Geld lenen kost geld

Warmteterugwin-installatie financieren?

Zorgen voor schone, gezonde lucht in huis en dan ook nog eens energie besparen. Dat kan met een warmteterugwin-installatie. Voel jij daar wel wat voor en wil je een lening voor een warmteterugwin installatie afsluiten? Vraag Krediet.nl naar de speciale leningen die voor dit soort maatregelen aangeboden worden.

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor een warmteterugwin-installatie?

Ventilatie is altijd belangrijk voor een goed binnenklimaat. Maar het verdient extra aandacht als je je huis gaat isoleren. Er komt dan niet langer verse lucht binnen via naden en kieren en de lucht in huis wordt niet zomaar afgevoerd. Een warmteterugwin-installatie is een prima manier om de lucht te verversen. Zo voorkom je dat vuile, vochtige lucht in huis blijft hangen en schimmelvorming een kans krijgt. 

Ventilatie kost energie omdat er warme lucht naar buiten gaat en koude lucht binnenkomt. Een groot voordeel van een WTW-systeem is dat je dat energieverlies tegengaat. Want de binnenkomende lucht wordt opgewarmd met de warme lucht die naar buiten gaat. Die warmte win je dus letterlijk terug. Je bespaart bovendien extra omdat een huis met frisse, droge lucht sneller warm wordt dan een huis met vochtige lucht.

De lucht die het warmteterugwin-systeem aanvoert, wordt niet alleen verwarmd, maar ook gefilterd. Roetdeeltjes, (fijn)stof, pollen, bacteriën, stank en insecten, die bij natuurlijke ventilatie wel binnenkomen, blijven daardoor buiten. De lucht in je woning is dus dankzij het systeem heel gezond. 

Wil je een warmteterugwin-installatie aanschaffen? Dan is dat een prima investering in je woning want die kosten verdien je uiteindelijk terug. Dus als je een lening voor een warmteterugwin-installatie afsluit, is dat zeker goed besteed.

Verschillende kredietverstrekkers bieden groene leningen aan die een lage rente hebben en speciaal bedoeld zijn voor de financiering van energiebesparende of energieopwekkende maatregelen. Je kunt ook een groene lening voor een warmteterugwin-systeem afsluiten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Lening aanvragen voor warmteterugwinsysteem, hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Geld lenen voor je warmteterugwin-installatie met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Hoeveel kan je lenen voor een WTW-installatie?

Hoeveel geld heb je nodig voor een WTW-installatie? Je moet dan denken aan verschillende kosten. Naast de aanschaf van de unit zelf komen nog de kosten voor de installatie en de aanleg van ventilatiekanalen door het huis. Ook maakt het uit of je een warmteterugwinsysteem alleen in je woonkamer wilt of in het hele huis. En de filters moet je af en toe vervangen. Daar zijn ook kosten aan verbonden.

Vaak is woningisolatie de aanleiding om ook een warmteterugwin-systeem aan te schaffen. Wil je dan ook geld lenen voor de isolatiewerkzaamheden? In dat geval zijn de kosten hoger, maar de energiebesparingen ook. Je doet er goed aan om vooraf een kosten-baten analyse te maken van het WTW-systeem en om eerst na te gaan hoeveel je kunt lenen.

Welke soort leningen zijn hiervoor geschikt?

Voor investeringen in de woning, is een persoonlijke lening vrijwel altijd de meeste geschikte financiering. Een persoonlijke lening is er specifiek voor grote eenmalige uitgaven. Ook voor een WTW-systeem kiezen de meeste mensen voor deze leenvorm. Je ontvangt het leenbedrag in een keer en betaalt alles binnen een bepaalde periode terug. 

De persoonlijke lening voor een warmteterugwin installatie heeft een paar belangrijke voordelen boven andere leenvormen. Om te beginnen staat de rente gedurende de hele looptijd vast en dat geeft zekerheid over je kosten. Want zowel je maandtermijn als je totale kosten zijn bekend voordat je gaat afsluiten. De rente is bovendien fiscaal aftrekbaar. Dat levert je een mooi belastingvoordeel op. 

