Geld lenen kost geld

Geld lenen voor inboedel en/of verhuizing

Een verhuizing brengt veel kosten met zich mee: een verhuiswagen huren, nieuwe inboedel kopen, het huis opknappen of zelfs verbouwen. Kosten die mogelijk hoger uitvallen dan verwacht. Kun je wel een financieel steuntje in de rug gebruiken? Dan is geld lenen voor je inboedel en verhuizing een goede optie.

Verhuizen zonder geld

Wanneer je gaat verhuizen of gaat verbouwen, is het verstandig om extra geld achter de hand te hebben. Zo kun je onvoorziene uitgaven opvangen, zonder dat je hiervoor rood hoeft te staan bij je bank. Rood staan is een simpele vorm van geld lenen, maar ook een dure: voor rood staan betaal je een zeer hoge rente, tot wel 14%. De rente van een lening is altijd lager. Een lening is daarmee voordeliger en het afsluiten ervan is een snel en efficiënt proces.

Hoeveel geld je kunt lenen voor de verbouwing of de verhuizing, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is daarom belangrijk om je goed te laten adviseren voordat je een lening afsluit. 

Ook verbouwen?

Wellicht is je nieuwe woning nog niet helemaal naar jouw persoonlijke smaak en zou je graag een (kleine) verbouwing willen realiseren, zodat je heerlijk kunt douchen in de badkamer die bij jou past. Naast de verhuizing kun je ook een verbouwing financieren middels een consumptief krediet. Als je van tevoren weet wat de totale kosten zijn van de verhuizing en de verbouwing, dan is een Persoonlijke Lening een geschikte leenvorm.

Het kan ook zijn dat je nog twijfelt of je wilt verbouwen. Je besluit om eerst te verhuizen en na verloop van tijd te beslissen of je wel of niet voor die openslaande tuindeuren wilt gaan. In dat geval is een Doorlopend Krediet een heel geschikte leenvorm. Je spreekt een maximale kredietlimiet af en kunt hier flexibel over beschikken. Je neemt nu eerst een bedrag op voor de verhuizing en je hebt de mogelijkheid om later eventueel geld op te nemen voor de verbouwing. Je betaalt alleen rente over het daadwerkelijk geleende bedrag.

Een combinatiekrediet is ook een optie. De lening wordt dan gesplitst in een deel Persoonlijke Lening, waardoor je gebruik kunt maken van fiscale voordelen, en een deel Doorlopend Krediet, waar je flexibel over kunt beschikken. 

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening met als doel de verbouwing van de eigen woning heeft het voordeel dat de rente fiscaal aftrekbaar is. Dit geldt niet wanneer je een Doorlopend Krediet hebt.

In het geval van een verhuizing is er geen mogelijkheid om de rente af te trekken. 

Offerte aanvragen

Nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn voor een lening voor jouw verhuizing of verbouwing? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen