Geld lenen kost geld

Geld lenen voor dakbedekking

Vroeg of laat gaat het gebeuren: je moet de dakbedekking of zelfs het complete dak van je woning  vervangen. Omdat je last hebt van lekkage bijvoorbeeld of omdat er te veel warmte ontsnapt via het dak. Een nieuw dak biedt veel voordelen, maar de renovatie is wel een flinke investering. Als je daar geld voor nodig hebt, kun je bij Krediet.nl een lening voor een nieuw dak afsluiten. 

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor nieuwe dakbedekking?

Een van de belangrijkste voordelen van een nieuw dak is energiebesparing. Want zo'n 20 tot 30% van de warmte in huis gaat verloren als het dak niet goed geïsoleerd is. Je kunt je energierekening met honderden euro’s per jaar omlaag brengen met een goed isolerend dak. Alleen al om energie te besparen is het dus de moeite waard om geld te lenen voor een dak. 

Ook om een andere reden is een lening voor een nieuw dak een uitkomst. Want met een goed dak voorkom je schade door lekkages. Iedere keer betalen om gaten in het dak te repareren is een dure grap. Vooral wanneer je opstalverzekering de schade niet vergoedt omdat het dak slecht onderhouden is. Kies voor een goede dakrenovatie en je bent van je problemen af. 

Maar de winst van een nieuw dak zit niet alleen in lagere energielasten en besparingen op toekomstige onderhoudskosten. De waarde van de woning schiet ook nog eens omhoog met een nieuw dak. Zeker als je ook een opbouw realiseert want dan win je ineens enorm veel ruimte. Wil je geld lenen voor een nieuw dak? Vraag ons naar je mogelijkheden.

Lening aanvragen voor een nieuw dak, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Wat zijn de kosten van nieuwe dakbedekking?

Hoe hoog zijn de kosten voor nieuwe dakbedekking? Dat is niet zo gemakkelijk te zeggen. Want ga je voor een compleet nieuw dak of vervang je alleen de bedekking? Zet de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.  Alleen de bedekking vervangen is goedkoper, maar met een compleet nieuw dak kun je de boel beter isoleren. 

Wanneer je alleen de dakbedekking vervangt, liggen de kosten tussen de 3.000 en 7.500 euro voor een dak van 60 m2. Voor een compleet nieuw dak moet je rekenen op een bedrag tussen de 15.000 en 20.000 euro. De kosten hangen af van de afmetingen van je dak, het materiaal dat gebruikt wordt en de materiaalkosten en het geld dat je kwijt bent aan het arbeidsloon van de vakman die je inschakelt. 

Je kunt de renovatie ook verder uitbreiden. Wil je bijvoorbeeld je nieuwe dak vol leggen met zonnepanelen? Die zijn de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden en je bespaart met zonnepanelen nog weer meer op je energierekening. Of heb je grotere plannen en wil je meer ruimte creëren door een extra verdieping op je huis? Dan heb je het over een fors hogere investering.

Denk na over je plannen en maak een goede begroting voordat je de knoop doorhakt. Dan weet je ook hoeveel geld je nodig hebt. Wil je een lening voor een nieuw dak afsluiten? Zoek dan alvast uit hoeveel je kunt lenen.

Welke leningen zijn hiervoor geschikt?

Hoe kan je geld lenen voor een nieuw dak? Het meest geschikt is een persoonlijke lening voor een nieuw dak. Je leent dan in een keer het volledige bedrag dat je nodig hebt. Een persoonlijke lening biedt bovendien van alle financieringen de meeste voordelen. Want:

