Geld lenen kost geld

Elektrische fiets financieren

Lange tochten maken, naar je werk gaan of zware boodschappen halen. De e-bike is in veel situaties het perfecte vervoermiddel. Heb je niet genoeg geld om er een aan te schaffen? Dan kun je een elektrische fiets kopen op afbetaling of er geld voor lenen. Die laatste optie is veel voordeliger.

vanaf

5,7%

arrow

1215 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Fiets op afbetaling: de kosten

Je ziet een prachtige e-bike en wilt er het liefst direct op wegrijden. En dan biedt de winkelier jou de mogelijkheid de fiets op afbetaling te kopen. Gespreide betaling, heel verleidelijk. Toch is een e-bike op afbetaling een afrader. 

Om te beginnen betaal je een behoorlijk hoge rente, vaak zelfs de wettelijk maximale rente. Je bent dus duur uit. Moet je ook een verzekering afsluiten om de afbetaling van je lening veilig te stellen? Dan stijgen je kosten verder.

Soms kun je een fiets op afbetaling kopen zonder BKR-check of zogenaamd zonder rente. Het lijken voordelen, maar het resultaat is vrijwel altijd dat je veel meer kwijt bent dan wanneer je de fiets gewoon zou betalen of wanneer je er een lening met een lage rente voor zou afsluiten.

Fiets op afbetaling: de voorwaarden

De voorwaarden van een e-bike op afbetaling zijn niet altijd even gunstig. Bij sommige contracten kun je bijvoorbeeld niet vrij beschikken over je fiets. Je kunt de e-bike dan bijvoorbeeld pas verkopen als alle termijnen zijn betaald. Mis je een betaaltermijn, dan kun je een boete krijgen of kan de verkoper de fiets terugeisen. Je staat dan met lege handen en de maandtermijnen die je betaald hebt, ben je kwijt.

En ten slotte: als je een elektrische fiets op afbetaling koopt, word je niet geadviseerd. Je kunt niet kiezen en tekent bij het kruisje, zonder dat je weet of zo’n fiets op afbetaling wel de beste financiering is. Ga je bij Krediet.nl geld lenen voor een fiets, dan bespreken we altijd welke lening in jouw geval het gunstigst is. 

Geld lenen voor fiets

Een elektrische fiets op afbetaling kopen is dus geen goed idee. Je kunt beter geld lenen voor je fiets. Misschien heb je wat spaargeld en kan je leenbedrag bescheiden blijven. Wil je meer lenen voor je fiets, dan kan dat ook. Bijvoorbeeld om accessoires te kopen zoals een snelheidsmeter, een fietshelm, een fietsendrager, een houder voor je smartphone en fietstassen. 

Wil je weten wat het verschil is in kosten tussen een fiets kopen op afbetaling en een lening voor een fiets? Vraag dan een offerte aan bij Krediet.nl. Je adviseur kan uitrekenen wat je voordeel is als je geld leent voor een elektrische fiets. Bovendien krijg je persoonlijk advies. De adviseur bespreekt welke leenvorm, leenbedrag en looptijd het beste bij je passen.

Welke lening voor je fiets?

Hoe kun je het best je elektrische fiets financieren? Vaak is een Persoonlijke Lening voor een fiets het meest geschikt. De rente en het maandbedrag staan vast en je kunt de looptijd afstemmen op de gebruiksduur van je e-bike. Een kortere looptijd kiezen, kan ook. Dan ben je minder kwijt aan rentekosten en heb je de fietslening eerder afgelost.

Naast een lage rente zijn goede voorwaarden van belang, bijvoorbeeld dat je altijd boetevrij extra af mag lossen. Als je geld leent is de fiets meteen je eigendom. Bevalt hij niet of wil je een ander model? Dan kun je de fiets verkopen en met de opbrengst de lening aflossen of een andere e-bike aanschaffen.

Fiets financieren via Krediet.nl

Een fietsfinanciering via Krediet.nl is een prima keuze omdat je weet je dat je veilig en verantwoord leent. Je sluit maar niet zomaar iets af, maar je wordt altijd vooraf geadviseerd. We werken bovendien samen met kredietverstrekkers die de laagste rente in Nederland rekenen. Zo kunnen we de goedkoopste lening voor je e-bike vinden.

Misschien wil je direct van de e-bike gebruikmaken. Weet dan dat een lening op korte termijn geregeld is en dat het geld al binnen twee dagen op je rekening kan staan. Zo kun je snel je fiets aanschaffen. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1215 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Zeer goed advies

Anita 5 dagen geleden
Trustpilot rating

Ze zijn heel duidelijk en vragen worden gelijk behandeld

Klant 6 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen