Geld lenen kost geld

Lening voor elektrische fiets

Lange tochten maken, naar je werk gaan of zware boodschappen halen. De e-bike is in veel situaties het perfecte vervoermiddel. Of zie je jezelf liever op een speed pedelec? Misschien heb je niet genoeg geld om er een aan te schaffen. Vraag ons dan hoe je een elektrische fiets kunt financieren. Wij zoeken voor jou een fietslening met een lage rente en goede voorwaarden.

vanaf

6,5%

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Financiering elektrische fiets vergelijken

Je kunt een elektrische fiets of een speed pedelec op verschillende manieren financieren. Welke optie past bij jou en waarmee ben je het voordeligst uit?

Spaargeld gebruiken voor e-bike

Het is mooi als je gespaard hebt voor je elektrische fiets. Maar het duurt wel even voordat je het benodigde bedrag bij elkaar hebt en in de tussentijd gaan de prijzen voor elektrische fiets omhoog. Houd er bovendien rekening mee dat er genoeg op je rekening moet staan voor onverwachte noodzakelijke uitgaven. 

Financiering via de fietswinkel

De winkelier waar jij de fiets koopt kan jou de mogelijkheid bieden om de fiets op afbetaling te kopen. Gespreide betaling, heel verleidelijk. Toch is een e-bike op afbetaling een afrader. Drie bezwaren op een rij:

  1. Je hebt een behoorlijk hoge rente, vaak zelfs de wettelijk maximale rente. Je bent dus duur uit. Moet je ook een verzekering afsluiten om de afbetaling van je lening veilig te stellen? Dan stijgen je kosten verder. Soms kun je een fiets op afbetaling kopen zonder bkr-check of zogenaamd zonder rente. Het lijken voordelen, maar het resultaat is vrijwel altijd dat je veel meer kwijt bent dan wanneer je voor je elektrische fiets een lening zou afsluiten.
  2. De voorwaarden van een e-bike op afbetaling zijn niet altijd even gunstig. Bij sommige contracten kun je bijvoorbeeld niet vrij beschikken over je fiets. Je kunt de e-bike dan bijvoorbeeld pas verkopen als alle termijnen zijn betaald. Mis je een betaaltermijn, dan kun je een boete krijgen of kan de verkoper de fiets terugeisen. Je staat dan met lege handen en de maandtermijnen die je betaald hebt, ben je kwijt.
  3. Als je een elektrische fiets op afbetaling koopt, word je niet geadviseerd. Je kunt niet kiezen en tekent bij het kruisje, zonder dat je weet of zo’n koop op afbetaling wel de beste financiering is. Vraag Krediet.nl daarom eerst of geld lenen voor een elektrische fiets niet goedkoper is.

Elektrische fiets lening

In plaats van een koop of afbetaling kun je beter geld lenen voor je speed pedelec of je e-bike. Maar hoeveel kun je lenen? Het bedrag is afhankelijk van de prijs van je fiets en van eventuele accessoires zoals een snelheidsmeter, een fietshelm, een houder voor je smartphone en fietstassen. Krediet.nl zoekt uit welke lening voor een elektrische fiets de laagste rente heeft voor jouw leenbedrag.

Welke lening voor je elektrische fiets?

Persoonlijke lening

Vaak is een persoonlijke lening het meest geschikt om de elektrische fiets te financieren. De rente en het maandbedrag staan vast en je kunt de looptijd afstemmen op de gebruiksduur van je e-bike of je speed pedelec. Een kortere looptijd kiezen, kan ook. Dan ben je minder kwijt aan rentekosten en heb je de fietslening eerder afgelost.

Een persoonlijke lening voor je e-bike mag je altijd boetevrij extra aflossen. De fiets is bovendien meteen je eigendom. Dus als hij niet bevalt of als je een ander model wilt, kun je hem verkopen. Met de opbrengst los je dan de lening af of koop je een andere e-bike of bijvoorbeeld een speed pedelec.

Wij gaan voor jou op zoek naar de goedkoopste fietslening. We zijn bovendien duidelijk over de kosten zodat je kunt zien hoeveel je per maand en in totaal kwijt bent. Lees over de mogelijkheden om een lening voor een elektrische fiets af te sluiten.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet voor een elektrische fiets is niet zo geschikt. Het krediet is vooral bedoeld voor extra financiële ruimte wanneer je dat onverwacht nodig hebt. De kosten staan vooraf niet vast omdat de rente zomaar kan stijgen of dalen. Een doorlopend krediet wordt bovendien vaak langer gebruikt dan nodig is omdat afgeloste bedragen opnieuw opgenomen kunnen worden.

De meeste kredietverstrekkers zijn gestopt met het aanbieden van een doorlopend krediet. Krediet.nl heeft alleen nog een doorlopend krediet met een vaste waar je twee jaar lange afgeloste bedrag opnieuw mag opnemen. Daarna verandert het krediet in een persoonlijke lening. 

Fiets financieren via Krediet.nl

Een fietsfinanciering via Krediet.nl is een prima keuze omdat je weet je dat je veilig en verantwoord leent. Je sluit maar niet zomaar iets af, maar je wordt altijd vooraf geadviseerd. We werken bovendien samen met kredietverstrekkers die de laagste rente in Nederland rekenen. Zo kunnen we de goedkoopste fietslening voor je vinden.

Misschien wil je direct van de e-bike gebruikmaken. Weet dan dat een lening op korte termijn geregeld is en dat het geld al binnen twee dagen op je rekening kan staan. Zo kun je snel je fiets aanschaffen. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen