Geld lenen kost geld

Geld lenen voor dakramen

De tijden dat er ’s winters ijsbloemen op de ramen stonden, liggen ver achter ons. Toch betekent dat niet dat jouw dakramen alle warmte goed binnenhouden. Ook kunnen ramen aan het einde van hun leven komen en dan neemt de kans op schade toe. Wil jij je dakramen vervangen? Vraag ons dan naar de lening waarmee je dat het beste kunt financieren.

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor nieuwe dakramen?

Je oude dakramen bieden misschien niet meer de beste isolatie. Je kunt daarom je dakramen vervangen door goed isolerende, energie-efficiënte ramen. Je verlaagt je energiekosten dan flink. En in de zomer houden diezelfde ramen je huis juist koel. 

Oude dakramen zijn niet erg weerbestendig. Als er vocht binnendringt, kunnen ze aangetast worden. Ze kunnen gaan lekken en schade veroorzaken aan je vloer of inboedel. En een oud dakraam laat vaak minder licht door. Met nieuwe ramen wordt je huis lichter en voelt het allemaal wat ruimtelijker aan. En wat dacht je van de prachtige uitstraling die je huis krijgt met de nieuwe ramen? 

En dan is er het bedienen en schoonmaken van je ramen. Fijn om je dakramen eenvoudig te kunnen openen en sluiten. Met een afstandsbediening kan dat zelfs ook van buiten. Omdat je de ramen naar binnen kunt kantelen, kun je beide zijden gemakkelijk schoonhouden. Dat spaart een glazenwasser uit.

Een heel belangrijk voordeel van nieuwe dakramen is dat je woning in waarde stijgt. Want je huis wordt door de nieuwe dakramen mooier en energiezuiniger en onderhoud wordt minder urgent. Dat vinden potentiële kopers aantrekkelijk. Je kunt je huis dus sneller en voor een hoger bedrag verkopen.

Geld lenen voor nieuwe dakramen is de moeite waard omdat de investering je ook veel oplevert. Er zijn verschillende leenmogelijkheden. Zo kun je bij Krediet.nl een groene lening voor energiebesparing afsluiten. Vraag ons wat in jouw situatie een goede lening is.

Lening aanvragen voor vervanging dakramen, hoe werkt het?

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Wat zijn de kosten van nieuwe dakramen?

De kosten voor nieuwe dakramen bestaan uit de aanschafkosten, de montage en de afwerking. De prijzen van de dakramen zelf zijn afhankelijk van het type raam, het materiaal en de afmetingen en lopen uiteen van zo’n 250 euro tot 1500 euro per stuk. 

Voor het plaatsen van een dakraam rekent een vakman zijn eigen uurtarief. Als hij op hoogte werkt, moet hij veiligheidsmaatregelen treffen en misschien een kraan huren. Dan betaal je meer. En gaat het niet zozeer om een dakraam vervangen, maar om het plaatsen van een compleet nieuw raam? Dan moet er een gat in het dak worden gemaakt. Dat maakt de klus complexer en duurder.

Verder kun je bij het vervangen van dakramen keuzes maken: welke beglazing je wilt bijvoorbeeld en of je zonwering wenst aan de buitenkant. En wil je een eenvoudige, functionele afwerking of moet de die juist bijzonder en mooi zijn? Ga je alle ramen in je woning vervangen of kies je ook voor een dakkapel op zolder en dakisolatie? Dan stijgen je uitgaven verder. 

Dakramen vervangen kan prijzig zijn, zeker als het om een flink aantal gaat. De prijs kun je drukken door gebruik te maken van subsidie voor dakramen. Zo kun je het isolatieglas deels financieren met ISDE subsidie. Deze subsidie bedraagt 15% tot 30% van je kosten. Vraag ook bij je gemeente of er subsidiepotjes zijn waar jij voor in aanmerking komt.

Een subsidie voor dakramen is waarschijnlijk niet genoeg om alle kosten te dekken. Heb je nog een aanvullende financiering nodig? Ga dan na hoeveel je kunt lenen bij Krediet.nl of vraag een offerte aan voor dakramen.

Welke leningen zijn hiervoor geschikt?

Een persoonlijke lening is de meest geschikt financiering voor nieuwe dakramen. Het benodigde geld krijg je direct helemaal op je rekening. Vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Omdat de rente vastgezet is, betaal je iedere maand hetzelfde. Je totale kosten zijn bovendien vooraf bekend en je weet wanneer je klaar bent met aflossen. Dat geeft zekerheid.

Met een persoonlijke lening heb je een keuze in looptijd, soms wel tot 15 jaar. Een korte looptijd betekent hoge maandlasten. Maar omdat je snel van je lening af bent, zijn de totale kosten lager. Met een lange looptijd betaal je minder per maand. Maar omdat het langer duurt voordat alles is afgelost, zijn de totale kosten hoger. Wel kun je bijsturen door af en toe tussentijds extra af te lossen. Je verkort dan je looptijd en je totale kosten dalen. Extra aflossen is altijd boetevrij.

De rente op een lening is fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor woningverbetering van je eerste huis en als je elke maand iets van het leenbedrag aflost. Met een aflossingsvrije hypotheek of een doorlopend krediet heb je daarom geen recht op renteaftrek. Een persoonlijke lening biedt dat voordeel wel.

Er is een speciale lening voor verduurzaming: de Greenloans lening. Het is een persoonlijke lening tussen 2.500 en 50.000 euro met een aantrekkelijke rente die bovendien voor alle leenbedragen gelijk is. Je kunt voor een Greenloans lening in aanmerking komen als je ramen, deuren en kozijnen vervangt door een duurzaam product. Vraag ons of Greenloans voor jou een goede keuze is.

Waar moet je op letten?

Voordat je geld leent voor dakramen doe je er goed aan eerst een goede begroting te maken. Bepaal in overleg eventueel met een vakman welk type ramen je wilt hebben van welke afmetingen en hoeveel dakramen je wilt vervangen. En maak keuzes voor glas, materiaal, kleur en afwerking. Hoe beter je aangeeft wat je wilt, hoe duidelijker de offerte wordt. Dan weet je ook welk leenbedrag je nodig hebt.

Kies een lening die past bij je uitgave. Is dat een groene lening of een reguliere? Is met je lening de rente fiscaal aftrekbaar? En welke looptijd past het beste bij jou? Als je een offerte aanvraagt bij Krediet.nl word je over die keuzes geadviseerd.

De specialisten van Krediet.nl helpen je graag

Krediet.nl werkt samen met verschillende gerenommeerde kredietverstrekkers in Nederland die bekendstaan om hun scherpe rente. Je kunt bij ons heel eenvoudig online een offerte aanvragen. Wij zoeken uit welke partij voor jou het mooiste en voordeligste aanbod heeft.

In een persoonlijk adviesgesprek leggen we bovendien uit hoe de lening in elkaar zit en adviseren we over de keuzes die je kunt maken. Heb je na het afsluiten nog wensen of vragen? Neem dan gerust weer contact op met jouw adviseur bij Krediet.nl

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Natasja Schipper. Na 25 jaar ervaring in de kredietbranche waarin ze al heel wat klanten aan een passende lening heeft geholpen, kun je Natasja gerust een senior adviseur noemen. Natasja houdt als een spin in het web overzicht over het hele proces: van administratieve werkzaamheden tot contact met klanten en banken, en het afwikkelen van dossiers.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen