Geld lenen kost geld

Geld lenen voor nieuwe cv-ketel

Je cv-ketel is aan het eind van de levensduur en moet vervangen worden. Je wilt niet in de kou zitten, dus je schaft een nieuwe cv-ketel aan. Dat is even een investering. Heb je daar op dit moment geen geld voor? Bij Krediet.nl kun je de cv-ketel financieren met een passende lening. Vraag een offerte aan en je krijgt duidelijkheid over je kosten.

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor een nieuwe cv-ketel?

Als je je oude cv-ketel wilt vervangen, mag je tot 2026 nog kiezen voor een traditionele cv-ketel. Na die datum is het in veel gevallen verplicht om een hybride warmtepomp aan te schaffen en dat is een veel duurder systeem. Je keuze kan ook op de cv ketel vallen omdat je woning niet geschikt is voor een warmtepomp vanwege onvoldoende isolatie of omdat er te weinig ruimte is voor zo’n pomp. 

Je kunt dus een goede reden hebben om te kiezen voor een traditionele verwarmingsketel. Hoeveel ben je dan kwijt? Voor een efficiënte, nieuwe cv ketel kunnen de kosten oplopen tot 4.000 euro. En voor de installatie van je nieuwe ketel betaal je ook nog eens tussen 500 en 1.000 euro, afhankelijk van de vraag welke werkzaamheden er nodig zijn.

Helaas kun je in Nederland geen subsidie voor een cv ketel krijgen. Maar je kunt voor de aanschaf van een nieuwe cv ketel wel geld lenen bij Krediet.nl. Wij zoeken voor jou de lening die past bij jouw mogelijkheden en jouw wensen. We richten ons daarbij op een lage rente en lage maandlasten.

Lening aanvragen voor een cv-ketel, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Hoeveel kan je lenen voor een cv-ketel?

Wat je maximaal kunt lenen, hangt grotendeels af van je inkomen. Maar ook andere aspecten van je financiën spelen een rol. Heb je bijvoorbeeld schulden die je nog aflost? Hoe ziet je persoonlijke situatie eruit? Heb je een partner, een koopwoning, kinderen? Bij ons reken je eenvoudig uit hoeveel je kunt lenen voor een cv-ketel.

Je leenbedrag hangt ook af van je leendoel. Wil je alleen een nieuwe cv ketel financieren? Reken dan uit wat de installatie en de aanschaf van een nieuwe cv ketel kosten. Maar misschien heb je nog andere plannen voor woningverbeteringen. Dan leen je een hoger bedrag. Dat kan voordelig zijn omdat de rente op hogere leenbedragen vaak lager is dan op een klein leenbedrag. 

Met een lening heb je hogere maandlasten. Maar als je energiebesparende maatregelen treft, wordt je energierekening lager en dus bespaar je ook weer op je maandlasten. Je kunt bovendien een lening met een aantrekkelijke rente afsluiten die speciaal bedoeld is voor verduurzaming. En je investering wordt nog betaalbaarder omdat de rente van een persoonlijke lening voor een cv-ketel fiscaal aftrekbaar is.

Welke leningen zijn hiervoor geschikt?

Voor het financieren van je cv ketel kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Je leent dan een bedrag in een keer om de nieuwe ketel aan te schaffen. De rente staat vast, evenals de looptijd en het maandbedrag. Daarom heb je zekerheid over je kosten. Wil je tussentijds extra aflossen? Dat kan altijd kosteloos. Je hoeft namelijk geen boete te betalen.

Een persoonlijke lening voor een cv ketel levert je bovendien een belastingvoordeel op. Want de rente is fiscaal aftrekbaar als je het geld besteedt aan woningverbetering en als je iedere maand op de lening aflost.

Koop je een ketel die naast warmte ook elektriciteit levert, een zogenaamde micro-WKK/HR(e)-ketel? Dan kun je in aanmerking komen voor een Greenloans lening. Dit is een groene lening tussen 2.500 en 50.000 euro. Je kunt de lening aanvragen als je je huis gaat verduurzamen. De rente is voor alle leenbedragen gelijk. En je kunt een looptijd kiezen tussen 5 en 15 jaar. Zo kun je de looptijd goed afstemmen op de levensduur van je cv-ketel. 

Een doorlopend krediet is minder geschikt om de cv ketel te financieren. Deze leenvorm wordt nauwelijks meer aangeboden omdat de financiële risico’s nogal groot zijn Ook mis je met een doorlopend krediet het belastingvoordeel. Omdat niet zeker is of je de lening wel stapsgewijs aflost, is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Waar moet je op letten?

Wil je geld lenen voor een nieuwe cv ketel? Let dan op dat je leenbedrag hoog genoeg is om alle kosten te kunnen betalen. Dus niet alleen de cv ketel zelf, ook de installatiekosten en eventuele onvoorziene kosten kun je het beste in je begroting opnemen.

Ga ook na wat een slimme keuze is in verband met je energielasten. Misschien kun je met energiebesparende maatregelen zoveel op je energiekosten besparen, dat je ook andere energiebesparende maatregelen wilt treffen. Zoek van tevoren goed uit wat er met jouw woning mogelijk is en hoe rendabel de maatregelen zijn. 

Kies een looptijd die past bij de levensduur van je investering. Een nieuwe cv-ketel kan wel 15 jaar mee. Je kunt dus kiezen voor een langere looptijd. Het voordeel is dat je maandlasten dan laag uitvallen. Wil je op de kosten van je lening besparen? Los dan af en toe tussendoor extra af. Daarvoor wordt geen boete in rekening gebracht, maar je looptijd wordt wel korter en je totale kosten dalen.

De specialisten van Krediet.nl helpen je graag

Wil je een nieuwe cv ketel financieren, dan wil je weten wat voor jou de beste lening is. Het is lastig om dat zelf uit te zoeken. Vraag daarom een offerte aan bij Krediet.nl. Je kunt er dan op vertrouwen dat wij de lening vinden die in jouw situatie de laagste rente heeft. Ook kunnen we je persoonlijk adviseren over de keuzes die je maakt, bijvoorbeeld in looptijd.

Bij Krediet.nl weet je bovendien dat de lening verantwoord is en afgestemd is op jouw financiële mogelijkheden. Wij kijken daar zorgvuldig naar, want we willen niet dat jij in de problemen kunt komen vanwege de lening. 

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen