Geld lenen kost geld

Geld lenen voor zonneboiler

Er gaat aardig wat energie zitten in warm water voor de douche en de keuken. Op bijna de helft daarvan kun je besparen met een zonneboiler. Het is dus een investering die je terugverdient. Wil je daar geld voor lenen? Vraag ons dan welke lening voor een zonneboiler je het best kunt afsluiten.

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom lenen voor een zonneboiler?

Een huishouden van drie personen bespaart met een zonneboiler jaarlijks zo'n 160 m3 gas. Dat is een flinke besparing op je energierekening. In de zomer kan de zonneboiler je volledig voorzien van warm water, in de winter lukt dat vaak niet. Daarom kan het handig zijn om de zonneboiler te combineren met een warmtepomp of cv-ketel. Die hoef je dan alleen in de winter te gebruiken.

De belasting op gas stijgt, terwijl de belasting op elektriciteit daalt. En in 2050 moeten alle huizen in Nederland aardgasvrij zijn. Met een zonneboiler kun je een belangrijke stap zetten om van het gas af te gaan. Je bent dan klaar voor de toekomst, hebt lagere energiekosten, betaalt voor gas geen netbeheerderskosten meer én spaart belastinggeld uit.

Om echt te verduurzamen door op energie te besparen en zelf energie op te wekken, is vaak een combinatie aan maatregelen nodig. Goed om te weten dat je voor de financiering daarvan speciale groene leningen kunt afsluiten. Deze leningen hebben een aantrekkelijke rente en je kunt kiezen voor een lange looptijd, waardoor je lagere maandlasten hebt. Ook een groene lening voor je zonneboiler behoort tot de mogelijkheden

Lening aanvragen voor zonneboiler hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Geld lenen voor je zonneboiler met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Hoeveel kan je lenen voor een zonneboiler?

Hoe duur is een zonneboiler? Dat hangt af van wat je nodig hebt. Met een gezin van vier of vijf personen verbruik je veel meer warm water dan wanneer je maar met zijn tweeën bent. Dat verbruik bepaalt welke zonneboiler je het beste kunt aanschaffen. Wil je je investering terugverdienen? Breng dan eerst je verbruik in kaart en vergelijk vervolgens kosten en mogelijke besparingen.

Soms kun je subsidie krijgen voor een zonneboiler, maar dat zal niet genoeg zijn om alle kosten te dekken. En misschien wil je naast de zonneboiler ook andere maatregelen treffen om je huis te verduurzamen. Je kunt alvast uitzoeken hoeveel je kunt lenen. Je weet dan wat je budget is en kunt je plannen concreet maken.

Welke soort leningen zijn hiervoor geschikt?

Welke lening voor een zonneboiler kun je afsluiten? De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening en dat is ook logisch. Je beschikt dan direct over het benodigde bedrag en betaalt alles geleidelijk terug. De rente en de looptijd staan vast, waardoor vooraf duidelijk is hoeveel je per maand betaalt voor je lening en wat je totale kosten zijn. 

De kosten van je lening voor een zonneboiler gaan dus nooit omhoog, maar jij hebt wel mogelijkheden om de kosten te verlagen. Bijvoorbeeld door tussentijds extra af te lossen. Dit is ook bij een persoonlijke lening boetevrij. Door extra af te lossen, verkort je de looptijd. Je bent eerder klaar met aflossen waardoor je totale kosten dalen.

Als je een persoonlijke lening voor een zonneboiler afsluit, kun je een belastingvoordeel krijgen. Want de rente is fiscaal aftrekbaar omdat je de lening stap voor stap helemaal aflost binnen een bepaalde looptijd. Financier je de zonneboiler met een doorlopend krediet dan heb je dat belastingvoordeel niet. De aflossing is dan namelijk niet zeker omdat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen. 

Een speciale lening gericht op verduurzaming is de Greenloans lening. Dit is een lening voor een zonneboiler of andere energiemaatregelen. Je kunt tussen 2.500 euro en 50.000 euro lenen en het lage rentetarief is voor elk leenbedrag gelijk. Kies je een looptijd van 15 jaar dan zijn je maandtermijnen laag. Zo zorg je ervoor dat je totale maandlasten lager zijn dan voor de verduurzaming.

Waar moet je op letten?

Er komt nogal wat kijken bij de keuze van een zonneboiler. Waar moet je op letten? 

Je woning moet geschikt zijn voor een zonneboiler. Zo moet de dakconstructie stevig genoeg zijn voor de collectoren. Ook moet de grootte van het opslagvat en aantal collectoren afgestemd zijn op je verbruik. Welke methode van bijverwarmen is het beste en welke soort zonnecollectoren kies je? Laat je over de aanschaf adviseren en laat de installatie over aan een gecertificeerd installateur.

Houd er rekening mee dat de installatie schade kan oplopen, bijvoorbeeld door storm. Misschien wil je dat verzekeren. Ook zijn er terugkerende kosten voor onderhoud. Daar kun je een potje voor aanleggen.

Je kunt een lening voor een zonneboiler afstemmen op de levensduur van de installatie. Vraag je kredietadviseur naar de mogelijkheden.

De specialisten van Krediet.nl helpen je graag!

Wil jij goedkoop warm water door daar zelf energie voor op te wekken? Vraag ons dan welke lening voor een zonneboiler voor jou geschikt is. Een offerteaanvraag dien je heel gemakkelijk online in. Wij zoeken dan direct uit welke kredietverstrekker jou een goed aanbod kan doen. We bellen je voor en persoonlijk advies en sluiten de lening direct voor je af.

Omdat de verwerking van je aanvraag in hoge mate geautomatiseerd is, verloopt de afhandeling razendsnel. Je kunt de benodigde documenten eenvoudig uploaden of met toestemming laten aanleveren. Dan kan de bank direct groen licht geven. Je geld kan al binnen twee dagen na aanvraag op je rekening staan. 

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Gerbert van de Bovenkamp. Gerbert vindt het leuk als hij een puzzel moet leggen om een klant goed te adviseren. Het klantbelang staat altijd voorop, ook als dat betekent dat een hypotheek een betere oplossing is dan een lening bij Krediet.nl. Naast zijn advieswerk houdt Gerben zich bezig met controle, het verbeteren van processen en de zorgplicht.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen