Geld lenen kost geld

Geld lenen voor je studie

Studeren om verder te komen

Je hebt een leuke baan, maar om verder te komen in je carrière is een vervolgstudie zoals een master een must. Of misschien zit je juist niet op je plek met je huidige baan en overweeg je een switch te maken. Ook dan zul mogelijk je een studie moeten volgen. Dat loopt flink in de papieren, want het studiegeld voor een (particuliere) studie is niet mis. Hoe ga je het hoge collegegeld betalen?

Mogelijkheden voor een lening

Als je na je dertigste (opnieuw) gaat studeren kost dat veel geld; je komt namelijk niet meer in aanmerking voor studiefinanciering. Je moet zelf de financiering van je studie regelen tenzij je werkgever voor jou betaalt. Met het afsluiten van een lening kun je je studie en eventuele benodigde studiematerialen bekostigen. Sluit je een lening af boven een bepaalde drempel, dan kun je zelfs in aanmerking komen voor fiscale aftrek.

Persoonlijke Lening

Als je een Persoonlijke Lening afsluit, weet je wat je vaste maandlasten zijn. De rente van een Persoonlijke Lening staat namelijk vast. Ook spreek je bij het afsluiten van je lening af wanneer de lening volledig afgelost moet zijn. Een Persoonlijke Lening adviseren we je ook als je alleen een lening wilt afsluiten voor je collegegeld. Je leent precies dat bedrag. De eventuele overige kosten die je tijdens je studie maakt betaal je zelf.

Doorlopend Krediet

Weet jij van tevoren niet precies voor welke kosten je komt te staan, dan is een Doorlopend Krediet een passende leenvorm voor jou. Je leent niet alleen het bedrag dat je aan studiegeld moet betalen, maar je hebt ook extra geld achter de hand voor boeken of als je op studiereis gaat. Een Doorlopend Krediet geeft je flexibiliteit. De rente van deze leenvorm staat niet vast en je hoeft ook geen vaste bedragen af te lossen. Als je dus een maand wat krapper bij kas zit, los je minder af. Ook kun in een dure maand met extra uitgaven geld dat je al eerder hebt afgelost gewoon weer opnemen. Bij een Doorlopend Krediet spreek je geen einddatum van je lening af. Je hebt dus minder zekerheid dan met een Persoonlijke Lening, maar meer flexibiliteit in het opnemen van je geld.

Advies nodig?

Vind je het lastig om te bepalen welke lening het best past bij jou? Wij helpen je graag en geven jou op basis van de benodigde gegevens het best passende advies. Weet je al welke lening je wilt voor je studie? Vraag dan een offerte aan. Dit is uiteraard vrijblijvend.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen