Let op! geld lenen kost geld

Geld lenen voor je studie

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Studeren om verder te komen

Je hebt een leuke baan maar om verder te komen in je carrière is een vervolgstudie zoals een masterclass een must. Maar misschien zit je juist niet op je plek met je huidige baan en overweeg je een switch te maken. Ook dan zul je een studie moeten volgen. Dat loopt flink in de papieren want het studiegeld voor een particuliere studie is niet mis. Hoe ga je het hoge collegegeld betalen?

Mogelijkheden voor een lening

Als je na je dertigste (opnieuw) gaat studeren kost dat veel geld; je komt namelijk niet meer in aanmerking voor studiefinanciering. Je moet zelf de financiering van je studie regelen tenzij je werkgever voor jou betaalt. Met het afsluiten van een lening kun je je studie en eventuele benodigde studiematerialen bekostigen. Sluit je een lening af boven een bepaalde drempel dan kun je zelfs in aanmerking komen voor fiscale aftrek.

Persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening afsluit weet je wat je vaste maandlasten zijn. De rente van een persoonlijke lening staat namelijk vast. Ook spreek je bij het afsluiten van je lening af wanneer de lening volledig afgelost moet zijn. Een persoonlijke lening adviseren we je ook als je alleen een lening wilt afsluiten voor je collegegeld. Je leent precies dat bedrag. De eventuele overige kosten die je tijdens je studie maakt betaal je zelf.

Doorlopend krediet

Weet jij van tevoren niet precies voor welke kosten je komt te staan dan is een doorlopend krediet een passende leenvorm voor jou. Je leent niet alleen het bedrag wat je aan studiegeld moet betalen maar je hebt ook extra geld achter de hand voor boeken of als je op studiereis gaat. Een doorlopend krediet geeft je flexibiliteit. De rente van deze leenvorm staat niet vast en je hoeft ook geen vaste bedragen af te lossen. Als je dus een maand wat krapper bij kas zit los je minder af. Ook kun je als je ineens een dure maand hebt met extra uitgaven geld wat je al eerder hebt afgelost gewoon weer opnemen. Bij een doorlopend krediet spreek je geen einddatum van je lening af. Je hebt dus minder zekerheid dan met een persoonlijke lening maar je hebt meer flexibiliteit in het opnemen van je geld.

Advies nodig?

Vind je het lastig om te bepalen welke lening het beste past bij jou? Wij helpen je graag en geven jou op basis van de benodigde gegevens het best passende advies. Weet je al welke lening je wilt voor je studie? Vraag dan een offerte aan, uiteraard vrijblijvend.

Wat kun je lenen?


Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.