar geleden vanwege zijn stevige kennis en ervaring werd binnengehaald bij Krediet.nl. Een breed pallet aan opleidingen en verschillende functies bij verzekeraars en banken hebben hem gemaakt tot een allround kredietspecialist, die ook bij de meest complexe dossiers tot een goede oplossing weet te komen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen