Geld lenen kost geld

Kozijnen financieren

Nieuwe kozijnen zorgen niet alleen voor een waardevermeerdering van de woning, maar ook voor een betere isolatie. Dit geeft lagere energiekosten en hiermee lever je ook een positieve bijdrage aan een beter milieu. Mooie bijkomstigheden. Hoe betaal je de kosten van de nieuwe kozijnen? Heb je voldoende eigen middelen om ze direct te kunnen betalen? Of moet je op zoek naar een andere financieringsmogelijkheid, zoals het afsluiten van een lening, kopen op afbetaling of meefinancieren met de hypotheek? We zetten alle opties op een rij voor je.

Lening voor kozijnen

Je kozijnen niet in een keer maar per maand betalen kan dankzij een lening. Je sluit een lening af, betaalt daarmee de kozijnen en betaalt vervolgens in maandelijkse termijnen je lening af. Als je een Persoonlijke Lening afsluit, staan de rente, looptijd en maandlasten vast; een zekere manier van geld lenen. Heb je tussentijds een financiële meevaller, dan mag je boetevrij extra inlossen op je lening.

Doorlopend Krediet

Je kiest voor dit krediet als je flexibel over je lening wilt beschikken. De meeste mensen kiezen gezien de lage rente voor een Persoonlijke Lening; je weet op welke datum je de lening volledig hebt afgelost. Die zekerheid heb je bij een Doorlopend Krediet niet; je kunt ingeloste bedragen weer opnemen en de rente is variabel.

Kozijnen kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling is niet alleen mogelijk bij keukens of wasmachines, maar ook bij kozijnen. Je kunt gebruik maken van een zogenaamd kozijnplan. Je kozijnen worden geplaatst en jij betaalt vervolgens de kosten aan rente en aflossing maandelijks, achteraf in gelijke termijnen, terug. Deze uitgestelde betaling is vaak een dure vorm van financieren. De rente is hoog, vaak zelfs het maximaal wettelijk toegestane tarief van 14%. Soms zijn er verborgen kosten waar je pas nadat de koop gesloten is mee te maken krijgt. De rente die je in geval van een consumptief krediet betaalt is veel lager en je krijgt niet te maken met verborgen (hoge) kosten.

Kosten meefinancieren met hypotheek

De kosten van je nieuwe kozijnen financieren door je hypotheek te verhogen is met ingang van 2018 niet meer mogelijk. Je maximale hypotheek in 2018 is nog maar 100%, van de waarde van de woning; je hebt meestal geen financiële ruimte om je verbouwing te financieren vanuit je hypotheek. De rente van een hypotheek ligt lager dan de rente van een lening, maar daar tegenover staat dat de looptijd van een hypotheek 30 jaar is tegenover maximaal 10 jaar bij een lening. Je betaalt in geval van een lening dus over een kortere periode kosten. De voorwaarden van een lening zijn gunstiger doordat boetevrij mag worden ingelost. Bij een hypotheek zijn hier vaak wel kosten aan verbonden. Al met al is een consumptieve lening dus bijna altijd een betere oplossing dan het verhogen van de hypotheek.

Groot bedrag lenen?

Wil je niet alleen nieuwe kozijnen maar ook een dakkapel laten plaatsen dan kun je een hoger leenbedrag afsluiten. De rente gaat omlaag bij een hoger leenbedrag. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden in jouw situatie. Want lenen is maatwerk en elke leenaanvraag is anders.

Offerte aanvragen

Wil je online geld lenen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een voorstel op maat van ons. Uiteraard staan onze adviseurs voor je klaar als je vragen hebt of meer advies nodig hebt. De rentetarieven die wij jou kunnen bieden zijn laag dus je kunt een scherpe offerte verwachten voor de financiering van de nieuwe kunststof of houten kozijnen. Je betaalt bij ons geen advies- en afsluitkosten.

Offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

739 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ging prima en snel.

W heins-zegers 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Snel en kundig geholpen door meneer van den Bovenkamp. Zoals beloofd de digitale zoen!

Miriam K 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen