Let op! geld lenen kost geld

Samenvoegen: voor- en nadelen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

Persoonlijke lening en hypotheek samenvoegen

Door het samenvoegen van de persoonlijke lening en je hypotheek verminder je niet de hoogte van de totale lening maar het betekent in de meeste gevallen wel dat de rente lager is. De looptijd van een hypotheek is langer dan de gemiddelde looptijd van een lening. De rente is dus wel wat lager maar je betaalt over een langere periode; onder de streep ben je niet goedkoper uit na samenvoegen van je persoonlijke lening en hypotheek.

Voordelen samenvoegen

Het samenvoegen van leningen geeft overzicht. Je hebt niet meer te maken met meerdere leningen en/of partijen; alles is ondergebracht bij één partij als één lening.

Nadelen samenvoegen

Banken staan over het algemeen niet te springen om je hypotheek en lening samen te voegen. De regels rondom hypotheken worden steeds strenger en de banken geven minder makkelijk een (hoge) hypotheek. Voor het samenvoegen van een lening en hypotheek moet je ook opnieuw langs de notaris wat kosten met zich meebrengt.

Oversluiten, samenvoegen of nieuwe afsluiten

  • Als je voor je huidige persoonlijke lening een hoge rente betaalt of de voorwaarden zijn niet gunstig dan kun je kosteloos je lening oversluiten. Vanaf het moment van oversluiten profiteer je van een nieuwe vaste lage rente en je krijgt nieuwe voorwaarden bij je lening. Voor het oversluiten kun je gebruik maken van onze online oversluitservice.
  • Als overzicht de belangrijkste reden is voor samenvoegen kun je de lopende leningen en/of kredieten samenvoegen tot één grote lening naast je hypotheek. Je kunt gebruik maken van onze online oversluitservice. Je vult je gegevens in en wij sturen je vrijblijvend een offerte. Op deze manier behoud je voor de leningen een kortere looptijd dan de lange looptijd van een hypotheek die je krijgt als je samenvoegt met de hypotheek.
  • Heb je nog geen lening maar heb je een financiering nodig voor een grote aankoop of verbouwing? Dan kun je een persoonlijke lening bij ons afsluiten tegen een vaste lage rente en gunstige voorwaarden. Tussentijds mag je kosteloos inlossen op de lening. Deze lening geeft je zekerheid; de rente, looptijd en maandlasten staan vast. Je weet dus van tevoren precies hoeveel kosten je per maand gaat betalen naast je hypotheekbedrag en andere vaste maandlasten.

Rente fiscaal aftrekbaar

Als de persoonlijke lening wordt gebruikt voor woningverbetering zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar. Sluit je de persoonlijke lening af om een restschuld te financieren dan is de rente maximaal 15 jaar aftrekbaar (deze regel geldt sinds 29 oktober 2012). Gebruik je de persoonlijke lening voor een ander leendoel dan ontvang je geen belastingvoordeel op de lening.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.