  1. Je komt nooit voor onverwachte kosten te staan, want zowel de rente als de looptijd van de persoonlijke lening staan vast. Dat betekent dat jouw maandbedrag steeds gelijk blijft en dat je een duidelijke einddatum hebt voor het aflossen.
  2. De rente en de looptijd van een persoonlijke lening staan weliswaar vast, maar jij hebt wel mogelijkheden om iets aan te passen. Wil je bijvoorbeeld tussentijds een extra bedrag aflossen? Dat kan gewoon. Je betaalt geen boete of andere kosten. Omdat je leenbedrag ineens lager is, wordt je looptijd korter. Je bent dus sneller van de lening af.
  3. Is geld lenen goedkoper geworden omdat de rente is gedaald? Dan kun jij daar ook van profiteren. Vraag ons of je de lening kunt oversluiten. Wij zoeken dan een nieuwe lening voor je met een lagere rente en lossen daarmee je oude lening af. Met jouw nieuwe lening heb je lagere maandlasten of een kortere looptijd. Wil je meer lenen? Als jouw financiën voldoende zijn, kunnen we het leenbedrag verhogen.
  4. Ga je geld lenen voor een nieuw dak, dan gebruik je het voor woningverbetering. De rente is dan fiscaal aftrekbaar. Dat levert een mooi belastingvoordeel op en dat is een lekkere compensatie van de kosten.

Een bijzondere persoonlijke lening is de Greenloans lening. Die is speciaal ontwikkeld voor energiebesparende maatregelen zoals dakisolatie en zonnepanelen. Met Greenloans  kun je tussen 2.500 en 50.000 euro lenen. De rente is voor elk leenbedrag gelijk. Laat ons uitzoeken of dit een geschikte lening voor een nieuw dak is.

Je kunt eventueel ook je hypotheek verhogen voor een nieuw dak. Houd er dan wel rekening mee dat je bijkomende kosten hebt, onder meer voor hypotheekadvies, een taxatie en de notaris. Dat maakt de hypotheek duurder dan wanneer je bijvoorbeeld 20.000 euro leent bij Krediet.nl. Ook heb je met een hypotheek een lange looptijd waardoor je totale kosten hoog uitvallen, ondanks dat de rente wat lager is.

Laat vooraf uitrekenen of je goedkoper en beter uit bent met een lening of met een hypotheek. Vraag je hypotheekverstrekker om een offerte en doe hetzelfde bij ons voor een lening voor je dak. Vergelijk dan beide mogelijkheden. Wil je even sparren? Onze adviseurs gaan graag het gesprek met je aan.

Waar moet je op letten?

Sluit nooit zomaar een lening af, want er zijn een paar zaken waar je op moet letten.

  1. Bereken eerst de kosten en de baten. Wat ben je kwijt aan materiaal en arbeidsloon? Houd ook rekening met onvoorziene kosten. Hoe hoog zijn de totale kosten van de lening? Hoeveel ga je aan energiekosten besparen? En hoe groot is je belastingvoordeel in verband met de renteaftrek? 
  2. Of de investering de moeite waard is, hangt af van je toekomstplannen. Wil je op korte termijn verhuizen, dan kun je het geld misschien beter in je nieuwe woning steken. Ben je van plan nog jaren in je huis te blijven? Dan profiteer je het meest van de waardestijging, de lagere energielasten en de lagere onderhoudskosten.
  3. De rente van je lening is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geld besteedt aan verbetering van je eigen eerste woning. Voor een tweede woning of vakantiehuisje geldt de renteaftrek niet. Ook moet je de lening stapsgewijs binnen 30 jaar aflossen. Dus neem je een doorlopend krediet of een aflossingsvrije hypotheek voor een nieuw dak? Dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.
  4. Kies welke looptijd bij je past. Met een korte looptijd zijn je totale kosten lager maar betaal je wat meer per maand. Omdat een nieuw dak nog decennialang meegaat, kun je ook een langere looptijd kiezen waarmee je zorgt voor lage maandlasten. Je kunt dan tussentijds extra boetevrij aflossen, waardoor je de looptijd toch weer verkort. Dat beslis je dan zelf en dat is wel zo flexibel.

De specialisten van Krediet.nl helpen je graag

Je vraagt je misschien af: kan ik geld lenen voor een nieuw dak? Wij zoeken dat graag voor je uit. Je hoeft alleen maar een offerte aan te vragen en je krijgt een helder voorstel van ons. In een persoonlijk adviesgesprek leggen we uit wat je mogelijkheden zijn en adviseren we je over de keuzes die je kunt maken.

De specialisten van Krediet.nl zetten jouw belang op de eerste plaats. Pas als je volmondig ja zegt tegen de offerte, sluiten we de lening voor je af. Wanneer je alle documenten snel aanlevert, kan het geld voor een nieuw dak al binnen twee dagen op je rekening staan.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen