Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een studie?

Je hebt een leuke baan, maar om verder te komen in je carrière is een vervolgstudie nodig, zoals een master of een post-hbo opleiding. Of misschien wil je een switch maken naar heel ander werk dan je nu doet. Daarvoor moet je een omscholing of een specifieke cursus volgen. Bij Krediet.nl kun je geld lenen voor je opleiding. 

vanaf

6,6%

Studeren om verder te komen

Hoe ga je je studie financieren? Misschien kun je bij DUO studiefinanciering aanvragen. Maar als je na je dertigste (opnieuw) aan een universiteit of hogeschool gaat studeren, kom je daarvoor niet in aanmerking. Ook zijn er particuliere opleidingen waarvoor je geen studiefinanciering van het rijk krijgt. In die gevallen moet je zelf je studie financieren.

Bij Krediet.nl kun je geld lenen voor een studie voor volwassenen. Je kunt geld lenen voor een studie aan een universiteit of hbo-instelling. Een lening voor een studie afsluiten in het kader van omscholing of bijscholing of geld lenen voor een cursus of training die je voor je plezier volgt. Vraag ons naar je mogelijkheden en laat je adviseren over de studie lening die bij je past.

Mogelijkheden voor een lening

Wil je geld lenen voor een particuliere opleiding of een leuke cursus of een beroepsopleiding? Welke lening voor je studie jij het beste kunt afsluiten, hangt af van je wensen en je mogelijkheden.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening voor een studie is aan te raden als je weet hoeveel de opleiding kost. Je krijgt het bedrag in een keer op je rekening en kunt direct de hele opleiding betalen. De rente van een persoonlijke lening staat vast en je spreekt af hoe lang je doet over de aflossing. Je hebt daardoor zekerheid: je maandlasten blijven gelijk en je weet wanneer de lening is afbetaald.

Heb je de mogelijkheid om extra af te lossen op je lening? Dan kan dat altijd kosteloos. Je kunt zoveel en zo vaak je wilt boetevrij extra aflossen op je studielening.

Betaalt je werkgever mee aan je opleiding? Of heb je alleen een lening voor je collegegeld nodig? Een persoonlijke lening kun je ook gebruiken om een deel van je studie te betalen. Je leent alleen het bedrag dat je nodig hebt.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is minder geschikt om een complete studie te financieren. Maar het krediet kan wel een uitkomst zijn voor onverwachte studiekosten. Als je bijvoorbeeld extra studieboeken moet kopen of onverwacht op studiereis gaat. Je hebt met een doorlopend krediet namelijk extra geld achter de hand omdat je tot een bepaalde limiet geld kunt opnemen. 

Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je alleen het bedrag opneemt dat je nodig hebt en alleen daarover rente betaalt. Ook mag je afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dat maakt de leenvorm heel flexibel. Toch zijn de meeste kredietverstrekkers gestopt met het doorlopend krediet vanwege het risico op financiële problemen.

De kosten van een doorlopend zijn namelijk vooraf niet duidelijk omdat de rente tijdens de looptijd kan stijgen of dalen. Ook kan de verleiding groot zijn om steeds weer gebruik te maken van het krediet, ook als dat niet nodig is. Bij Krediet.nl kun je alleen nog een doorlopend krediet afsluiten met een looptijd van twee jaar. Daarna wordt het krediet omgezet naar en persoonlijke lening.

Je kunt ook je studie financieren door een persoonlijke lening voor de opleiding zelf te combineren met een doorlopend krediet voor onverwachte kosten.

Hoogte studielening berekenen

Een investering in een opleiding verdien je terug als je kansen op de arbeidsmarkt verbeteren en je een beter betaalde baan krijgt. Je kunt studiegeld lenen bij Krediet.nl. Maar hoeveel kun je eigenlijk lenen voor je opleiding en wat zijn de kosten van zo’n studielening? Met de rekentool hieronder kun je daar een idee van krijgen. 

De berekening is een algemene indicatie van de kosten. Maar iedere situatie is weer anders. We maken daarom graag een maatwerkberekening voor jou. Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan, dan zoeken wij de voordeligste lening voor je opleiding. En we adviseren je over de keuzes die je kunt maken.

Huidige rentes

De kosten van je studie lening zijn afhankelijk van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Bekijk en vergelijk daarom de huidige rentepercentages van de verschillende geldverstrekkers. Waar ben jij het voordeligst uit? Bedenk wel dat ook de voorwaarden bepalen of een lening bij je past. Laat je daarom door ons adviseren.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen