Let op! geld lenen kost geld

Motor financieren

Droom je al lang van een eigen motor maar heb je geen budget? Denk dan eens aan een lening. Een lening voor een motor is eenvoudig af te sluiten en binnen enkele werkdagen heb je toegang tot het krediet.

Onze specialist:

Rene Koopman

René Koopman

Directeur

Specialisme: klantbelang, het verbeteren van de service

Lening voor motor & jouw persoonlijke situatie

Welke lening het best aansluit en hoeveel geld je kunt lenen, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Onze kredietspecialisten verdiepen zich daarom altijd eerst in jouw situatie en leenbehoefte. Op basis daarvan sturen ze je een passend voorstel. Zo weet je zeker dat je een verantwoorde lening voor een motor afsluit.

Looptijd lening voor motor

Als je een lening voor een motor afsluit, kies dan voor een looptijd die aansluit op de geschatte gebruiksduur van de motor. Op die manier voorkom je dat je geld betaalt voor een motor die je niet meer in bezit hebt.

Geld lenen voor motor: de mogelijkheden

Om geld te lenen voor een motor kun je kiezen uit een van de volgende leningen:

Financieren met een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening zet je de looptijd vast. Net als bij een auto heeft een motor een economische levensduur van een paar jaar. Sluit dus geen lening af met een looptijd van 10 jaar omdat de motor dan is afgeschreven terwijl jij nog maandelijks de lening afbetaalt. Naast de looptijd staan ook de rente en de maandlasten vast dus je weet dat op de einddatum van de lening de motor volledig is afbetaald. Wil je versneld de lening inlossen? Dat mag boetevrij.

Doorlopend krediet afsluiten

Het afsluiten van een doorlopend krediet geeft je de mogelijkheid om extra geld achter de hand te hebben voor bijvoorbeeld extra uitgaven aan motorkleding, groot onderhoud of als je je motor wilt pimpen door hem bijvoorbeeld te wrappen of te laten spuiten. De rente van deze leenvorm is variabel en de looptijd staat niet vast; je krijgt minder zekerheid dan bij een persoonlijke lening. De meeste klanten kiezen voor een persoonlijke lening vanwege de zekerheid en profiteren van de huidige lage rente die zij vastzetten voor de hele looptijd van de lening.

Kopen op afbetaling

De dealer kan jou ook de mogelijkheid bieden om je motor te kopen op afbetaling: betaal de motor achteraf in termijnen. Dat lijkt een mooie optie: op één adres je aankoop en financiering regelen. Deze vorm van financieren is wel een dure; in bijna alle gevallen wordt de wettelijk maximale rente berekend. Je bent dus een stuk duurder uit dan je motor financieren met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Een ander nadeel is dat je meestal geen eigenaar bent totdat alle termijnen zijn afbetaald; de motor verkopen is geen optie. Als je de motor financiert met een lening ben je direct eigenaar.

Offerte aanvragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan zodat je weet wat jouw mogelijkheden zijn om een motor te financieren tegen een lage rente en gunstige voorwaarden. Onze ervaren adviseurs denken met je mee en hebben antwoord op al jouw vragen.

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.