Tegelijk biedt een persoonlijke lening een zekere mate van flexibiliteit. Je mag namelijk onbeperkt extra aflossen op de lening. Dat is boetevrij, er zijn geen kosten aan verbonden. Wil je overstappen naar een andere lening of je leenbedrag tussentijds verhogen? Dan kan dat ook kosteloos. Wel gaan we dan opnieuw na of je gezien je financiële situatie voor de nieuwe lening in aanmerking komt.

De Greenloans lening is een groene lening tussen de € 2.500,- en € 50.000,- euro waarmee je investeert in energiemaatregelen, zoals zonnepanelen, een warmtepomp of een WTW-installatie. De rente is voor elk leenbedrag even hoog. Een voordeel is dat je kunt kiezen voor een lange looptijd tot 15 jaar. Je maandlasten vallen dankzij de besparingen op je energierekening uiteindelijk lager uit. 

Andere financieringen zijn een doorlopend krediet en het verhogen van je hypotheek. Maar met een doorlopend krediet heb je geen zekerheid over je kosten en is de rente niet fiscaal aftrekbaar. En voor het afsluiten van een hypotheek betaal je hoge bijkomende kosten. Die maken deze financiering duur. Kies je voor een aflossingsvrije hypotheek dan is de rente ook niet aftrekbaar.

Waar moet je op letten?

Ga je geld lenen voor een warmteterugwinsysteem in je woning? Dan zijn er een paar zaken waar je op moet letten.

Het systeem dat je kiest moet geschikt zijn voor de ruimte waar de unit wordt geïnstalleerd. Laat je daarom vooraf goed adviseren door een erkend vakman. Vraag naar de voor- en nadelen van de verschillende types zoals capaciteit, geluid, energielabel en onderhoud. Laat ook een goede offerte maken zodat je duidelijkheid hebt over de kosten.

Misschien kun je nagaan met welk bedrag je energierekening ongeveer omlaag gaat. Dan kun je de looptijd van je lening voor de warmteterugwin installatie daarop afstemmen. Als de lening je per maand minder kost dan de besparingen die je realiseert, gaan je maandlasten omlaag en geniet je direct van een gezonde en schone lucht in huis.

Bewaar de facturen goed. Als je de rente gaat aftrekken, kan daarom gevraagd worden.

De specialisten van Krediet.nl helpen je graag!

Wil je weten welke lening voor een warmteterugwin installatie voor jou het meest geschikt is, klop dan aan bij Krediet.nl voor een helder voorstel en een persoonlijk advies. Je kunt heel eenvoudig online een offerte aanvragen. De aanvraag wordt dan razendsnel in behandeling genomen. Je krijgt al binnen 24 uur bericht van ons en we bellen je om onze keuze toe te lichten.

Je kunt kiezen voor een sterk geautomatiseerde afhandeling waarbij jij documenten heel gemakkelijk en snel kunt aanleveren en het contract digitaal kunt ondertekenen. Het voordeel is dat alles snel en foutloos verloopt. Omdat daardoor de kosten voor de kredietverstrekker lager uitvallen krijg jij een lagere rente. En het geld kan al binnen twee dag na je aanvraag op je rekening staan.

Krediet.nl werkt samen met een aantal gerenommeerde kredietaanbieders in Nederland die bekend staan om hun lage rentes. Daar zijn ook geldverstrekkers bij die een aantrekkelijke, groene lening voor een warmteterugwin installatie hebben. Uiteraard gaan we na of dat ook in jouw situatie een mooi aanbod is. In het voorstel dat je ontvangt staan betaalbaarheid en verantwoord en veilig lenen centraal.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Gerbert van de Bovenkamp. Gerbert vindt het leuk als hij een puzzel moet leggen om een klant goed te adviseren. Het klantbelang staat altijd voorop, ook als dat betekent dat een hypotheek een betere oplossing is dan een lening bij Krediet.nl. Naast zijn advieswerk houdt Gerben zich bezig met controle, het verbeteren van processen en de zorgplicht.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen